Marcel75 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Mam pytanie do koleg?łw .Czy to prawda ?źe czym wy?źszy moduł PSI blanku w połączeniu z przelotkami SIC ,tym głośniej słychać plecionkę na przelotkach szum .Dlaczego ten szum występuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 szum = szorstkie przelotki (mniej gładkie) + chropowata plecionka SiC to jeden z bardziej gładkich pierścieni wiec ten szmer trochę mi tu nie pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 To chyba te?ź mo?źe zale?źeć od rodzaju i stopnia zu?źycia plecionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 To chyba te?ź mo?źe zale?źeć od rodzaju i stopnia zu?źycia plecionki. ale to Bartku, wplywa do jej chropowatosc - wiec wracamy do punktu wyjścia zuzyta plecionka, mniej gesty splot = wiecej zanieczyszczen jakies zabiera ze soba linka i transportuje na przelotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 szum = szorstkie przelotki (mniej gładkie) + chropowata plecionka SiC to jeden z bardziej gładkich pierścieni wiec ten szmer trochę mi tu nie pasuje... A moim zdaniem nie ma r?ł?źnicy czy sic czy alconite.Łowiłem kijem na alconitach i sicach na tą samą plecionke i huczy podobnie nie zagłośno ale jednak huczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Słyszałem ?źe przy blankach powy?źej 60 milion?łw PSI w połączeniu z przelotkami SIC ,słuchać szmer przechodzącej plecionki po przelotkach .Czuły blank twarde przelotki -wszystko słychać . Morze to nie jest prawda ,nie wiem kolega mi to m?łwił. Mo?źe szumią mu rolki w kołowrotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Du?źo zale?źy tak?źe od plecionki, miałem jedną, kt?łra strasznie szumiała, teraz mam PP i tylko troszkę ją słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Czasem te?ź pierścienie przelotek stają się chropowate przez osadzający się na nich i zasychający nalot z brudnej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 szum = szorstkie przelotki (mniej gładkie) + chropowata plecionka SiC to jeden z bardziej gładkich pierścieni wiec ten szmer trochę mi tu nie pasuje... A moim zdaniem nie ma r?ł?źnicy czy sic czy alconite.Łowiłem kijem na alconitach i sicach na tą samą plecionke i huczy podobnie nie zagłośno ale jednak huczy bardziej mialem na mysli roznice rzedu hardloy / alconite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 szum = szorstkie przelotki (mniej gładkie) + chropowata plecionka SiC to jeden z bardziej gładkich pierścieni wiec ten szmer trochę mi tu nie pasuje... A moim zdaniem nie ma r?ł?źnicy czy sic czy alconite.Łowiłem kijem na alconitach i sicach na tą samą plecionke i huczy podobnie nie zagłośno ale jednak huczy bardziej mialem na mysli roznice rzedu hardloy / alconite Chyba ?źe tak Osobiście nie miałem kijka na hardloyach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi