Super Arek GT Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 (edytowane) ... Edytowane 25 Marca 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik szuwarek Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 WitamKolego ja polubiłem Fenwicka fajne kijki i nie za drogie mo?źna wy-haczyć za ok 300-400 zł do szczupak?łw poleciłbym bym Ci model HMG GS70H-F-2 213 dł do ł?łdki dłu?źszego Ci nie potrzeba.Świetni le?źą w ręku i solidne wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 (edytowane) ... Edytowane 25 Marca 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 mo?źe to Ci przypasuje? http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=23610&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 odgrzeje kotleta... a co myślicie o tym kijaszku BERKLEY LIGHTING ROD 2,13 7-25g??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Hej!Ja na twoim miejscu polowałbym na jakąś u?źywkę z pracowni np. Batsona, MHX - czasami się trafiaja za kaskę jaka chcesz przeznaczyć. Kijek w jednej części do 18g max 21g do podanych przez Ciebie przynęt w zupełności wystarczy. Chyba, ?źe zale?źy Ci na tym aby wędka była nowa to przeczytaj to: http://fishingcenter.com.pl/caly_nius.php?id=2011-03-21_dobr ze_nie_znaczy_drogo&folder=artykuly&url=/artykuly.ph p kosztem tańszych komponent?łw za małą kaskę mo?źna mieć extra sandacz?łwke (ceny w podanym linku moga być nieco wy?źsze, bo od nowego roku była mała podwy?źka)Decyzja oczywiście nale?źy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 (edytowane) ... Edytowane 25 Marca 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Sakura Trinis TRS-602 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Witam, mam mały problem z doborem kija. Kij będe u?źywał tylko na ł?łdce więc chciałbym ?źeby był jak nakr?łtszy z mo?źliwością wywa?źenia w dolniku. Operuje przynętami o wadze 5-30gram, łowię głownie szczupaki. bud?źet okrojony do 350zł, z g?łry dzięki za konkretne podpowiedzi. A to dobre, i co nam ma to m?łwić; będę łowił gł?łwnie szczupaki to jest uniwersalna gramatura ja posiadam wędkę Shimano do 40 gr. i m?łgłbym ją nazwać jaziowo-kleniową. Proszę napisz na jakie przynęty łowisz czy np.: jerki, wir?łwki, gumy czy potrzebujesz og?łlnego zarysu typu 5-30gr. to sam Ci wybiję z głowy te 2m kija, bo wędek spinningowych miałem wiele i jeśli chodzi o jerki to tak 180-max 210cm, ale jeśli masz zdrowe ramiona to szczerze polecam te 2,40cm kija na ł?łdź. Ot?ł?ź wędki jakie posiadałem do połow?łw szczupak?łw z łodzi miały zakres jak kolega sobie zapragnął z tym, ?źe gramatura była do max 40gr. Jerki stały się og?łlno dostępne a więc i ja zapragnąłem mieć kij odpowiadający tym przynętom, wyb?łr padł na Dragona Proselektion 198cm 30-70gr. Kołowrotkiem kt?łry go miał wywa?źyć był Dragon FD 735IX i tak kolega z kt?łrym wędkowałem przez 15lat stwierdził czemu nie kupiłem wędki na 2,40cm, ?źe to mu nie le?źy, wędka się nie ładuje, taak do jego przynęt a ja szczerz powiedziawszy u?źywałem tej wędki przez 5-6 lat a?ź w zeszłym roku ją złamałem, a więc niby kr?łtka, nie ładuje przynęt podczas rzutu { a to właśnie zale?źy jakich przynęt mamy zamiar u?źywać} nawet nie wiecie jak mi szkoda było tej za kr?łtkiej wędki, tej tyczki, kija tego. A poniewa?ź na łodzi od zawsze mam dwa kije to ten kr?łtki był odpowiedni do jerk?łw, cię?źszych blach tak nie wyszły jeszcze z mody i są skuteczne ... , do ogromnych gum na cię?źkich gł?łwkach oraz do popper?łw, kt?łre warto podszarpywać.Proszę napisz do jakich przynęt a koledzy Ci podpowiedzą z czego wybierać, choć szczerz wątpię w takie sugestie { zajdź kup audi, mercedesa a będziesz zadowolony, czy shimano lub dragona typ.;} jeśli prze internet to ju?ź jest tragedia a jeśli sam w sklepie to fakt w dobie ilościowego chłamu to choć będziesz wiedział co wziąć do ręki a czego nie dotykać.Pozdrawiam i ?źyczę trafnego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 (edytowane) ... Edytowane 25 Marca 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Z tego co wiem to spiningu, zwlaszcza w tej dlugosci, o takim c.w. nie ma.Albo do lzejszych przynet, wtedy wzialbym cos o mocy 12LB. Albo do tych powyzej 15g i wtedy to juz bedzie okolo 17LB.Takiego, zeby dawal rade od 5 do 30g nie widzialem. Przy kijach dluzszych jest mozliwa wieksza rozpietosc zakresu c.w. ale tez ma swoje granice. Nawiasem mowiec kijek na lodke wcale nie musi miec 2m, zwlaszcza jak sie nie uzywa przynet powyzej 50g.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 wiem, ?źe cię?źko w tej długości i w takiej gramaturze coś dostać, dlatego zło?źe wizyte w pracowni wędkarskiej. myśle, ?źe dopasują kij do moich potrzeb:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 W sumie to jest taki(prawie) - hot shot Talona 7'4 20LB... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 no prawie, tylko ?źe mam okrojony bud?źet i myślałem nad blankiem MHX... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Gamakatsu ma kijka o nazwie Zexxer o rozpiętości cw 3-30gr tyle , ?źe bez mo?źliwości wywa?źania w dolniku.Z wywa?źaniem przychodzi mi tylko do głowy Berkley Riplle Pro , tylko obydwa przekraczają zało?źony bud?źet.Chyba,?źe u?źywki chocia?ź sam sprzedawałem n?łwkę Berkleya za 400zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 dziękować za podpowiedzi:) co do dolnej wartości cię?źaru wyrzutowego to l?źejszymi wabikami jak 10gram rzucał nie będe. więc szukam czegoś w granicach 10-30. wywa?źenie te?ź się przyda bo kręciołki ju?ź kupione:) a chciałbym pod siebie go wywa?źyc. parametry parametrami, ale kijek powinien cieszyć te?ź oko;) bud?źet wzr?łsł do około 450-500zł... więc jak ju?ź m?łwiłem, wędke zam?łwie raczej w Pracowni. mo?źe ma kt?łryś z koleg?łw spina na blanku MHX-a o podobnych parametrach kt?łre podałem...??? jakieś opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Shimano Fireblood ma cw 10-30gr i o ile dobrze pamiętam a?ź 60gr balastu odkręcanego w dolniku tylko cena znowu 200euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 ok, Shimano Beastmaster CX 210 (nowa seria na ten rok) te?ź ma pierścienie wywa?źające, ale nie miałem go w ręku. opinii pr?łcz tych od sprzedawc?łw:) nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 bestmastery og?łlnie to mocne kije lecz nie sondzę ?źeby komfortowo machało się przynętami w granicach 20-25g.nie chcem zbijać cię z dobrego tropu[kij z pracowni]lecz mo?źna jeszcze dostać wypust TD 1.98m cw14-35g.podj?źewam ?źe ten kijek spełniłby twoje oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Sakura Trinis TRS-602 albo to: http://www.sakura-fishing.com/SAKURA_CATA_2012/sakura2012.ht ml#/14/zoomed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 (edytowane) ... Edytowane 25 Marca 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Machałem Exage'em 10-30g i mam Antaresa 10-30g i powiem ?źe te kijki mają specyficzną akcję kt?łra nie wiem czy będzie Ci odpowiadała. Są bardziej 'kluskowate'. Najlepiej pomacać przed zakupem. Na dzień dzisiejszy w tym przedziale cenowym numerem jeden jest m?łj nowy zakup tj Bushwhacker do 42g. Lekki, cięty patyk o szybkiej akcji i dodatkowo bardzo lekki. No ale niestety z dzieloną rękojeścią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 (edytowane) .. Edytowane 25 Marca 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Tu poczytaj: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=16301&am p;prevloaded=1&&start=120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 (edytowane) .. Edytowane 25 Marca 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi