Skocz do zawartości

Bolenie 2018

guciolucky

Rekomendowane odpowiedzi

Chcąc optymalnie wykorzystać piękną weekendową pogode, wybrałem się na Odrę.
Zabrałem ze sobą nowa partie ASProutow.
W 3 godziny przetestowałem 14 woblerów..
Przez ten czas zaliczyłem 7 kontaktów z czego 2 szprotki zameldowały się na brzegu

Całkiem przyzwoity wynik, jak na bandę swiezaków na rewirach :)

34zmue8.jpg

6dwoig.jpg

Edytowane przez MichałAspiusFishing
  • Like 44

Wracając z pracy i parkując już auto do garażu stwierdziłem, że jednak wyskoczę na godzinkę póki jeszcze pogoda dopisuje.

Po kilku minutach byłem już nad swoją miejscówką. Widziałem piękne ataki na powierzchni i zacząłem przerzucać pudełko. Na pierwszy ogień poszły top watery, na które w sobotę miałem kilka pustych strzałów. Jednak bez skutku. 

W pudełku znalazłem niezawodnego sterowego lipowego woblera od @patzaw26, który dwa sezony temu z jednego miejsca dał trzy bolenie w tym jednego na pb. 

Trzeba było się trochę napracować jak podać przynętę. Po kilku minutach zameldował się jegomość na kiju. 

Miarka pokazała 71 cm co stało się nowym pb  B). Niestety wobler trochę pokiereszowany i nie wiem czy coś jeszcze z niego będzie.

Piękne zakończenie pięknego dnia.

Sprzętowo: St.Croix AVID 3S66MF złożony przez @Tomasz Es, żyłka Dragon HM 0.20 i stara Daiwa Laguna 2500.

Zdróweczka dla Wszystkich  :excl:      :rockon:

post-55553-0-37545600-1539799393_thumb.jpg

post-55553-0-81807000-1539799441_thumb.jpg

• Like 30

A przy kawce od razu deser, to lubię, dzięki.

Piękny filmik, piękna woda, piękne ujęcia. Na kilku, w tej czapeczce i bez koszuli, wyglądasz jak Robert Hamer na filmikach z ubiegłego stulecia ;)

I szacun za używanie podbieraka.

Ps. @ Adaś..., masz lajka :D

Edytowane przez FidoAngel
  • Like 1

Janek... piknie...pięknie...cudownie.

PS napisałbym genialnie...ale w filmie brak Twojej żony. :)

Obiecuję że w przyszłym roku będzie i Monika. Tyle że klimaty zagraniczne, ale jak uda się zrealizować co planujemy to będzie się działo :). Już mniej więcej wiem jak kręcić i jak to potem obrobić. Mam film z Patagonii ale na nim tak naprawdę uczyłem się montować, więc teraz nie jestem z niego zadowolony. Zimą zrobię go jeszcze raz. Tyle że popełniłem też sporo błędów przy filmowaniu. Tam dopiero miałem pierwszy kontakt z kamerą i wyszło jak wyszlo.

Dziękuję wszystkim za pozytywny odbiór :)

Pozdrawiam

W

Edytowane przez wujek
  • Like 6

A przy kawce od razu deser, to lubię, dzięki.

Piękny filmik, piękna woda, piękne ujęcia. Na kilku, w tej czapeczce i bez koszuli, wyglądasz jak Robert Hamer na filmikach z ubiegłego stulecia ;)

I szacun za używanie podbieraka.

Ps. @ Adaś..., masz lajka :D

Podbierak przy większych rybach sporo ułatwia. Poza tym jak podbiore rybę daje jej chwilę odpocząć po holu, mam wrażenie że to sporo im daje, wyraźnie są w lepszej formie jak się je wyjmuje. Przy kamerze czas przebywania poza woda też jest ograniczony do minimum. Zdjęcia jednak go przedłużają dla tego praktycznie zrezygnowałem z ich robienia jak łowię sam.

• Like 5

Zdecydowanie kamera zamontowana na stałe wszystko ułatwia. Zdjęcia z GoPro przy dobrym świetle też niezłe wychodzą. Pomaga sterowanie głosowe. GoPro stop recording, GoPro time lapse mode, GoPro start time lapse i lecą zdjęcia. Ja tak przełączam przy niektórych rybach. Jeszcze raz gratuluję super filmu!

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Zdecydowanie kamera zamontowana na stałe wszystko ułatwia. Zdjęcia z GoPro przy dobrym świetle też niezłe wychodzą. Pomaga sterowanie głosowe. GoPro stop recording, GoPro time lapse mode, GoPro start time lapse i lecą zdjęcia. Ja tak przełączam przy niektórych rybach. Jeszcze raz gratuluję super filmu!

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Bartek Ty przetarłes szlak kamerowy, a ja go tylko przejąłem :).

• Like 1

Dlaczego komentarz kolegi o skrzelach został usunięty? Niewygodne usuwacie niczym partia rządząca?

Powyższy komentarz, jako naruszający regulamin (jego część o neutralności politycznej forum, oraz fragmentu o niekomentowaniu decyzji moderatorów), powinienem usunąć, ale się odniosę.

Dotarło do redakcji zgłoszenie wzmiankowanego postu, jako wstępu do częstej w przeszłości "gównoburzy". Z uwagi na późną porę i związane z nią zmęczenie nie potrafiłem ocenić zasadności zgłoszenia, a więc postanowiłem ukryć post, by nazajutrz jeszcze raz spróbować go ocenić. Prawdopodobnie zastosowałem błędną komendę i zaordynowałem trwałe usunięcie posta, gdyż nazajutrz nie miałem już nad czym się zastanawiać. Wpis zniknął trwale. A że był merytorycznie słabo związany z tematem wątku, płakał po nim nie będę. 

Rzadko, bardzo rzadko usuwam czyjeś wpisy. Czasem po to, by nie musieć karać za naruszenie regulaminu. Częściej dlatego, że taka była prośba autora postu. Nigdy z powodu "niewygody". Dalsze dyskutowanie na ten temat będę zmuszony uznać za premedytację naruszenia regulaminu forum. A premedytacji nie toleruję.