Guzu Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Panowie, Kieruje zapytanie do zorientowanych. Bo sam w kwestii multikow jestem mocno slabo zorientowany Chodzi o stare wisniowe (jak na foto) scorpiony 1501. Pytania : czy ktos zniszczyl kiedys taki kolowrotek uzywajac ZA ciezkich przynet - niestawiajacych specjalnego oporu w wodzie tj. jerkow i gum (jesli tak to jakich trzeba uzywac by go zajechac) ? czy wersje z plytka i gleboka szpula sa ze soba kompatybilne ? czy mozna szpule z plytkiej przelozyc do glebokiej i na odwrot ? czy ktos sie orientuje jakie pojemnosci szpul maja obie wersje (powiedzmy przy nawinieciu Power pro 20 lb) ? . Dziekuje za odpowiedzi i wypowiedzi w temacie. Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 1501 to japonski odpowiednik Curado B. Ja nie slyszalem o zajechaniu tego mlynka, nawet lowiac w slonej wodzie. Wisniowy scorpion z plytka szpula to byl 1001 i mial zupelnie inna szpule niekompatybilna z wersja 1501. Pojemnosc 1501 jest podobna jak wszystskich multiplikatorach tej klasy. Okolo 110 y linki 14 funtow. PP 20 funtoe wejdzie pewnie ze 130m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Dzieki Jerzy, Ale ja mam mozliwosci pozyskania : 1501 shallow spool1501 deep spool ten na zdjeciu powyzej to shallow spool 1501a tu fotka 1501 deep spool : . Nie jest to ten sam (rozmiarowo) multik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 O to fajne! Bo wersja shallow spool 1501 unas uchodzi za ten wiekszy z gleboka szpula w odroznieniu od lajtowego 1001, gdzie szpulka faktycznie jest niewielka i plytka. Jesli jest jakas szansa na kompatybilnosc tych szpulek to zdecydowanie wieksza w przypadku tej glebokiej szpulki i tej standardowej z lepiej znanego u nas Scorpiona 1501.Wymiarowo to powinny byc tesame multiplikatory. 1001 jest mneijszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Czyli ta wersja shallow jest normalna a ta deep to jaka wersja specjalna ? dobrze rozumiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Czyli ta wersja shallow jest normalna a ta deep to jaka wersja specjalna ? dobrze rozumiem ? A nie jest czasem odwrotnie? Bo Curado201D czyli odpowiednik na USA ma właśnie tą głębszą szpule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Nawet nie wiedziałem, że było 1501 z głębszą szpulę. Zawsze mi się wydawało, że było 1501 z tą płytszą, jak na 1szym zdjęciu i curado B z tą głębokoą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Czyli ta wersja shallow jest normalna a ta deep to jaka wersja specjalna ? dobrze rozumiem ? Dobrze rozumiesz. To byla podstawowa wersja Scorpiona 1501. Krzysiek_W. Podstawowa wersja Curado B, podobnie jak D i E tez wystepowaly w wersji ze szpula o pojemnosci podobnej jak ten shallow 1501. Wersje z bardzo gleboka szpula najczesciej sa oferowane na rynek amerykanski, gdzie wedkarze czesto lubia miec spory zapas bardzo grubej linki (np. lowcy Musky). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Czyli na ta plytsza wejdzie te 130 m linki 20 lba na glebsza iles tam wiecej no to juz wszystko jasne chyba sprobuje takiego kreciola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Guzu obadaj sobie jeszcze speed mastery na rynek japan fajne czarne odpowiedniki Curado D z głęboka szpulą,powinny dać radę sandałowi i sumkowi z pływadełka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 dzieki Hasior raczej skoncentruje sie na klasykach - czyli scorpionach bordo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Guzu obadaj sobie jeszcze speed mastery na rynek japan fajne czarne odpowiedniki Curado D z głęboka szpulą,powinny dać radę sandałowi i sumkowi z pływadełka . ale tam jest przelozenie 7.0 i o zajechanych przekladniach w speedmasterach to juz mi sie slyszalo. Sam lowiac w morzu po 3 miesiacach przekladnia w moim 201 DHSV chodzila bardzo szorstko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi