Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. guciolucky Opublikowano 1 Maja 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Podwodny wschód dopiero budzi się do życia, ryby polują przy udziale wstecznego nurtu. Enigma2, wodzona na lekko luźnej lince zgodnie z kierunkiem uciągu, podróżując w odpowiednim tempie, daje radę. Technicznie: Talon 90MLXF2, certate 16-2500, TCB8 0,08 (tytan mocy w porównaniu do innych jakie miałem), przypon z żyłki Dragona 0,22 Millennium pozwoliły na rozgięcie ownera nr 4. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.gluchy Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Sezon na Rapy rozpoczęty, pierwsza miejscówka na zero, druga dała Bolenia w trzecim rzucie. Ryba cieszy bo na delikatny zestaw na końcu którego znalazł się mój wobler. 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrams Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Sezon rozpoczęty dwoma boleniami.Piękne uderzenia ryb z powierzchni na wobler prowadzony w poprzek nurtu. 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba00161 Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Sezon rozpoczętyPiękne uderzenie około metr pod wodą,w zatoczce tuż obok nurtu SprzętowoAVS 90mlf2Certate 2510R-PEZyłka 0,18Wobler Stork 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Sezon rozpoczęty choć nie było łatwo, sporo czasu nad wodą, dwie ryby udało się złowić w tym jedna zapozowała.Zebrał woblera prowadzonego w poprzek warkocza. Sprzętowo: XST1144F, Stella xg, Stynka V. 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Największy z dzisiaj, stojąca woda...Pozdrawiam 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil098 Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Witam gratuluje tym co mieli przyjemność spędzić w majowy letni dzisiejszy dzień nad wodą .Dzisiejszy spacerek ndzisiejszy dał jedną z takich rybek 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 (edytowane) Dzisiaj zrezygnowałem ze szczupaków bo ludzi było więcej jak na wyprzedaży w biedronce i zaliczyłem kilka chwil na tzw. Street Fishing, Coś tam się uwiesiło bolki nie reagowały na woblery i inne cuda a na odpowiednio poprzycinane gumy prowadzone troszeczkę głębiej, strzały mocne i pewne po samą gardziel. Sprzętowo Kijek 205cm do 25g o progresywnym ugięciu , Exceler Plus 3000 i ukochana Saratoga 10lb. szczupaki może jutro ,pięknie łowicie pozdrawiam, Edytowane 1 Maja 2018 przez FRS1985 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Dziś wędkowałem na 2 razy 1szy ok południa 1,5 h z jednym braniem i kolejny raz mocnym popołudniem. Brań było kilka ale z refleksem słabo u mnie W końcu w ostatnim rzucie rozpocząłem sezon boleniowy 2018. Łowisko to Wisła, wędka Blue Rapid jeszcze NZ do 21g ukrecoby dla mnie przez Longina, kołowrotek TP HG 3000 z linką Momoi 0,16mm, krętlik z Klikiem naszego Kolegi z Forum i woblerek jakiś hand made. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 (edytowane) Sezon udało się rozpocząć. Bez szału wielkościowego ale 3 rybki udało się przechytrzyć. Brania różnie, zarówno na woblery prawie z powierzchni jak i z dna na gumę. Edytowane 1 Maja 2018 przez Artech 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) I u mnie dzis uśmiech zawital na twarzy. Boluś 65 cm, zdecydowane branie w połowie prowadzenia wzdłuż zalanych traw. Ryba odplynela w świetnej kondycji. Sprzetowo: Phenix sp 922 ml , biomek 3000 xt , sunline cast away 16 lb , krąpik Oleixa. Pozdrawiam Edytowane 2 Maja 2018 przez Szerman 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. bieniaś Opublikowano 2 Maja 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Wczoraj byłem na zero...a dzisiaj nie dawało mi spokoju że nie rozpocząłem jeszcze sezonu i mimo zmęczenia po nocy w pracy pojechałem się odegrać...i taki fajny bolek uderzył ze środka Odry na maksymalnym wyrzucie[emoji6]dał chwilę popalić... Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka 59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MSZ-64 Opublikowano 2 Maja 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Dzisiaj skoro świt trafił mi się taki boleń 80 cm z jeziora Kruki na wahadłówkę. 64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Ja też sezon zaczynam ze sporą ilości brań i kilkoma rybkami Sorki za stuningowane zdjęcie ale presja w rejonie tak duża że było by po miejscówce.... 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Dzisiaj też coś się działo, zgarnął wobka prowadzonego we wstecznym prądzie. Sprzętowo: XST1144F, Stella xg, wobek by Szpiegu 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. muddler Opublikowano 2 Maja 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) Mi też dzisiaj wziął taki 70-tak. Przynętą był wobler 6 cm własnej roboty. Edytowane 2 Maja 2018 przez muddler 65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. guciolucky Opublikowano 2 Maja 2018 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. smasher Opublikowano 2 Maja 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 U mnie też sie na Wędce zameldowały, Gęba ucieszona 58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Przy kleniowaniu założyłem uklejkę Hegemona i skusił się taki bolo. Może nieduży ale na kiju do 5 gr dał trochę jazdy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Rheinangler Opublikowano 3 Maja 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 (edytowane) Dzisiejszy dzień mogę zapisać w pamięci pod tytułem "jak to ryby nie czytają książek i prasy wędkarskiej"Wszystko było od samego początku jakoś tak z kontry i na przekór....Nie powinienem był jechać na ryby bo rozpieprzona łąkotka rwie jak wściekły pies,- no ale jak tu usiedzieć w domu jak stan wody i ciśnienie się zgadza?!Upór wziął górę nad rozsądkiem podsycany przewidywaniami, że jak zostanę w domu to żona choć najlepsza na świecie, to jednak baba i na pewno wymyśli jakieś zajęcie...Dokuśtykałem jakoś do płytszej z dwóch sąsiadujących raf bo od parkingu niedaleko,- około kilometra.Słuszność wyboru potwierdzają dwa boleniowe strzały pod powierzchnią, które słyszę w trakcie podchodzenia.Zaczynam standardowo i bardzo metodycznie czyli: napływ, przemiał, warkocze wlewów i takie tam klasyczne numery.Pełny nadziei, przeławiam expresem kolejne bankowe miejsca, najpierw piątka, potem ósemka,- nic,- no to może coś pomiędzy?Szóstka okazała się strzałem w "10", trzeci rzut i przytrzymanie, siedzi i nieźle walczy, pod nogami zdziwienie sandacz....Myślę sobie,- jakiś pomylony wyścigowiec, głupi przypadek, chce szybko w wodzie odhaczyć ale łyknął tak że tylko VEP wystaje z paszczy.Po kolejnych 10 rzutach następne branie, inne, wściekłe i od razu w nurt, mam cię gagatku, ale po chwili kopara zjeżdża mi do samych woderów bo widzę kolejnego sandacza ... Nic z tego nie rozumiem,- śmieje się w duchu, że niemieckie ryby nie mogą się znać przecież bo nie czytają polskich periodyków wędkarskich Nie uprawiam prapremier więc schodzę niżej tam gdzie gasną warkocze wlewów, pierwszy rzut, trzy obroty korbą i siedzi, jestem pewny, że to boleń ale im bliżej końca holu widzę że jakiś taki pasiasty .Uznając, że płytka rafa została opanowana przez wściekłe sandacze z napędem boleniowym opuszczam ją i kuśtykam na tę głębszą Pierwszy rzut na przemiał i mega expresowe tempo a tu także melduje się kolejny sandacz Pora na przerwę i kilka przemyśleń Wszystko dziś na przekór i już, więc i ja zadziałam na przekór i założę, sandaczowy wobler Wracam na płytka rafę staję głęboko w wodzie kilka metrów od pierwszego wlewu i po kilku rzutach spod samych nóg walnięcie w 8 cm sandaczówkę wyrywa mnie z letargu przemyśleń.Ku mojemu "zdziwieniu" pokazuje się przyzwoity boleń +70 i taki scenariusz potwierdzają następne ryby....No i jak tu teraz wierzyć tym wszystkim pewniackim metodom na złowienie bolenia Od początku był dzień "na przekór" i tak też się skończył Fajnie, że przychodzą takie dni od czasu do czasu, które przekreślają matematyczno statystyczny spinning.... PSSprzętowo: Lamiglas RR 9" 10lb, stella FE 2500, Plecionka Varivas S-Spec PE 08+10lb VEP. Przynętą, która łowiła sandacze był Raptor Tomy-ego jeszcze drewniany i ze sterem 6cm Przynęta, która łowiła bolenie to Panic 8cm od Adama w wersji sandaczowej ze sterem... NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 4 Maja 2018 przez bartsiedlce 64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Dzisiaj w sumie zameldowało się sześć boleni ale tylko jeden zapozował. Napływowy. Sprzętowo: XST1144F, Stella Hg, Stynka V 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider 84 Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 U mnie też po przerzuceniu całego pudełka boleniówek, Stynka V 7 odczarowała wodę. Ryby może nie powalały wielkością, największy 68 cm, ale zrekompensowała to ilość brań. Ryby żerowały na sieczce i dopiero ten mały cudak zrobił robote. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. maicke82 Opublikowano 4 Maja 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 (edytowane) Jakiś urywek z Mazowsza.Ilościowo dobrze było , jakościowo to różnie. Nie zawiodły też komary i meszki... które gryzą jak nigdy o tej porze. Team Dragon Long Range 10-28 g , Tp 11 , żyłka Hmx 0.20 , przynęty z drewna egzotycznego. pzdr Edytowane 4 Maja 2018 przez maicke82 63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi