Skocz do zawartości

Czytanka dla Janka

Rekomendowane odpowiedzi

Tak na marginesie dopiero co przebrzmiałej orkiestry medialnej i czysto onanistycznego , zbiorowego upustu emocji , jakże niepokojące votum separatum Alana Watta :

http://radtrap.wordpress.com/2011/10/17/alan-watt-szok-i-trw oga/

http://www.prisonplanet.pl/multimedia/alan_watt_wielka_globa lna,p2027324986

;) ;)

E, lepsi by się znaleźli w USA. Głosicieli teorii że 09/11 to inside job, że lądowanie na księżycu zostało sfingowane, że ziemia jest płaska - do wyboru, do koloru :mellow:

A ponieważ zgodnie z kalendarzem Majów w grudniu będzie konieć świata, to jakby ktoś się chciał pozbyć nadmiaru dóbr doczesnych ( co by łatwiej przecisnąć się przez ucho igielne ) - to ja chętnie przyjmę, w szczególności blanki, komponenty, elektronikę wędkarską, wszelkie pływadła, przyczepki etc - adres do wysyłki podaję na priv :lol:

Niechaj Ci wiecznie gra do słuchu , ta monopolowa , no .. orkiestra !! :lol: :lol:

Nasze elity , w tym politycy oraz celebryci , osiągnęły taki poziom zaawansowania , że w sposób najoczywistszy upoważnia je to i predestynuje do przyjęcia świetnie płatnej posady : jako opowiadacz morałów i bajek świniom w masarni . Czyżbyś próbował się w tym mechaniźmie pozycjonować , Paweł ..

Daleki jestem od tego, podobnie jak mam nadzieję i Ty Sławku jako człowiek o wesołym usposobieniu lubię się po prostu czasem pośmiać z rozmaitych teorii spiskowych, to na szczęście jeszcze wolno, nawet moderatorowi :lol:

To co natomiast rzuciło mi się w oczy to to że tego typu teorie powstają głównie w USA a np. nie w Europie, pod tym względem społeczeństwo amerykańskie wydaje mi się dosyć specyficzne. Taką poczyniłem obserwację po prostu :D

Alex Jones... Tego jeszcze brakowało Sławku <_< ...

Mam nadzieję, ze to nie są poczatki demencji :lol: :lol:

A w zwiazku z końcem świata, ja to chętnie łódki, złoto, walutę, sprzęt muchowy :lol: ...

Pamiętajcie - koniec świata nadchodzi, jest już tuż za Wami :lol:

Alex Jones... Tego jeszcze brakowało Sławku <_< ...

Mam nadzieję, ze to nie są poczatki demencji :lol: :lol:

A w zwiazku z końcem świata, ja to chętnie łódki, złoto, walutę, sprzęt muchowy :lol: ...

Pamiętajcie - koniec świata nadchodzi, jest już tuż za Wami :lol:

21 grudnia są moje imieniny Więc wszelkie prezenty mile widziane :lol:

Jak to każdy posiadacz imienin szybko znalazł , po co przyszedł , katastrofista jeden z drugim :lol: :lol:

Jest Wells , Huxley , Orwell , jest Matrix , jest też i Watt . I wszyscy oni o utopiach , tudzież ich mechanizmach , choć z różnych poziomów perspektyw widzianych . Czy to śmieszniej i głupiej , niż w naszym tutaj reality show ??

Ameryka , Ameryka !! A w Moskwie to bloki mieszkalne nie wylatują w niebo ? Każdy chce mieć jakaś założycielską katastrofę i jej interpretację . Tak jak my okrągły stół , którą to narodową tragedię na potrzeby społecznej propagandy nazwaliśmy transformacją .. :D

Temu, kto z niepokojem pytałby, co wypada w obecnej sytuacji czynić, odpowiedzmy uczciwie, że dziś przystoi tylko bezsilna jasność umysłu

Nicolas Gomez Davili ( w tłumaczeniu K.Urbanka)

Obawiam się że niektórzy Koledzy będą opatrznie interpretować powyższy tekst. No więc dodam, że zerżniety z felietonu W.Łysiaka w ostatnim Uważam Rze Teraz wszszytko jasne! Łysiak kończy: Czyżby? Może miast jasnej bezsilności - trzeba po prostu walczyć przeciwko desuwerenizacji kraju

U.

Właśnie teraz chór medialny brzmi jednym , słusznym głosem , a Polska rośnie w siłę , i ludność żyje dostatnio , aż dobrze ułożony młody może zakrzyknąć : Partia , D... Ja to już w tym kraju przerabiałem ..

Bo to Kuba pluralizm jest made in III RP maści .. :D . Święta WOŚP Owsiaka jest ze swoim objazdowym cyrkiem , oraz budżetem z dobrowolnych zrzutek - imprezą o najwyższej wiarygodności finansowej . Inni , w żadnym razie nie są tak godni . Chyba złych darczyńców maja ..

I tak dobrze , że oprócz śliny dzisiejszych ZMS-owców , na Toruń z F 16 powracających z orkiestrowej defilady , w ramach zbiorowej odpowiedzialności , napalm nie spadnie .. :D

:lol: :lol: dobre

Cieszy mnie Twoj śmiech Kubo albowiem przykazano aby w Cafe wesoło bylo :lol: Pamietajmy że Fridrich der Grose dociskał poddanym śrubę niemiłosiernie. Dopóki kleli i złorzeczyli dalej gnebił biedny naród. Gdy zaś w koncu doniesiono mu, że naród się śmieje natychmiast wycofał się ze swych postanowień :lol: Tak więc w Twym śmiechu poniekąd upatruje światełko w tunelu. :lol: Jako biolog zapewne staniesz w opozycji do mego stwierdzenia, że kastracja nie zawsze zapobiega rozmnażaniu :lol: :lol: :lol: Zwłaszcza słowa !

U.

Czołem kryst , dawno Cię tu nie było :D Blanty i butapren to gówniarska domena , my bourbona wznosimy ponad inne . Razem , ale osobno - zdrowia Panowie !! I Tobie też , jątrzący moderatorze Friko ..

Ja toastu nie wzniosę i nie zamierzam kadzić tej radosnej prześmiewce w niektórych fragmentach autorstwa @Sławka O.-B. Bo tam, gdzie ratuje się ludzkie życie i zdrowie, żartów nie ma – po prostu. Tak więc nazywanie WOŚP-u objazdowym cyrkiem odbieram w kategoriach gówniarstwa, tudzież nikłego styrania przez życie. Kto babrze się w szeroko pojętej ochronie zdrowia troszkę częściej niż raz do roku na kontrolnej morfologii – obojętnie czy z perspektywy pacjenta, czy też pracownika – wie, że sprzęt z serduszkiem jest widoczny na szpitalnych salach. Możemy zatem robić wokół „cyrku” Owsiaka smród, rzucać gównem, tudzież pseudoliterackim stylem – wszystko sprowadza się do tego jednego – na łóżku reanimacyjnym tudzież intensywnym sporo się zmienia, a dla lekarza czy pacjenta nie liczy się wtedy, czy kogoś ściąga na lewo, czy prawo w politycznych przekonaniach tudzież ile milionów darczyńca zdefraudował i jak bardzo utytłany jest w „zbiorowym, onanistycznym upuście emocji”. Za to, gdy już człowiek zaczyna jednym okiem podziwiać pocztówki znad Styksu w czterech szpitalnych ścianach, to nagle z jakąś dziwną taką nadzieją niejeden może spojrzeć na darowane sprzęty, których wcale po tych wszystkich latach zbiórek niemało. Szkoda tylko, że trzeba z nich ścierać flegmę ignorancji.

PS

Powyższy wątek obserwowałem dziś od początku dyżuru. Naprawdę dziwnie się czułem, patrząc na dwie, oddalone ode mnie dosłownie o parę metrów, darowizny z logo WOŚP-u. Przymiotniki: zbiorowy i onanistyczny pasują mi bardziej zatem do tego, czemu wyraz sprzeciwu dałem powyżej. Darując zaś sobie dozę asertywności i dobrego wychowania, nazwałbym to jednak forumowym waleniem gruchy.

Dziękuję za uwagę, smakujcie dalej burbona, panowie... :]