Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tasiek321 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 (edytowane) W szybko zwijanego żuka z pianki uderzył całkiem fajny boleń Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez JunakFlyFishing 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieniaś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Przyjemny bolek na topwatera[emoji6] Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Też mi się jakoś udało stykacza wymęczyć 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazzze Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Mega mocny klamocik na swoją 7-meczkę.W pełnym nurcie black nickle rozginaly się jak zwykłe druciaki Do ręki dojechał zapięty na zaledwie jeden grot. 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zdarzyło mi się wędkować na Wiśle. Nawet udało się coś wydłubać.Rozmiarowo co prawda przeciętnie ale rybek było sporo i nadrabiały urodą . pzdr 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mansik Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Odrzański sredniaczek.Złowiony na ASProuta BF 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Gość DAWIDspinn Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Łowię bolenie już kilkanaście lat. Jednak ten rok jest dla mnie przełomowy. Po pierwsze praktycznie cały sezon poświęciłem rapowaniu, po drugie przekonałem się do innego łowienia, głębokiego. Statystycznie łowię mniej ryb, jednak jakościowo jest o niebo lepiej. W maju złowiłem swoją pierwszą zdobycz powyżej 80 cm. Pięknego wiosennego 83 centymetrowego bolenia. To była moja zyciowka, do wczoraj...Często przed pracą kiedy mam popołudniowe zmiany lubię wyskoczyć nad Wisłę na godzinkę, dwie. Tak było i wczoraj. Na łowienie wybrałem opaskę przy której zdarzają się głębsze rynny. Postanowiłem łowić na Rapida, więc zabrałem krótsza i sztywniejsza wędkę, Kamisori Zander 240cm do 35 gram. Pomaga mi ona w energicznych pobiciach tej przynęty. Na kołowrotku Black Crystal miałem nawiniętą plecionkę 0,14.Spacerując po opasce łowię średnie bolenie.Dochodzę do miejsca gdzie w głąb Wisły stoją trzy wielkie kamienie, być może jest to pozostałość starej główki. Prowadzę Rapida głęboko tuż za kamieniami. Już w drugim, może trzecim rzucie mam potężne branie. Ryba natychmiast wychodzi do powierzchni waląc energicznie ogonem i pokazując mi swoją wielkość. Myślę nie możliwe, on ma około 90cm, co za klocek. Gabaryty ryby wręcz mnie przeraziły, a walka była niesamowita. Długie odjazdy, z efektownymi uderzeniami ogonem. Największą zagwozdke miałem jak go podebrać, w pysku, w górnej wardze miał wpięte dwa groty środkowej kotwiczki. Wiedziałem że jeśli go złapie i puszczę, prawdopodobnie spadnie. Na początku dotknalem go jak suma, następnie złapałem i wyjąłem go na brzeg.Przy robieniu fot spotkałem kolegę z forum, ktoremu też zaimponowały gabaryty ryby. Ryba ma nie spełna 87 centymetrów, bez może milemetra. To najpiekniejszy dzień jaki spotkał mnie na Wiśle. Postawiłem sobie teraz cel 90 centymetrów! A co! Trzeba marzyć! NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" 94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) Walczył dość długo, oczywiście dla mnie, nie mówię tu o akcjach typu godzina pewnie kilka minut, może 4 może 6 może wiecej, naprawdę ciężko dokładnie powiedzieć, jednak walka była dość intensywna Edytowane 4 Września 2018 przez bartsiedlce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymi132 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 O taki tam Wiślany bolo:)z bardzo dalekiego rzutu, szczerze to życiówka:) 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Wisła szybko wybacza długą rozłąkę Drewniany wobler ze sterem... 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. miras1983 Opublikowano 1 Września 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Opaskowy zawodnik...strzał w mojego SNAJPERa przy samym brzegu,po około cztero metrowym odprowadzaniu ... 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Nareszcie wizyta nad Odrą , ryby były chętne wynik 6;2 , choć jeden będzie długo bolał. Mniejsza ryba pokiereszowana przez suma, a ma 69,5cm.Znacznie większy już nakokszony odpowiednio. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Duży chłopiec, duża rzeka i duża .... nadzieja Edytowane 2 Września 2018 przez maicke82 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 (edytowane) Tak, prowadzę go jednostajnie z pojedynczyni agresywnymi podbiciami, ta wędka jest dość sztywna wiec wygodna do takiego lowienia. Łowię przy dnie i wpół wody.Dziękuję za gratulacje Edytowane 3 Września 2018 przez DAWIDspinn 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mansik Opublikowano 3 Września 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Kolejny średniak.. (korzystnie wkomponowany w kadr) ...tym razem z jeziora Żywieckiego. Przynęta - ASProut 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) Jasne.Na zdjęciu wyszedł dość fajnie, ale ogólnie są dość niechlujne i... ogolnie nie polecam Do twoich im duzo brakuje, dizajn ZAJEBISTY - jaram sie. Edytowane 4 Września 2018 przez MichałAspiusFishing 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Kolejny średniak.. (korzystnie wkomponowany w kadr)...tym razem z jeziora Żywieckiego. Przynęta - ASProut Życzę sobie i innym takich "średniaków". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) Mansik, z woblerem chyba napisałeś to z przymrużeniem oka. Wiadomo że wygląd nie ma aż takiego znaczenia. Edytowane 4 Września 2018 przez wujek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Wydawało mi się ze piszemy o aspektach wizualnych i do tego nawiązałem, niuanse związane z praca ciężko rozpatrywać na forum, zresztą ostatnimi czasy najlepiej mi się łowi woblerami bez żadnej pracy własnej, dlatego tez nie polecałbym 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Ok, nie zauważyłem żeby ktoś pisał o aspektach wizualnych przynety tylko ryby dla tego zdziwiło mnie że poruszyłes akurat temat wyglądu. Ja akurat jestem wyznawca zasady że wobler boleniowy nie musi być perfekcyjnie pomalowany. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) Ok, nie zauważyłem żeby ktoś pisał o aspektach wizualnych przynety tylko ryby dla tego zdziwiło mnie że poruszyłes akurat temat wyglądu. Ja akurat jestem wyznawca zasady że wobler boleniowy nie musi być perfekcyjnie pomalowany.Kolega Miras zapytal jak wyglada Na dobra sprawę nie musi być w ogolę pomalowany, jeżeli ryba jest aktywna i chętna do wspolpracy, można ja śmiało zdjąć "gołym" korpusem. Edytowane 4 Września 2018 przez MichałAspiusFishing 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) Wyglad to też kształt, proporcje, wielkość, umiejscowienie oczka, czy ma ster i to ma większe znaczenie przynajmniej dla mnie, mogą być też niechlujne. Rybom tym bardziej nie przeszkadza.Myślę że też o tym dobrze wiesz Edytowane 4 Września 2018 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 No dokładnie, nie chodziło mi o malowanie, tylko kształt i takie tam???? też jestem zdania,ze malowanie nie łowi???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi