Skocz do zawartości

Abu Garcia - Revo Skeet Reese.

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

Mam i używam do średniego casta. Slider 12S bez problemu, a dolny zakres to na max nie testowałem, ale Mepps Aglia 3 bez problemu na spore dystanse. Ogólnie bardzo polecam ten multik. Po trzech latach używania, przeważnie do jerkowania sliderami od 7 do 12, w tym większość czasu 10 działa jak nowy. Ma też fajną większą korbkę w porównaniu do standardów, która jak dla mnie jest super wygodna. Jak byś mógł namierzyć zapasową szpulę w dobrej cenie to byłbym zainteresowany.

Do UL to bardzo szczerze wątpię, ale to wszystko zależy jak daleko chce się miotać, od jakiego zakresu zakłada, że to już UL i czy się uważa, że papranie z brodami to kwintesencja castingu, wtedy jak najbardziej do UL można go próbować :mellow: Jakby co to we Wrocławiu u mnie możesz go potestować.

Kolega Mifek mi ostatnio polecał jakieś mutiki do UL ale zapomniałem nazwy ;)

Zastanawiam się jeszcze nad Shimano Core 50MG a kijek pod owy multik to prawdopodobnie będzie Shimano Cumulus CMLSX610ML

96gr

HM1

6'10'

Medium Light

X-Fast

1/16-3/8oz.

Jak się uda zamówić. B)

Hmm...kurcze,od core 50mg i core 100mgfv też curado będzie lepsze?

Szczerze mówiąc to napaliłem się na tego core 50mg , a i jego mała waga też jakoś bardziej do mnie przemawia.

No to teraz będe mieć dylemat... :mellow:

to zblizone maszynki tylko trzeba za nie duuuuzo wiecej placic ;)

Hmm...kurcze,od core 50mg i core 100mgfv też curado będzie lepsze?

Szczerze mówiąc to napaliłem się na tego core 50mg , a i jego mała waga też jakoś bardziej do mnie przemawia.

No to teraz będe mieć dylemat... :mellow:

to zblizone maszynki tylko trzeba za nie duuuuzo wiecej placic ;)

Komu duuużo temu duuużo. B)

Jakieś układy mi tam jeszcze po sklepach pozostały. <_<

Chodzi mi oto ,że jeśli mam zakładać multika na kijek o wadze 90gr to chciałem ,żeby był to jak najlżejszy multik.

Nie chcę zmarnować finezji kija.

Właśnie poczytałem sobie o Metanium.

Troszkę cięższe.

Ofertę Avail też sprawdziłem.Do Metanium szpulki maja , do Core nie.

Mam Metanium MG DC7-Polecam/3 sezon/

Żyłka 0,16-0,20,wszelkie wobki/6g-20g/obrotówki,gumki kapitalnie

się sprawują a sliderki 5cm-7cm super :D

Do UL/1,5g-10g/mam CU 51E z Availem ale to juz było polecone :D

Zależy kto co lubi, Yumeya są tylko z rozetka, czyli hamulec odśrodkowy. Moim zdanie do lekkich przynęt lepiej spisuje się magnetyk. Ja wybrałem Availa i nie żałuje. Waga Availa jest mniejsza, szpulka 1,6mm - 7,1g / 2,9mm - 8g (taka mam i uważam ją za najlepszy wybór).