PePe. Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 16 listopada na zewnątrz 3 stopnie i zimny wiatr ze wschodu nie wróżył nic dobrego. Przyjeżdżam na jedną z miejscówek i zaczynam rzucać za Sandaczem, drugim rzucie pyk i siedzi sand....? boleń nie jest duży ale cieszy że w taka zimnice w ogóle coś siadło, rzucam dalej i po kilku rzutach kolejny taki sam hmmmm biorą jak w maju tylko pogoda nie taka sama. Wieje coraz bardziej, zaczynam myśleć o zmianie miejsca na bardziej osłonięte i tak też zrobiłem. Przyjeżdżam na miejsce i nie wierze co widzę bolenie walą jak w lecie ! zaczynam rzucać jedno branie, drugie, trzecie, czwarte nie mogę nic zaciąć, zmieniam wobka i zaczyna się zabawa.....piękny wieczór mimo takiej aury Fotki są kiepskie bo wszystkie fotografy co ze mną jeździły już nie wychodzą z domu bo za zimno i święta idą 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 (edytowane) Późna jesień to jak Nam wiadomo- najlepszy czas na duże, grube Drapieżniki...Kończąc wczorajsze łowy na zero, na dziwnej jak dla mnie- bo stojącej wodzie- skwitowałem swym dwóm kompanom, że jednak Rzeka to jest Rzeka.Uwielbiam taką pogode jak dziś.2-3 na plusie, wilgoć, wszędobylska zgnilizna, bezwietrznie z czymś co przypomina mżawkę.To zwiastuje zazwyczaj upragnioną samotność w polowaniu.Sarny czy żurawie- te są, ale mogę oglądać je bez końca!Nad wodą jestem o 6.Łyk gorącej kawy, zbrojenie i w drogę.Na miejscówkę mam jakiś kilometr marszu.Zewnętrzny zakręt kończący się cypelkiem, za nim wypływ strumyka.Poniżej około 70-metrowa prosta, stara, zapomniana faszynowo- kamienista opaska.Szeroka na 5-7m rynna o głębokości 3-4m ,,posiadała'' wszelaki mandżur na dnie, po kołki z drutem kolczastymNurt ciągnął nieregularnie, z dość dużym uciągiem.Potencjał duży na grubego Szczupaka czy Bolenia, którego widywałem tu w ciepłych miesiącach.Mandżur ,,lubił'' wahadła prowadzone tuż nad nim.Ale zapas od Jacka w pudle był- Morsy 5 i 7cm.W kolejnym przeciągniu mam dość nienaturalne ,,połechtanie'' wahadła nr 5- kwituje zacięciem.Chwila statyki, tak z 3-4 sekundy, kij wygięty zaczyna chylić się ku wodzie, a multik- oddawać plecionkę 0,3mm.Jest!!!Przeciwnik walczy dość dziwnie.Sandaczowe targanie z przerwami z brzanowym unikiem płynąc pod prąd i obciążając dość mocno zestaw.Po jakiejś minucie około 40m od mojego stanowiska jasne cielsko pojawia się tuż pod powierzchnią...Ki diabeł- nie rozpoznaje Przeciwnika.Nurkuje, tym razem już statycznie płynąc w moim kierunku.Bez szarpania, uników.Ale ciężar znaczny, kij ugięty głęboko.Pokazuje się tuż pod nogami- Boleń...Ależ w jakiej kondycji!!!Przykład Drapieźcy przygotowującego się do zimy.Ląduję go wyślizgiem na podwodnej górce.Spokojny jak niemowle we śnie.Fotka, antyseptyk, wypinka i reanimacja.Z uwagi na dobro Przeciwnika, jak zwykle- całą akcje przeprowadzam nie wyjmując go z wody.Bez mierzenia, ale śmiem twierdzić, że otarł się o mój rekord- 81cm...Chwilę trzymam go w nurcie by jak porażony wystrzelić pod prąd!Do następnego kontaktu Rapiszonie!Zimuj w spokoju... NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 25 Listopada 2018 przez bartsiedlce 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 (edytowane) Z racji ,że święta tuż tuż , kilka choinkowych boleni jakie udało mi się trafić gdy za oknami było trochę przyjemniej. Mam nadzieję ,że brak śniegowej scenerii choć w małym stopniu zrekompensują oglądającym bądź co bądź ładne ryby,a przynajmniej dwie z nich: Najgrubszy wyjątkowo na dwóch fotkach: pzdr. Edytowane 15 Grudnia 2018 przez maicke82 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SVENKA666 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Taki jesienny bolasek na ubota od forumowego TOMUS'a 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SVENKA666 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Kolejny z jesiennych bolków na sierpika od TOMUS'a 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SVENKA666 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Na wigilię powinna być rybka, no to jest, oczywiście na ubota 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SVENKA666 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Avid + Stella + ubot 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 (edytowane) Szczęśliwego nowego roku 1- jeden rzut 1- jeden obrót korbką 4- cztery minuty walki + straż przyboczna Edytowane 31 Grudnia 2018 przez MichałAspiusFishing 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Z takimi obrazkami można śmiało wchodzić w Nowy Rok . Michał , brawo Ty ! Do siego i cobyśmy w przyszłym sezonie mogli nadal podziwiać świetne fotki twoich okazów . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Dzisiejszy ranek nad rzeką. Sezon 2018 zakończony! Wszystkim kolegom z jerkbaita życzę Szczęśliwego Nowego Roku 2019,i połamania kija!!! 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Michał! Tyyy!! Boleniarzu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Piękne ryby serdecznie gratuluję.Panowie,udanego sezonu 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 (edytowane) Michał..90 plus?????Gratuluję. Edytowane 31 Grudnia 2018 przez patu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Michał..90 plus?Gratuluję.Nie..Ryba mieściła się normach "BARDZO fajnej Odrzańskiej rapy"Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 To jak Remik dodał zimowe, to i z mojej strony grudniowe (pierwszy prawie grudniowy, z nocy 30/1) rybki.Trafiały się nocne łowy, co sandacze siedziały cicho, a do głosu dochodziły bolaski... 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Nie..Ryba mieściła się normach "BARDZO fajnej Odrzańskiej rapy"Dzieki.No to jesteś mistrzem perspektywy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi