Skocz do zawartości

Bolenie 2018

guciolucky

Rekomendowane odpowiedzi

Moje nie wyglądały na listopadowe , ale poza połowe 7 na przodzie.Ogólnie 11 na brzegu 5 ponad 70cm , oraz jeden spadł pod nogami.Ludzi sporo , kiedy zobaczyli mój hol natychmiast miałem dwóch towarzyszy .Szczęście nie mogli sobie z rapami poradzić, a jedną małą którą złowili zabrali :(

Dzień był miły :) Foto dwie najdłuższe .

post-58483-0-99599800-1541184893_thumb.jpg

post-58483-0-18733200-1541184939_thumb.jpg

• Like 49

Branie około 20:00 ze środka rzeki. Wobler prowadzony powoli z chwilowymi zatrzymaniami na opad. Ryba szła bardzo spokojnie pod prąd, chyba nie do końca była zorientowana co się stało. Dopiero gdy znalazła się blisko brzegu zaczęły się odjazdy. Było ciemno i sądziłem że to metrowy sumek bo bardzo młynkowała. Gdy zobaczyłem że jest pewnie zapięta za środkową kotwiczkę pozwoliłem jej się zmęczyć. Potem podbierak, parę szybkich fotek i z powrotem do wody. Ot i cała historia ;)

• Like 11

Piękne te późnojesienne bolenie, tak szczerze to wiele się o nich pisze (wiele, niewiele?), wiemy jak się do nich zabrać, ale tak rzadko namierza się miejsca gdzie można regularnie je łowić w tym okresie. Piękne odpasione ryby, piękne emocje, wspaniałe połowy późnojesiennych bolków, miło popatrzeć, u mnie na Wiśle w okolicach Puław, Kazimierza Dolnego, choć wiele potencjalnych miejsc to naprawdę ciężko o namierzenie jesiennych boleni o konkretnych wymiarach do regularnego połowu. Są klatki, głębokie doły na 7,5 metra i czasem głębiej, jednak połów bolenia w tym okresie jesieni, gdzie i tak sezon bardzo sprzyja, jest bardzo utrudniony. Praktykuje gumy RH, głęboko schodzące woby, wolne prowadzenie z zatrzymaniem, podnoszenie gumy od dna w szybkim czy wolniejszym tempie, jak i woblerów, teoretycznie wszystko gra i "buczy" a w rezultacie skromne małe bolenie, lub całkowicie puste dni. 

Gratuluje łowcom pięknych ryb w tym okresie, i przybijam pione:)

Miło zajrzeć na ten wątek i nie zrażać się do pustych boleniowych dni:)

Siła!!!:)

• Like 3