Skocz do zawartości

MAJÓWKA 2018

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

dotarło do mnie i bardzo zdziwiło, że nie ma wydzielonego miejsca w temacie : "Najdłuższy Weekend Nowoczesnej Europy" ???!!!  :huh:  :D (a może jest tylko nie wypatrzyłem?)

A przecież nie chodzi tylko o szczupaka! Oczekiwania, relacje, wyniki. Może w tym czasie ktoś będzie odnawiał mieszkanie na "nieodrzucalną prośbę" małżonki? pisać śmiało :P  :)

Ja na przykład spróbuje coś połowić w kameralnym "bajorku" pod Olsztynem oraz nieznacznie większym jeziorku (liczę na "bajorko" ;) )

Ale głównie celem wyjazdu jest przetestowanie kilku nowych kijków w dwu składzie, zakupionych na czerwcową Finlandię. Do tego nowa,  nie znana mi plecionka SG (0,22) i nie lubiana przeze mnie  PP (0,28)?!

Mam nadzieję, że będzie na czym testować ;)  :)  

Edytowane przez BOB1
  • Like 2

Ja dość solidnie przetestowałem okrąglaka i napiszę krótko: bombka :D zwłaszcza z płytką szpulą, ale i tak go sprzedam i kupię jeszcze większy na "mamuchy"  :D Rozmiar 101 jaki zakupiłem i używałem jest tylko dosłownie odrobinę większy, a tak konkretnie to szerszy od calcuty 51 XT.

Zrobiłem także skromny przegląd silniczka seaking jaki posiadam tzn. wymieniłem oleje i filterki oraz przeczyściłem przewody doprowadzające paliwko ze zbiornika do silnika. A co można zastać w używanym silniku i jego filtrach to można się bardzo zdziwić. Ogólnie były baaardzo brudne.

Edytowane przez SlawekNikt
  • Like 1

tak z ciekawości ma jakiś opis czy w słonej wodzie wytrzyma ? choć z sezon ?

a majówka za.....ta , 2 dzień leżenia pod ciężarówką i wymiana sprzęgła , ale jutro sie nadrobi zaległości i wieczorkiem start >>> rugia . wyjazd rekreacyjny ,pewnie zero brań , bo śledż jeszcze nie wyszedł , ale co tam .

najważniejsze że nocki już na łodzi  bez hoteli .  w tamtym roku w nocy na zatoce tak dla jaj zaczepialiśmy robaka i leszcze po 4 kilo wyskakiwały co chwile . a jak nie to piwko schłodzone w bałtyku i jakoś będzie :P

• Like 2

...u mnie też będzie zawodowo, w znacznej części, trzeba wspomóc brata na swoich śmieciach. Wczoraj  sauna i luz blus ;) . Przed południem rower i street fishing nad Nettą , okonie poszły do tarła. Popołudniem z bratem wędkującym wypad nad Rospudę, rzekę, jakiś  tęczowy uciekinier z hodowli się uwiesił bratu, przed powrotem pogaducha ze znajomymi od spływów na Świętym Miejscu i powrót. Ochota spędzona. Jakieś zęby to może we czwartek na Bliźnie, jak dogadam z sąsiadem, choć na szał nie ma co liczyć. A za oknem deszcz zaczyna i grzmieć..

Edytowane przez bob74
  • Like 1

...czas biegnie inaczej niż w metropolii, nie ma alarmów smogowych, Rudnik pojawia się, bez odłowów sieciowych, tak a pro pos,   Biała Flota już pod parą, a ławeczką z Beatą pod Albatrosem, ostatnio to nawet żubry zadomawiają w Puszczy... ;)  

• Like 1

Czy myślisz że ten multik w wersji 2-3 tysiące ogarnie duże gumy?

Nie wiem, ale skoro wersja 101 to takie shimano 50 choć z tzw. głęboką szpulą to należałoby wziąć poprawkę na tę ich rozmiarówkę. Mechanicznie powinien dać radę.

Od lewej mówisz? ;)

- "chińczyk" Tsurnoya Dexterity C632 UL (realnie myślę 1-8g) + Shimano BFS XG ...mam nadzieje na okonki również ;)

- Shimano Beast Master 240cm 40-70g (dziewica na testach) + Daiwa Alphas 150HL (plecionka PP 0,28...na testach ;) )

- Savae Gear (travel 4x) Trigger 213cm 15-50gr (dziewica na testach) + TD Zillion Type R (plecionka SG 0,22 ... na testach ;) )

W odwodzie jest czwarty zestaw, ale czy pójdzie na wodę to okaże się po inauguracji  :P  :D

Edytowane przez BOB1
  • Like 3

I do tego macie biegun zimna! to na jaka cholerę ludziska tak do Was ciągną?! ;)  :)

...u Ciebie pełna spina, ja oprócz tyry mam jeszcze piekne okoliczności przyrody...Pan bocian zawitał od gospodarzy z drugiej strony drogi z wizytą, nie chciał niestety zapozować, po chwili przeleciał przez płot. Brat widział dudka na działce... dwa gniazda są w drzewach nad wodą. Kot, widać, że młodzież jeszcze, udaje psa pasterskiego i zagania stadko gęsiaków z nastroszonym grzbietem. Wracając wpadł nam w oko rudy przemykający na łące. Takie okoliczności przyrody, Płaska, do brzegu j. Pobojno z 300 m... :)

Edytowane przez bob74
  • Like 2

Mieszkam w małej wiosce w promieniu 80km od Poznania mam 3 jeziora w zasięgu ręki 14h 16h i 174h do najbliższego 250m codzienny widok z okna pasące się sarenki na polach...spacerek nad największe z jezior gdzieś 800m i na niebie szybują mi dumne orly bieliki są 3 pary a najlepsza zabawa jak się trafi na naukę polowania stare z młodymi matka albo ojciec zapikuje jak kamikadze strzelając w jakiegoś np małego leszczyka później spuści z powrotem do wody a młody pikuje z kwikiem lotem nurkowym...czego chcieć więcej śpiew ptaków..kolorowe motyle....cykające świerszcze...cisza spokój do tego w zasięgu 6km Puszcza Notecka....????

• Like 6