jacwar Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 WitamChciał bym zacząć przygodę z castingiem - czytam i czytam - im więcej czytam tym robię się głupszy . Kij udało mi się okazyjnie kupić - wybór padł na DRAGON HM 62 Slider Cast - jest jeden wątek o tym kiju na forum - interesuje mnie teraz jakiś multiplikator - nie chciał bym od razu wydawać majątku na kręciołek - na pewno mi się ta metoda spodoba ale zdajecie sobie zapewne sprawę jak to jest kompletować cały sprzęt od zera. Co byście polecili dla początkującego żółtodzioba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Jaka są parametry tego kijka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacwar Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 2.05 ciężar wyrzutu 20-50g - pierwsza gafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 To tak powiem nie bardzo wiadomo do czego ten kij. Od biedy możesz do używać do jerkow 7 i 10cm. Multik, z tych tańszych to Daiwa Procaster Rojo 100HL, Abu Revo SX i STX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacwar Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 myślałem o czymś takim - SALMO SLIDER 10F - z tego co czytałem kijek daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Więc odpisałem ze jerki 7-10cm (przedział 17-60g, slider 7 i 10 zarówno F i S, fatso 10 F i S) będą odpowiednie do tego kija. Tylko jak dla mnie jest ciut za długi, ale to już kwestia gustu. Ja do jerków używam 6`3 i jest w sam raz. Spróbujesz, to się okaże czy będzie Ci pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacwar Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Abu Revo STX to wydatek rzędu 760zł - troszkę drogo jak na sam początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Ten akurat najdroższy. Masz przecież Daiwa Procaster Rojo 100HL i Revo SX. Tu masz SX z gwarancją : http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/abu-garcia-abu-ambas sadeur-revo-sx-g5-a75-p1494-k10409.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacwar Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 TomCast mam jeszcze pytanko - przełożenie - który byś polecał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 To już zależy od upodobań każdej osoby. Możesz sobie wziąć ten z wyższym, bo przyda się w łowieniu sandaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 a może słynne curado 201. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Curado 201E7 lub stare 201D. Stare jest większe (wyższe, szersza szpulka) nowe E7 jest wygodniejsze i ma przełożenie 7,0:1 Do tego kijka również pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacwar Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 WitamDzięki za pomoc - znalazłem na naszym forum i allegro Curado 200 DHSV - co sądzicie o tym multiku http://allegro.pl/shimano-curado-200-dhsv-multiplikator-i195 5749067.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 bardzo dobra maszynka - tyle ze na prawą reke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacwar Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Czyli odpada - szukam dalej wolał bym coś wychaczyć używanego właśnie do 4 stówek - myślałem też o Okumie np calera lub droższa Citrix 273 LX - bardzo mi się nie pali - do połowy kwietnia może coś trafię używanego - chciał bym na sucho troszkę się pouczyć co by na rozpoczęcie sezonu idioty z siebie nie robić - niestety na łowiskach które odwiedzam nikt nie używa tego typu sprzętu - nawet nie ma od kogo się poduczyć http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/okuma-calera-g17-a75 -p318-k9512.html http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/okuma-citrix-g17-a75 -p318-k9514.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 na forum jest taki mily Jegomośc co to się nazywa aero. spytaj jego moze cos bedzie chcial sprzedac bo dosc pokazne zasoby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacwar Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 już namierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 jeśli okuma to celuj w alumine różni się od citrixa tylko 2ma łożyskami a cena dość znaczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacwar Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Z tego co sobie poczytałem to chyba troszkę jednak się różni alumine od citrixa. Poszukam okazji do początku kwietnia jak nie to pewnie skuszę się na Ambassadeur Revo SX-L LH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 a czym jeszcze jeśli można wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacwar Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 np przełożeniem Alumine Przełożenie: 6,2, citrix Przełożenie: 7,3:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 eeeeeee.mówie o nowej 273L.czyli przełożenie 7,3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacwar Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgadza się - 50 zł za 2 łożyska więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 jest na forum ciekawy opis użytkownika citrixa[jednocześnie poleca aluminę] więc chyba warto przemyśleć temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi