Skocz do zawartości

Bolenie 2018

guciolucky

Rekomendowane odpowiedzi

Przepiękna rapeczka na wobka Tomka Janeczka  :D  Największa w sezonie, hol był niesamowity z kilku powodów: byłem bardzo wygłodniały walki z fajnym boleniem, ryba była słabo zapięta i bardzo silna, dodatkowo jakimś cudem coś zrobiła z żyłką tym swoim ogromnym ogonem więc pikawa była  :P Ten sezon mam naprawdę słaby jeśli chodzi o bolki więc rybka odrobinkę 70 + dała mi mnóstwo radości. Pozdrawiam wszystkich "raperów" ;)

k0r4lt.jpg

• Like 41

Ryba co prawda ledwo przekroczyła forumowe minimum ale w rękach "niewymiarowego" łowcy prezentuje się co najmniej jak metr :)

post-50112-0-93168600-1534279191_thumb.jpg

Miła niespodzianka, tym bardziej, że wypad miał na celu trening rzutowy, z opcją zahaczania małych okonków. Synek po wypróbowaniu kilku przynęt zdecydowanie stwierdził, że popper najfajniejszy, bo daleko lata i fajnie chlapie... Podsumowałem: " na to ty tutaj nic nie złowisz, w dodatku za szybko kręcisz..." i wyszło jak zwykle - że się nie znam.  :doh:

Edytowane przez robbertzam
  • Like 48

Ryba co prawda ledwo przekroczyła forumowe minimum ale w rękach "niewymiarowego" łowcy prezentuje się co najmniej jak metr :)

attachicon.gif bolen.jpg

Miła niespodzianka, tym bardziej, że wypad miał na celu trening rzutowy, z opcją zahaczania małych okonków. Synek po wypróbowaniu kilku przynęt zdecydowanie stwierdził, że popper najfajniejszy, bo daleko lata i fajnie chlapie... Podsumowałem: " na to ty tutaj nic nie złowisz, w dodatku za szybko kręcisz..." i wyszło jak zwykle - że się nie znam. :doh:

I po miejscówce ...

Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka

Hejo

Jedni mówią zagraniczne się nie liczą

Ale w tym roku postanowiłem się pochwalić tu w wątku ze swoich wyników

Jak do tej pory (8 lat )w Holandi dorwałem jedynie 3 bolki ,co prawda nigdy na nie nie stawiałem w pierwszej kolejności (trafiały się jako przysłów ) .To w tym roku postanowiłem na poważnie zapolować na te srebrne torpedy .No i zaczęło się , pierwszy dzień jako tako jak to mówią (3sztuki) ,drugi dzień już zwalił mnie z nóg bo w sumkę wyjechało 16sztu w rozmiarze 40-70 cm . Dziś robiłem do 71sztuk łowiąc 10 bolkow w słusznej wielości (kilka na fotka z dzisiaj ) Cel jest jeden dobić do setki w miesiąc

• Like 2

Kocham Brdę jak i jej serce Borów Tucholskich. Znam ją od samego początku jej biegu jak i tam gdzie się kończy. Kolejny wypad nad nią zaowocował pięknym ubootem bolenia. Chociaż że nastawiony byłem na pstrąga to bardzo mnie ucieszył. Branie potęga. Powierzchniowe na popera Salmo pop w głównym nurcie rzeki.Odjazdy jakie mi robił są nie do opisania. Spinning Dragon ProGuideX 2,45cm do 21cw, Żyłka 0,20mm. Jazda była bez trzymanki. Tylko szkoda że jest ich coraz więcej i są coraz większe. Boje się o populacje pstrąga i nie tylko .Pozdrawiam .Kriss.

post-53571-0-62973700-1534404050_thumb.jpg

post-53571-0-26251500-1534404070_thumb.jpg

post-53571-0-56934000-1534404117_thumb.jpg

• Like 36

Do 7 dych brakło pół centa ????

Ale sponiewierał mnie strasznie... Nie chciał się poddać i za cholere nie mogłem go wyciągnąć z nurtu... Hol trwał ok 8-10 min że względu na lekki zestaw (patyk do 9 gram)

Zgarnął sieka w samym środku klatki i się zaczęło, najpierw w górę w główny nurt ale chyba tylko po to żeby się rozpędzić ???? jak poszedł z wodą w dół... hamulec dosłownie gwizdał...

Ręka drętwieje a on dalej swoje znowu w górę - zacząłem się zastanawiać czy czasem to nie brzana... Gdy jest na mojej wysokości w końcu go widzę, boleń ale jaki gruby, w wodzie dawałem mu lekko 75 cm ????

I w tym właśnie momencie, jak nie walnie ???? grot w środkowej kotwicy się rozgina... Na całe szczęście druga trzyma, ale żadna już nie jest w pysku, to tylko go podkręciło i ponownie ogień w dół, masakra.

Zanim wjechał do podbieraka, chwila jeszcze minęła... a po rozgiętej kotwicy zostanie mu paskudny ślad na czubku głowy niestety bo tam się ponownie wbiła w trakcie jego ucieczek

W każdym razie bolo miał 69,5 cm i po szybkich fotkach oraz chwili na płytkiej wodzie w moim towarzystwie, odpłynął tam gdzie mu się tak strasznie spieszyło - w dół rzeki ????

29zx05z.jpg

9sw3ft.jpg

• Like 43