Skocz do zawartości

Świnoujście

KOMANCZ

Rekomendowane odpowiedzi

Pranę poinformować i jednocześnie pochwalić się, że goszczę na Świnoujśkich wodach, kolegów z Golubia Dobrzynia. Zamieszkali w ośrodku MARINA Karsibór. Przbyli późnym wieczorem w środe. Wczoraj około 11 godziny wyryszliśmy na zwiedzanie kanałów Starej Świny. Obiecywałem metrówkę i stało się. Złapali dwie piękne szczupaki - metrówki, jedna rybka 108cm i waga 10kg, druga 104cm, waga około 7 kg. Wszystkie ryby w dobrej kondycji wracają do wody !

Zdjecia i relacja na koniec wyprawy ......

Pozdrawia Komancz

• Odpowiedzi 135
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Tak jak wspominałem pierwszego dnia Golubiacy pochwycili dwie metrówki. Drugiego dnia ryby zaczeły atakować na poważnie. Złapali 3 metrówki i kilka 90 tek nie wspominając o mniejszych. Ostatniego dnia woda zatrzymała sie. Pojmano tylko dwie dziewiędziesiatki. osobiście chwyciłem 95cm szczupaczka. I co najwazniejsze wszystkie ryby złapane na SALMIAKI !!

I po co jeździć do Szwecji, Finlandi...... kasę powinno się zostawiać w kraju !

Znany przewodnik wędkarski Andrzej Zdun, gwarnatuje na Lofotach pojmanie ryb powyżej 10kg..... ja natomiast gwarantuje na polskiej wodzie złapania metrówki.

@Komancz, gratuluje wspanialych polowow. To cieszy, ze sa jeszcze wody w Polsce gdzie mozna polapac. Z drugiej jednak strony to jedyne miejsce gdzie takie okazy sa polawiane regularnie i to tylko w pewnym okresie, wiec chyba pomimo wszystko bedzie Wam ciezko konkurowac ze skandynawskimi wodami. Poza tym jak sie wedkarski swiatek zorientuje gdzie tu mozna tanio pozyskac duza ilosc miesa, to eldorado dlugo nie wytrzyma...

Gratuluje wspanialych wynikow i lowiska. Dbajcie o nie, zeby posluzylo Wam jak najdluzej.

Podobnych miejsc jest u nas na tyle malo, ze wszystkich chetnych nie pomieszcza dlatego przychylam sie tez do opinii lukomata.

Jak pomysle o drodze nr 10, ktora wypada tam do Was jechac, ciarki mi przechodza po plecach. Frajda, jakich malo, zwlaszzca w okolicach ostatnich robot drogowych....poustawiali niezsynchronizowane swiatla...jakas godzina + :wacko:

Gumo

I po co jeździć do Szwecji, Finlandi...... kasę powinno się zostawiać w kraju..... ja natomiast gwarantuje na polskiej wodzie złapania metrówki.

......do Skandynawii jeżdżę od wielu lat, w ciągu tygodniowego pobytu srednio łowimy kilka metrówek......na czystych wodach......zdala od cywilizacji......i przede wszystkim zdala od rodaków.

Łowienie w tamtych rejonach globu to zupełnie inny standard, nieznany kompletnie u nas. Ostatnie moje wyjazdy do Szwecji to czerwiec-4 metrowce (max114cm), wrzesień-3metrówy(max123cm), w zeszłym roku trafiła mi się 135cm, w najbliższy wtorek 24/10 jedziemy znowu na ten sam akwen i wiem, że 2/3 dorodne sztuki złowimy.

Wiem, że Wasze okolice są bardziej rybne niż reszta kraju, ale nie sądzę, aby było aż tak dobrze jak mówisz Komancz.

pozd.

Oj matko!Komanczu znaczy się :lol:

A ile bierzesz za dzień guidingu? <_< Mam nadzieję ,że przyjmujesz tylko wędkarzy zalogowanych na znanym polskim forum propagującym C&R :lol: :lol: :mellow:

Kurde,to powaznie robi wrażenie,Gratuluje łowcom z Golubia i tobie.Jesli sie nie mylę chodzi o rzemieślnika? :mellow:

Niczego w życiu nie robię bezinteresownie ! Oczywiście mówie poważnie ! Jestem bezwzględnym skapym starym facetem, w wieku przed emerytalnym - pora umierać!

A tak powaznie, to chciałbym Was wszystkich zaprosić do Świnoujścia, zorganizować spotkanie forumowiczów, jednakże jest jeden podstawowy problem : brak łodzi z silnikami do wynajęcia !! Golubiacy przybyli z własnymi pięknymi aluminiowymi łodziami. Zostawiali je na noc z silnikami ( z przyzwyczajenia zabierali jedynie wędki ).

Faktycznie pierwszym szczęśliwym wędkarzem był rzemieslnik - Jacek ! Na zdjęciu jedna z ryb Romana Arbeciarza

post-8-1348913301,7219_thumb.jpg

Komancz czemu zdjęć nie publikujesz?

A może by tak starym zwyczajem - relacyjka na stronę główną, by zdjęcia nie wyparowały za jakiś czas? Przecież tekstu nie trzeba niewiadomo ile. W tym przypadku minimalizaja tekstu wskazana.

Pozdrawiam

Remek

I po co jeździć do Szwecji, Finlandi...... kasę powinno się zostawiać w kraju..... ja natomiast gwarantuje na polskiej wodzie złapania metrówki.

......do Skandynawii jeżdżę od wielu lat, w ciągu tygodniowego pobytu srednio łowimy kilka metrówek......na czystych wodach......zdala od cywilizacji......i przede wszystkim zdala od rodaków.

Łowienie w tamtych rejonach globu to zupełnie inny standard, nieznany kompletnie u nas. Ostatnie moje wyjazdy do Szwecji to czerwiec-4 metrowce (max114cm), wrzesień-3metrówy(max123cm), w zeszłym roku trafiła mi się 135cm, w najbliższy wtorek 24/10 jedziemy znowu na ten sam akwen i wiem, że 2/3 dorodne sztuki złowimy.

Wiem, że Wasze okolice są bardziej rybne niż reszta kraju, ale nie sądzę, aby było aż tak dobrze jak mówisz Komancz.

pozd.

Remek, jesteś mało skuteczny... :unsure: