FRS1985 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 (edytowane) Sporo czasu nie wedkowałem , z przyczyn osobistych w ostatnich kilku dniach coś tam połowiłem. Sporo rozmiaru wyścigowego do 60ciu centów jeden kaban z karkiem jak średniej grubośći udo i kilka pięknych parowozów wygrało. nie jest źle. Jeszcze nie rezygnujemy z boleni ale nie ukrywam bardziej już kopia tematy okonia itp. Polecam uważną lekturę naszych "Zasad...", zwłaszcza punktu piątego. Zdjęcie z gripem usunąłem.http://jerkbait.pl/topic/3700-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87film%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/ Edytowane 21 Października 2018 przez woblery z Bielska 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 O zesz ku.... znalezione przypadkowo???? ale rybsko od 6 minuty 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. korol Opublikowano 22 Października 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Poniżej grubasek 78cm: Jakby kogoś interesowało, więcej napisałem tutaj: http://jerkbait.pl/topic/17042-warszawska-wisła/?p=2468903 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 (edytowane) Dzięki. Strasznie mnie ucieszył. Właśnie taką jesienną rybkę miałem w głowie.Niby łowi się ich dużo, ale nie trafiłem jeszcze ryby z takimi proporcjami. Skrzyżowanie bolenia z leszczem i karpiem . Nie widać tego dobrze, ale poza tym, że wysoki, był też bardzo gruby, prosiaczek.Przydałoby się ujęcie z góry, ale nawet nie pomyślałem, szybko go wypuściłem. Edytowane 23 Października 2018 przez korol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikehiro Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Taka Stoliczna ciekawostka na zakończenie sezonu.Woda stojąca prawie w centrum miasta i nie, nie był to "przyłów" 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Wszystko zapowiadało, że sezon boleniowy zakończył się dla mnie wraz z końcem września.Dzisiaj udało się wyrwać nad wodę. Kilka godzin czesania wiślanego nurtu w końcu pozwoliło znaleźć boleniową stołówkę. Przez około półtorej godziny brały na niezbyt rozległej i dość płytkiej przykosie, czasem delikatnie zaznaczając swą obecność na powierzchni.Byków nie było ale biorąc pod uwagę porę roku i okoliczności pogodowe, nie narzekam .Na zdjęciu najsilniejsza ryba, strzał w wobler niemal wyrywający kij z ręki i jazda z nurtem, coś pięknego.Na agrafce bezsterowiec własnego wykonania o dość mocnej, migotliwej pracy. 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tasiek321 Opublikowano 23 Października 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Patrząc za okno tęskni się za słoneczkiem... 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tasiek321 Opublikowano 24 Października 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 (edytowane) Nie pamiętam na ile razy brał, ani czy wów gółwka miała muldy, ale strzelił tak, że nawet agrafka nie wystawała z pyska http://jerkbait.pl/gallery/album/42-tasiek-fotojb/ Edytowane 24 Października 2018 przez tasiek321 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Bardzo ciekawą dyskusję o przynętach i łowieniu srebrnych strzał przeniosłem tutaj - http://jerkbait.pl/topic/77320-bole%C5%84-na-co-kiedy-gdzie/page-7Wymieniajcie dalej poglądy, Wasze spostrzeżenia są bardzo ciekawe 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 (edytowane) http://jerkbait.pl/gallery/album/42-tasiek-fotojb/ Edytowane 25 Października 2018 przez tasiek321 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 A ja byłem dzisiaj na jaziach z cierniczkami Dobrze że plecionka na młynku .To były hole roku.Tym bardziej że się nie cackałem z tą wędeczką Area Troutino UL.2-3 minuty i bolek w podbieraku. 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Gruby i chudy. 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 (edytowane) Ta rapa utkwiła mi w pamięci, nie widać tego na foto, ale płetwę ogonową ma rozłożystą niczym wachlarz gejszy http://jerkbait.pl/gallery/album/42-tasiek-fotojb/ Edytowane 27 Października 2018 przez tasiek321 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Tasiek, fajny rapiszon. Przypomina mi trochę rybę która zlowilem z 10 lat temu. Fajnie powspominać, wszystko wtedy było takie świeże.http://jerkbait.pl/gallery/image/741-bolen/ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Z bolenia to tylko tatar, żadne kotlety Ale spokojnie, bez tych gastronomicznych niepotrzebnych emocji i dochodzeń... Gwoli ścisłości, jedna rapa była wrześniowa, druga z października, choć to chyba bez znaczenia, każdy wstawia, co i kiedy chce Przynęta raczej bliżej dna niż powierzchni. 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. osiemnastak Opublikowano 28 Października 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) Przyszło mi parę ładnych lat czekać na kolejny tak kapitalny dzień.Ręce mnie bolą od stoczonych pojedynków.Ranek nie zapowiadał takiego szaleństwa, pierwsza ryba spada po kilku metrowym holu. Następnie kilka następnych główek cisza.Wreszcie wchodzę na kolejną , i kontem oka widzę atak rapy na sąsiedniej główce.Chwilę potem wchodzę tam, pierwsze sześć rzutów i mam 6 boleni .Potem bardzo szybko dobijam do 15sztuk.Kopara opada , siadam piję herbatę i podziwiam co wyprawiają bolenie, a robią rzeź .Ukleje fruwają wszędzie widok jakiego długie lata nad Odrą nie widziałem.Czasem na raz bije po 4-5 rybAmok po dłuższej chwili gaśnie.Wtedy wstaję i dalej łowię, do godziny 14tej mam 28 ryb!!! i kilka spadów.Myślałem że idę już na rekord. Spora część przekracza 7 na przodzie , tylko kilka około 65cm max 80+ więc same fajne byczki w tym kilka koksów. Część fociłem , właściwie mógłbym wrzucać po jednej ciekawej dziennie i trochę by to trwało Szczęście że jacyś smakosze się nie nawinęli ,ryby bardzo silne i pływają nadal Ciekawe czy kolejnego razu doczekam ? Edytowane 28 Października 2018 przez osiemnastak 58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 cd. ok wystarczy 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymi132 Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Ja ostatnio rowniez mialem przyjemny dzien, zlowilem w 2,5h 15 boleni jednak wszystkie do 60cm wiec nawet na foto sie nie lapaly...ale rzeczywiscie bylo sporo przyjemnosci z brań i holu, teraz po kilku dniach odwiedzam yo miejsce i ryby jakby znikly, zeszly pewnie nisko w gleboka wode za drobicą. Ale dzien kolegi wyzej to ogromny dar dla wedkarza;)gratuluje;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Eeee, zawsze opowiadam, że na jedno wyjście łowiłem ok 30 boleni, regularnie, za każdym razem ale... to było 25 lat temu na podwrocławskiej Odrze. Miałem 10 główek do przejścia a z każdej zdejmowałem trzech dyżurnych, jeden na szczycie- na napływie, jeden na szczycie od zapływu i jeden z warkocza. I przez całe życie złowiłem jednego 80+ . Ale było pięknie a teraz wcale nie łowie bolków bo to nuda A dla łowców gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Grubasek 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 (edytowane) Odgrzewany kotlet. Bolo z polnego rowu melioracyjnego AR 10tka na agrafce. Edytowane 30 Października 2018 przez MichałAspiusFishing 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tasiek321 Opublikowano 30 Października 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 (edytowane) Z duuużej, nizinnej... http://jerkbait.pl/gallery/album/42-tasiek-fotojb/ Edytowane 30 Października 2018 przez tasiek321 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. patu Opublikowano 31 Października 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Jeden z jesiennych boleni... w sumie sezon jeszcze trwa.Standardowo grają 3 przynęty - RH10, RH85 i Hermes w toni.Pozdrawiam 71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 I ja mam. Ciekawe kiedy w tym roku weźmie ostatni. Poniżej dzisiejszy, poranny. 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 http://jerkbait.pl/gallery/album/42-tasiek-fotojb/ 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi