Skocz do zawartości

Wody w okolicach Słupska

patrykspin94

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Poszukuję łowisk szczupakowych w okolicy Słupska, gdzie mógłbym pospinignować. Temat założyłem ponieważ w Słupsku mieszkam od niedawna i nie jestem zorientowany. Poleci ktoś coś w miarę rybnego ?

Cześć,

Ja przez 20 lat mieszkałem w Słupsku i w bliskiej przyszłości planuję tam wrócić.

W okolicy samego Słupska ciężko o jakieś ciekawe wody, tzn. trzeba zrobić co najmniej 20-30 km poza obręb miasta, aby coś odnaleźć.

W przypadku szczupakowych wód warto na pewno odwiedzić Krzynię - zbiornik zaporowy na Słupii.

Praktycznie każde miejsce jest dostępne z brzegu.

Kiedyś z kumplem bawiliśmy się w wypożyczanie łódki - koszt 5-7 lat temu to 20-40PLN za dobę - oczywiście tylko wiosła :-).

Generalnie im dalej tym większy wybór. Pięknym jeziorem jest Kartkowo położone za Unichowem w stronę Bytowa.

W stronę Kępic jest Obłęże, ale tam z brzegu trochę trudniej.

W stronę Czarnej Dąbrówki masz Karwno, a także  mały, średni i duży Kopieniec.

Osobiście radziłbym Ci jednak spróbować sił w Krzyni, Kartkowie i na innej zaporówce Słupii - jez. Głębokim.

• Like 1

Wszystkie wymienione zbiorniki wodne także polecam.

Jednak najbardziej rybne jezioro to Łętowo.

Jezioro w rękach prywatnych, jest, gdzie pozostawić samochód ( właściciel pilnuje na parkingu), miejsce do slipowania i pozostawienie łodzi.  Oczywiście wypożyczanie łodzi na miejscu .Nawet możliwość kupna ryby jak się nie złowi.

Wada jest, że trzeba zapłacić za połów chyba 30 zł za dobę ( chyba ok. 200 zł za rok) oraz odległość ok.40 km

Najlepsze źródło informacji to sklep wedkarski na Niedziałkowskiego. Tam krzyżują się wszystkie wędkarskie informacje.