paweł0891 Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Mam ASProut-a od Michała i faktycznie wyglądem nie powala, ale za to pracuje w wodzie tak, że nie dziwie się, że bolki w to ładują aż miło. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 (edytowane) Asprout to jeden z bardziej bezczelnych numerów na bolki jakie znam:). Mam i łowię. Chociaż wolę inne przynęty to doceniam go i znam jego moc. Kilkakrotnie byliśmy w tym roku razem z Michałem na wyjazdowym łowieniu. On sobie łowił na swoje, ja na swoje. Na ostatnim rożnowskim wypadzie wyszło na remis między nami. Na Słupie w jedno popołudnie skopał mi tymi swoimi woblerami tyłek aż miło. Miał taką wersję której u mnie w pudełku brakowało i nie było siły żebym się dobrał do ryb. Edytowane 5 Września 2018 przez Krisu23 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Mało czasu na ryby, to i małe biorą???? 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Dzisiejszy nie za duży, za to widać, że solidnie przygotowuje się do zimy 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 (edytowane) Dzisiejszy, mglisty poranek nad Wartą. Przynęta jak zawsze - bezster własnej produkcji Edytowane 7 Września 2018 przez Kontemplator 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Warciany Bolesław 75cm sprzętowo Dragon Millenium Zander z pierwszej serii po przeróbce , Spro Red Arc 4000 , plecionka + wobler od Huntera 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_sz Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 (edytowane) Zobaczymy czym jesień będzie darzyć Lato dla mnie słabe jakościowo ale i mało wyjazdów było ... Edytowane 7 Września 2018 przez piotrek_sz 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 (edytowane) Kto zgadnie jaka zaporówka? Edytowane 8 Września 2018 przez Krisu23 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kruz Opublikowano 8 Września 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 No to i ja sie pochwale bo chyba jest czym. 93 cm solidnego boleniska Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Zlapany na Odrze w okolicach Kostrzyna na 9 cm wobler niewiadomo czyjej produkcji w kolorze green tiger. Leżał w pudełku kilka lat i dostał szanse. Sprzetowo St Croix ES76MF2, Stella 2500 i 12 funtowa plecionka - chyba Sunline Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 (edytowane) @Krisu zakończ ten quiz i powiedz chłopakom, że to północna strona rożnowskiego Edytowane 12 Września 2018 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Nie mam. Mierzenie bylo robione w pospiechu, ryba przykladana do miarki na burcie lodzi, bo najnormalniej w swiecie bylo nam jej szkoda. I tak jej reanimacja w wodzie trwala wyjątkowo dlugo. Napisalem po prostu ile mial. Jak ktos nie wierzy albo wierzy to moze przyjąć, ze mial 50 cm Szczerze mowiac to sie zastanawialem czy pisac ile mial centymetrow, bo zaraz znajdą sie tacy co będą ze średniej szerokosci palca wskazującego osoby zamieszkującej środkową europe liczyć dlugosc ryby - to absolutnie nie przytyk do Ciebie. Przyjmijmy, ze byl to duzy bolen To chyba widac na zdjeciach. A dla tych co jednak chcą liczyc - ja mam 196 cm i waze 116 kg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 (edytowane) Dziś i ja kilka h polatałem nad Odrą ,ludzi sporo , ale swoje złowiłem. Dziwnie dziś reagowały ,często wychodziły i nawrotka, ale jak już któryś siadł to był kocioł.Ryby w super kondycji , foto dwie największe z kilkunastu .Odpowiednio przystojne 85cm ! i 74cm, wyjazd bardzo udany Edytowane 12 Września 2018 przez bartsiedlce 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 I mi przytrafił się fajny prognostyk nadchodzącej wielkimi krokami jesieni 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 (edytowane) smakosz karasia Edytowane 9 Września 2018 przez pmiszk1 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 (edytowane) @Krisu zakończ ten quiz i powiedz chłopakom, że to północna strona rożnowskiego No to koniec quizu:). Powiem Ci ze widzialem na tym wyjezdzie kikakrotnie rybe po ktorej uwierze juz we wszystkie opowiesci o boleniach z metrowymi wlacznie. A ja zawsze bylem mega sceptyczny. Oczywiscie byla dla mnie nie do zlowienia. Ale gabaryt nie do wiary dwa razy sie upewnialem czy to nie amur. Nie polowal na nic tylko plywal powolutku przy wierzchu. Ignorowal wszystkie przynety. Na tle reszty co plywala po miejscowce wygladal jak inny gatunek. Edytowane 12 Września 2018 przez bartsiedlce 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Weekendowe odrzańskie trojaczki... 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. guciolucky Opublikowano 10 Września 2018 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Urobek sobotnioniedzielny, pogoda raz słaba a raz dobra, dwa skrajnie różne łowiska i jak zwykle na rybach; przestrzelone ataki, spady, podrzucanie wabików i wesołe finały, cały koktail emocji jakie lubię najbardziej... 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mansik Opublikowano 10 Września 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Wszędzie przewijają się Odrzańskie kabany Wiec tez coś dorzucę..Srebrzysta torpeda złowiona na ASProuta przytrzymanego w warkoczu. 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Tomku, jak najbardziej Polska pospolita woda... 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 No to koniec quizu:). Powiem Ci ze widzialem na tym wyjezdzie kikakrotnie rybe po ktorej uwierze juz we wszystkie opowiesci o boleniach z metrowymi wlacznie. A ja zawsze bylem mega sceptyczny. . Na Rożnowskim widziałem takiego metrowego pod skałami w Zembrzycach. Ponad 30 lat temu Tyle mniej więcej czasu już nie łowiłem ryb w Rożnowskim i nie wiem, jak teraz to wygląda.To, co pamiętam z tamtych czasów, to olbrzymie ilości uklei pływające w wielkich ławicach, na które polowały głównie okonie (widowiskowe srebrne fontanny). Polujące bolenie widziało (słyszało) się rzadko i nie widziałem, żeby ktokolwiek próbował je łowić.Dzisiaj "zaporówkowe bolenie" to już osobna dziedzina wędkarstwa, a być może samych boleni jest więcej w zaporówkach, bo zajmują nisze po przetrzebionym sandaczu i szczupaku? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Fajne i grube się już robią 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Na Rożnowskim widziałem takiego metrowego pod skałami w Zembrzycach. Ponad 30 lat temu Tyle mniej więcej czasu już nie łowiłem ryb w Rożnowskim i nie wiem, jak teraz to wygląda.To, co pamiętam z tamtych czasów, to olbrzymie ilości uklei pływające w wielkich ławicach, na które polowały głównie okonie (widowiskowe srebrne fontanny). Polujące bolenie widziało (słyszało) się rzadko i nie widziałem, żeby ktokolwiek próbował je łowić.Dzisiaj "zaporówkowe bolenie" to już osobna dziedzina wędkarstwa, a być może samych boleni jest więcej w zaporówkach, bo zajmują nisze po przetrzebionym sandaczu i szczupaku?Roznowskie bolki pozamiataly 3 powodzie w 2010. Od tego czasu populacja sie odbudowuje. Przed powodzia srednia lowionych ryb krecila sie kolo70cm. Teraz spadla do 65. Przecietny dzienny wynik to 5-6 ryb z czego jedna jakas porzadniejsza. Idzie ku dobremu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. osiemnastak Opublikowano 12 Września 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Udało się wyskoczyć nad Odrę , w tygodniu bez tłoku.Siadły 4 ryby ale wszystko fajne .Czwarty wyjazd a siada trzecia rapa znacznie ponad 8 z przodu , jest rewelacyjnie Dodatkowo z miejsca największego bola zacinam suma 160cm ,i po zaciętym holu podbieram kabana, choć żyłka na śmieci nadaje się.Foto bolasów dwa po 74cm i big mama 84cm przy braniu pierdykła ogonem kapitalnie o wodę , dwie spadły w tym jedna godna, ale i tak wyjazd fantastyczny 54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi