Skocz do zawartości

Konger Streeto vs Mikado Sicario

Szymi132

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego nie przesadzaj z takimi opisami-jerk 52g to nie problem.Mialem 4szt Inazumy.W tym 2,10 do 35g i moze 40g skupionej masy np.kogut to ona wyrzuci,ale jerk to gabarytowo placek,wiec moze rzuci ,ale z pod jajec.Po takich eksperymentach sa potem wpisy,ze kije sie lamia.

Mam 1,98 m do 35 g, waga wędki 107 g (to nawet kilka gramów mniej niż w katalogu) i kopyto relax 15 cm na główce 15 g (waga całości 45 g) leci jak z procy, tak samo jerki 46-52 g. Inna sprawa, że nie łowię tą wędką takimi przynętami, bo moim zdaniem brakuje przy nich już mocy do skutecznego zacięcia, szczególnie na głębszej wodzie, ale moim egzemplarzem można nimi rzucać z pełnym wymachem i prowadzić.

400 zł ... dokładam 150 i kupuję MHX s781 i wszystkie wątpliwości znikają ...

Popieram w całej rozciągłości. Miałem w ręku Sicario i Streeto. Sicario podoba mi się bardziej ale brak insertu dla mnie dyskwalifikuje tą wędkę. Streeto jest bardziej zbieżne, szybsze, dobrze leży w rękach i tańsze. Ale jako użytkownik dwóch mhx-ów wybrał bym bez wahania S781.

Edytowane przez DP Fishing
  • Like 1

• 10 miesięcy temu...

Witam. Używa ktoś z premedytacją streeto lub sicario do lekkiego sandaczowania ? Mam sicario do 7. miałem streeto do 9. I rozważam sicario do 15 albo 22 . Z założenia na chwilę obecną woda ok 2-3m . Gumy typu cannibal 7-10cm max + główki do 10g. Musi dawać radę agresywnie odbijać .

Pozdrawiam

Miałem streeto m 198cm i teraz mam sicario do 15g w jednym kawałku 198cm i lepiej łowi mi się mikado. Mikado ogarniam do 10g z gumami do 9 cm streeto mocniejsze w szczycie i ogarnie wg mnie odrobinę więcej i agresywniej. Na jednym i drugim ryby do 80 cm nie robią większego wrażenia na stojącej wodzie. Niestety ugięcia obu razem nie pokaże bo streeto zakończył żywot i element szczytowy mam w trzech kawałkach.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Powitać. Koledzy, a łowił ktoś Streeto Jigger 206 / 4-9 ? Skąd takie dziwne c.w...że niby faktycznie poprawnie ładuje od 4g a komfort podbicia kończy się na 9g ? Czy dosyć wysoka cena wynika z pełnego osprzętu Fuji czy tak po prostu... ? :)

Powitać. Koledzy, a łowił ktoś Streeto Jigger 206 / 4-9 ? Skąd takie dziwne c.w...że niby faktycznie poprawnie ładuje od 4g a komfort podbicia kończy się na 9g ? Czy dosyć wysoka cena wynika z pełnego osprzętu Fuji czy tak po prostu... ? :)

Jeśli jesteś skądś opodal Warszawy, dam Ci sprawdzić. Wg mnie, jest opisany bardzo rzetelnie.

Łukasz, pracuję w W-wa Wesoła...a mieszkam w Janowie k. Mińsk Maz. Bywam na kanale Żerańskim także może się spotkamy kiedyś.

Tylko do 22 grudnia pewnie nie zobaczę wody bo roboty dużo.

Pewnie jak wrócę z roboty zapukam na P.W ;)

Ja miałem dokładnie tak z sicario. Przy wyrzucie chyba 4g pękła. Wymienili bez problemu. Pozdrawiam

Alexspin zapomniałeś o najważniejszym. Nie wrzuciłeś linku do swojego testu sicario ... :)))

Edytowane przez intoxication
  • Like 2

Ja miałem dokładnie tak z sicario. Przy wyrzucie chyba 4g pękła. Wymienili bez problemu. Pozdrawiam

Alexspin zapomniałeś o najważniejszym. Nie wrzuciłeś linku do swojego testu sicario ... :)))

Nie wrzuciłem ponieważ moja nie pękła bo umiem zrzucać przynęty. ;) :P

Edytowane przez Alexspin

• 4 miesiące temu...

Streeto i Sicario chyba nie do końca się przyjęły bo bardzo niewielu ludzi nimi łowi. Spytasz o microflexa to Ci 200 osób odpisze. Ci co mieli najczęściej odsprzedali dalej. Często pisałem do forumowiczów to niemal każdy opchal dalej. Mi design się bardzo podoba ale rzetelnych opinii ma niewiele.

• 3 tygodnie później...