Skocz do zawartości

Urlop 2012 nad jeziorem

Slavobeer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Zapoznaj się z tą ciekawą miejscówką. Bywam tam systematycznie jeżeli czas pozwala. Ryba szczupak okoń i biała ryba. Cisza spokój i łódka do dyspozycji w cenie.

Dzięki,

już wysłałem pytanie do P. Sławka.

Wygląda fajnie :D

Pozdrawiam

Slavo

• 2 miesiące temu...

Witam i gorąco polecam J.Śniardwy a konkretnie wieś letniskową Nowe Guty, jest wspaniałe kąpielisko około 100m piaszczystego dna a woda po pas, dzieciaki szaleją, wypożyczalnia sprzętu pływającego, ryby w/w jeziorze jeszcze są itd, itd tel do właściciela domku 600 944 628 lub 695 710 354 można z pieskiem. Pozdrawiam nagruberyby.pl

Slavobeer - powiedz, gdzie łowisz w okolicach Sejn...

Przez wiele lat tam jeździłem i znam dobrze: Gaładuś, Pomorze, Zelwę, Hołny, Berżniki, Dafrajtis itd.

Kilka razy byłem nad jeziorem Dmitrowo/Dymitrowo położone ok. 4 km od Sejn (wioska Sumowo).

Fantastyczni gospodarze, dla nich samych warto mi tam jeździć 650km :wacko: i pchać się całą niemal Polskę.

Niestety jezioro ogołocone z ryb przez dierżawcę, który ponoć wiosną na tarliskach sieci ustawiał. Kilka lat temu odebrano mu/im możliwość rybaczenia żeby ryba się choć trochę odrodziła. Nie wiem czy to prawda... Tak mówili miejscowi i Pani z byłego sklepiku, która sprzedawała zezwolenia.

Służę pomocą w razie chęci wybrania się i jak byście chcieli kontakt do gospodarzy.

Przez Sejny przepływa bardzo ładna rzeczka Marycha, w której pływa całe mnóstwo kleni. Nieopodal płynie Czarna Hańcza, a tej rzeczki raczej roklamować nie trzeba. Chociaż ja poza małymi klenikami i kiełbiami nic podczas sływu kajakiem nie widziałem. Pewnie się bały biedne rybki zarobić po łbie wiosłem... :lol:

W tym roku także myślałem o wybraniu się tam, ale jednak będzie albo to o co pytałem w wątku albo południe Europy-się zobaczy ;)

Pozdrawiam

Slavo

Ja w tym roku jadę do miejscowości Szczybały Orłowskie nad jezioro Gawlik. Ponoć się odradza... Dam znać więc na początku września. A może wcześniej ktoś mi coś o nim napisze na priv... Byłbym wdzięczny. A na Mazurach polecam Kirsajty ( w zespole jeziora Mamry ). Sporo szczupaka tam jest, giganta nie złowiłem ale może coś urośnie :D

• 2 miesiące temu...

Do @piotr__zamiara:

Kolego, napisz coś więcej na pw. o tych okolicach. Jadę w tym roku na dwa tygodnie do miejscowości Poćkuny, nad jez. Samanis (małe jeziorko), ale niedaleko Berżnik, Pomorze i wiele innych.

Będę wdzięczny za informacje.

Pozdrawiam

• 4 lata później...

doradźcie , szukam fajnej agroturystyki  nad jeziorem w miarę rybnym :D  będę spiningował , najlepiej Pomorze lub Zachodniopomorskie , fajnie by było blisko morza , aby Żonka z dzieckiem się nie nudziła  

warunek : dostęp do łodzi , wyżywienie , działka z dostępem do jeziora i zwierzaki na gospodarce dla małego

ewentualnie Kujawy lub Mazury , byle nie pod wschodnia granicą

dużo ofert już przejrzałem , ale zawsze coś nie pasowało  

• 2 tygodnie później...

Nowego wątku zakładał nie będę, ale nie na 2012 a na początek lipca 2017r szukam ośrodka wczasowego z domkami nad jeziorem w lubuskim, zachodniopomorskim lub wielkopolskim.  Nie żadna agro turystyka a ośrodek, tak dla mojego zdrowia psychicznego żeby dzieciaki towarzystwo miały. Rybki dobrze żeby w jeziorku jakieś były, bo dzieciaki lubią się spławikówką z pomostu pobawić a i ja chętnie z okoniówką bym poganiał. 

Z góry dzięki za namiary

doradźcie , szukam fajnej agroturystyki  nad jeziorem w miarę rybnym :D  będę spiningował , najlepiej Pomorze lub Zachodniopomorskie , fajnie by było blisko morza , aby Żonka z dzieckiem się nie nudziła  

warunek : dostęp do łodzi , wyżywienie , działka z dostępem do jeziora i zwierzaki na gospodarce dla małego

ewentualnie Kujawy lub Mazury , byle nie pod wschodnia granicą

dużo ofert już przejrzałem , ale zawsze coś nie pasowało  

Byłem parę lat temu w Stajni Grażyny (wystarczy wpisać w wyszukiwarce), jak się trafi we właściwy moment to można się zdziwić, że takie rybki u nas w kraju pływają, ale do morza trochę daleko (do godziny nieagresywnej jazdy), jeździliśmy do Łeby, jak była pogoda dobra na plażowanie.

Edytowane przez Alaryk

Nowego wątku zakładał nie będę, ale nie na 2012 a na początek lipca 2017r szukam ośrodka wczasowego z domkami nad jeziorem w lubuskim, zachodniopomorskim lub wielkopolskim.  Nie żadna agro turystyka a ośrodek, tak dla mojego zdrowia psychicznego żeby dzieciaki towarzystwo miały. Rybki dobrze żeby w jeziorku jakieś były, bo dzieciaki lubią się spławikówką z pomostu pobawić a i ja chętnie z okoniówką bym poganiał. 

Z góry dzięki za namiary

Hej!

W lubuskim masz trochę fajnych jezior.

Jezioro Lubiąż w Lubniewicach, woda przełowiona ale jeszcze coś tam pływam ;)

Łowię tam od lat.

Ośrodki to Zielony Cypel, Stilon (tu masz pomosty i plaże) i jeszcze coś byś znalazł.

Masz miejscowość Łagów, piękna okolica, dwa piękne jeziora, sporo ryb.

Jezioro Lubikowo. jezioro Niesłysz.

Wszędzie są ośrodki wczasowe, można połowić na spławik i są tam fajne okonie, które akurat Ciebie interesują.

Nie pomogę w namiarze ośrodka, wszystko w internecie można znaleźć, po prostu nie pamiętam...

Adam.

Edytowane przez chojny83
  • Like 1