Skocz do zawartości

Bolenie / klenie / jazie Warszawa i okolice

kamildarbanski

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Pisze ten watek licząc na pomoc choć tak naprawdę wątpię ze ktos odpowie i pomoże. Od tego sezonu postanowiłem skupic sie na bialych drapieznikach. Kupilem dziesiątki różnych , rozmaitych woblerow , smuzakow , obrotowek itp. Problem polega na tym ze dzis po raz kolejny po 8 h lowienia na wszystkie przynety z pudelka w różnych miejscach i różnych technikach znów na zero????????. Nie wiem sam czy jakis jestem pechowy czy miejsca ktore wybieram sa nie odpowiednie a moze woblery nie takie? Czy spodob prowadzenia??? Btw... Moja prosba skierowana jest do kolegow z Warszawy i okolic ktorzy lowia tytułowe ryby czy ktos chcialby dac laikowi kilka lekcji typowania miejscowek i łowienia bialych drapieżników? Bo niestety teoria nie przekłada sie nijak na praktyke. Nie.chodzi mi o zdradzanie swoich lowisk i przynet tylko techniczne / praktyczne porady przy spotkaniu nad wode.

Dziękuję za uwagę

Pozdrawiam

Hej Szerman.

Nie odbierz źle tego co napiszę, bo nie mam takiej intencji.

Są wątki: warszawska Wisła, Wkra,Liwiec, Jeziorka Kanał Zeranski... zachęcam do przeczytania ich jeżeli nie w całości to wpisy dwa trzy lata wstecz. Naprawdę dużo wiedzy, ze wszyskich zagadnień sztuki wędkarskiej. Sprzęt, przynęty, pogoda, stany wód wszystko jest. Myślę że jak sam poczytasz to więcej wyniesiesz dla siebie, niźli ktoś miałby ci napisać, weź pojedz tu i tu podaj przynętę x w takim i takim miejscu....☺

Wybacz ale w tak bardzo ubogiej w ryby okolicy w jakiej mieszkamy nikt ci nie zdradzi swoich bankowek. Brutalne to, ale taka jest prawda.

A w wątku WW naprawdę dużo piszemy o miejscach które odwiedzamy u Królowej.

Pozdrowienia

• Like 1