Skocz do zawartości
  • 0

Zlot w Sztokholmie .

TERMOS

Pytanie

Prage zaprosic wszystkich chetnych na wiosenna sielankie w krainie Losi i Lososi .

Data spotkania mysle ze kwiecien ,maj .Tu jednak elstyczniei smialo wspolnie cos ustalimy .

Kuba ,Andrzej a wiec jade z programem do wyboru miejscowki na spanko mamy dwie .

Pierwsze to

http://www.booking.com/hotel/se/stf-vandrarhem-af-chapman-sk eppsholmen.pl.html?aid=311097 ;label=stf-vandrarhem-af-chapman-skeppsholmen-tIqeWCvZsNtZUW mC48XW8wS6317394137;ws=&gclid=COuls7y4wK0CFcovmAodYjkKBg #availability_target

Drogie to

http://www.booking.com/hotel/se/af-chapman.pl.html?aid=31109 7 ;label=stf-vandrarhem-af-chapman-skeppsholmen-tIqeWCvZsNtZUW mC48XW8wS6317394137;sid=3af11b526e1aa44b1c6dbfc693ab2271;dci d=1

Ceny maja podobne takze dostepnosc do wody .Lowisko mamy zaledwie kilkaset metrow i smialo mozna zaczynac lowic .

Najlepsze miejsca znajduja sie okolo 1 km od hotelu .

Na wodzie przewaza ilosc ryb szlachetnych ,troc, losos i tych lowi sie najwiecej i oczywiscie najczesciej .Nie znaczy to ze nie tam tez pieknych sandalow ,okoni ,bialo/rybu .

Wszystko to sprawia ze mamy idealne miejsce pod nosem i o ile ryby dopisza to satysfakckja gwarantowana .a juz z pewnoscia klimat jai otacza to miejsce .A wiec bede pisal dalej .

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak sie tam dostac

http://wizzair.com/?language=PL

http://www.ryanair.com/pl

a nastepnie z lotniska autobusem

http://www.flygbussarna.se/lang/PL.aspx?lang=EN

z lotiska do centrom tam juz na piechotke okolo 1 km

Kolejna opcja to prom

http://www.polferries.pl/promy

promy odjezdzaja z Gdanska do Nynes

oraz

http://www.stenaline.pl/promy/

Jezeli ktos wybierze ten drogi to musi sie liczyc ze to jeszcze z 500 km do celu .Z Nynes natomiast okolo 100 km .

Dodatkowonalezy wspomniec o doplacie za wedki To okolo 150 zl .Jezeli jedzie kilka osob to koszt sie rozkalada .

Cena biletow wacha sie w zaleznosci od terminu .Jezeli zalozymy ze spotkanie bedzie w kwietniu lub maju ceny wachaja sie od 300 zl do okolo 500 zl za dwie strony .

Do tego bilet atobusowy i ceny wedlog cennika

Istnieje rowniez polaczenie na lotnisko Arlanda pod samym Sztokholmem ale tu musze zerknac co i jak bo przyznam ze nie zdazylem .

http://www.flygbussarna.se/Tidtabeller__Priser/Skavsta.aspx

to dodatkowa stowka .

• 0

Kilka filmow z tej wody

ed

ed

Sukcesywne zarybianie powoduje ze ryby nie brakuje

ed

Ostani wekend kwietnia organizowane sa zawody ,niestety nie wypszczaja rybek do wody .

ed

a moze i to polaczyc z wypadem albo ominac wedle uznania.

pozdrawiam Termos

• 0

Bedze jeszcze kolega DANE wspanialy muszkarz znawca tutejszych technik .Sercem Gorol a od urodzenia fanatyk ryb szlachetnych .Kolega Adas/harvi i jeszcze ktos ale to dopiero jak dostane potwierdzenie .Dodam tyko ze widziano go w TV a na wodzie bywa 300 dni w roku .

Nie wspomniec ze Lady D *Andzej* to prawdziwy fotograf a nam tu sie przyda wsparcie i moze jakis maly warsztacik z kunsztu opanowania sprzetu . :mellow:

• 0

Cześć Wszystkim

Widzę siebie na liście - SUPER. Mam tylko jeden warunek a raczej prośbę. Potrzebuję wsparcia Kolegi znającego język angielski uczestnika zlotu. Jako totalna noga językowa (wstyd się przyznać) nie odwa?źę się lecieć samemu na tego typu eskapadę. :huh: :mellow:

Po rosyjsku się dogadam, jednak to nie ten kierunek. Jeśli ktoś zaakceptuje moje towarzystwo w podr?ł?źy miło mi będzie dolecieć.

Pozdrawiam

• 0

Głupio mi tu słodzić, ale wiesz - zawsze chętnie się wybiorę w Twoim towarzystwie

Mo?źe by się w kilku skrzyknąć i autem śmignąć?

Jak się policzy opłaty za sprzęt, bilety, do i z lotniska, limit baga?źu itd - nie wiem czy nie łatwiej by było się wpakowac w samoch?łd w 4-5 os?łb i prom do Sztokholmu złapać?

• 0

Cześć Wszystkim

Widzę siebie na liście - SUPER. Mam tylko jeden warunek a raczej prośbę. Potrzebuję wsparcia Kolegi znającego język angielski uczestnika zlotu. Jako totalna noga językowa (wstyd się przyznać) nie odwa?źę się lecieć samemu na tego typu eskapadę. :huh: :mellow:

Po rosyjsku się dogadam, jednak to nie ten kierunek. Jeśli ktoś zaakceptuje moje towarzystwo w podr?ł?źy miło mi będzie dolecieć.

Pozdrawiam

Ile płacisz za dzień mordęgi tłumaczenia dla Ciebie?

• 0

Cześć Wszystkim

Pozdrawiam

Ile płacisz za dzień mordęgi tłumaczenia dla Ciebie?

:lol:

• 0

Ka?źde rozwiązanie jest dobre byle by dotrzeć na miejsce...

Fajnie będzie znowu połowić razem...

Nooo mo?źe w końcu jakiegoś fileta zjem na zlocie. :lol:

A co? Nie beretujesz ryb i filet?łw nie spo?źywasz na zlotach? BIG MISTAKE! P?łźniej mo?źesz udawać C&R, nawet zdjęcia wklejać, ale na zlocie? Tatar z pstrąga z chrzanem wasabi i ostrym soja sos - TO JEST TO.

Zapomniałem dodać - ćwiartka na głowę to mało! <_< <_< <_< <_< <_< <_<

• 0

O tatarze marzę od pierwszego zlotu ale jakoś się nie składa, wszyscy w śpiochach chodzą a przecie?ź tylko do gumowca wypada chować...

Miałem na głowatce fajnego tęczaka na brzegu, taki 1,5kg - pech chciał, ?źe Waldek wyszedł z krzak?łw i filety poszły się epać...

Na zlotach cię?źko... - niet tatara.

Ćwiartka owszem, mo?źe i dwie pod rolmopsa... :D

• 0

Fajnie ze sa wstepne przymiarki .Rolmopsy sie zalatwi po drodze zawsze mozna jakiegos losia upolowac i tatar tez bedzie :mellow: .

Ja napewno ze swojej strony przygotuje cos klasycznie Szwedzkiego moze kaszankie z dzemem .Piore ,gotuje ,sprzatam ,smaze :mellow: ,bez obaw ,tubylczy jezyk tez bez zajakniecia .Jednym slowem,pelen serwis a wiec drazymy dalej .

Woda jest iscie tajemnicza w okresie kwiecien,maj trocki maja ciagi a ja sie trafi na taka impreze do jest dopiero jazda .

W tym samym okresie losos ,pomijajac jesien ,gryzie najlepiej .

Powoli bede rozwijal temat polowu,technik,kolorow bo jak wiadomo woda wodzie nie rowna i tu drobne szczegoly moga zawazyc .Napewno te trociowanie nie przypomina naszego krajowego rzecznego polowiania choc sa pewne niuansy do siebie podobne .

,

• 0

Wszak na zloty nie jeździ się by łowić.

Kryst - miło widzieć ze znowu jestes w formie :mellow: jaja się mi poca z radości :lol: :lol: :lol:

Lady - ostatnio miałes szansę na tatara z własnokolnie rozjechanej ropuchy i... obiecanki macanki, przyszło co do czego to...

• 0

Pomyśl Kamil, mo?źe razem wystartujemy? Pomysł podoba mi się bardzo, moim Landkiem moglibyśmy we czterech poturlać się całkiem wygodnie, taki pomysł na dziś. :mellow:

Bartku z Tobą zawsze Ale na tą chwilę to niestety nie mogę się zadeklarować jako pewniak..