Skocz do zawartości

Shina

cezorator

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekaw jestem czy to cudo jest Ok czy sa do niego jakieś ąsy ??????

http://www.allegro.pl/item136204458_shina_lure_bass_ss_malo_ uzywany_.html

Wygląd ma super, ale czy jakość jest także ok ?????

Niestety nic nie wiem na temat tej konstrukcji, ale ... za myślę, że ruszyć szpulkę takiego kołowrotka to będzie potrafiła jedynie większa przynęta. Z drugiej strony nie wiem czy większa przynęta nie zakatuje tego multiplikatora. Nadal jestem za tym by inwestować w znane konstrukcje.

Pozdrawiam

Remek

@remek,

nie znam tego modelu i nie wykluczam, ze jest znakomity.

Kiedys (bedzie jakies 10 lat temu) uleglem presji sprzedawcy w Bassie i kupilem staloszpulowca tej firmy, bo ktos wtedy sporo Shiny zaimportowal. Niestety, mój mial wade fabryczna (krzywa os) i dosc kiepsko nawijal, wiec go zwolnilem :angry:

Witam. A jak ta maszynka ma się do tej shiny. ?? shimano chromica

Czy to będzie dobre do przynęt rzędu 4 gr.- 10 gr. ?? I czy można na niego nawinąć plecionkę a jeżeli tak to jaką grubość ?? Pytam sie o to bo cena jest nie wysoka a narazie nie stać mnie na nic droższego .pozdrawiam zamker.

@Zamker druchu, wystarczy spojrzeć na tę chromike, zeby stwierdzić, ze to mynek na przynety typu slider 7 i większe Ale 4-10g??? No way! (no moze 10g OK) Jak już jesteś zmuszony do kupowania na allegro to ta Daiwa Procaster 100HL bedzie chyba lepsza, bo to sprzet nie uzywany. Na tym forum jest kilku posiadaczy tego multika, albo takich, co mieli z nim jakies doswiadczenia. Zapytaj o szczegoły. Jak sparujesz tem młynek np. z triumphem 3/4 oz albo innym średnim kijem to te 10-15 g wyrzucisz nawet bez większego problemu. Lżej też sie da, ale przy pewnej wprawie i raczej nie daleko. Ja rzucałem 7g przynety z ABU 4601, po wymianie bloczków na Ultra cast i można było jakoś lowić, ale tylko z łodki pod warunkiem bardzo bliskiego podpłyniecia do łowiska. Z tym scorpionem to niezła myśl. Na Ebayu można ją kupic za 138 $ w japońskim sklepie wysylkowym ginrinpeche.com. Wysylka gratis. Nic lepszego za te pieniądze nie kupisz w chwili obecnej. O shinie nic ci nie powiem, ale uwazam podobnie jak Remek, ze należy kupować sprzęt sprawdzony i markowy. Zreszta wydaje mi się, że shina ma udawać Shimano jak panasanix Panasonica :huh:

Pozd jerzy