Skocz do zawartości
  • 0

Zlot w Sztokholmie .

TERMOS

Pytanie

Prage zaprosic wszystkich chetnych na wiosenna sielankie w krainie Losi i Lososi .

Data spotkania mysle ze kwiecien ,maj .Tu jednak elstyczniei smialo wspolnie cos ustalimy .

Kuba ,Andrzej a wiec jade z programem do wyboru miejscowki na spanko mamy dwie .

Pierwsze to

http://www.booking.com/hotel/se/stf-vandrarhem-af-chapman-sk eppsholmen.pl.html?aid=311097 ;label=stf-vandrarhem-af-chapman-skeppsholmen-tIqeWCvZsNtZUW mC48XW8wS6317394137;ws=&gclid=COuls7y4wK0CFcovmAodYjkKBg #availability_target

Drogie to

http://www.booking.com/hotel/se/af-chapman.pl.html?aid=31109 7 ;label=stf-vandrarhem-af-chapman-skeppsholmen-tIqeWCvZsNtZUW mC48XW8wS6317394137;sid=3af11b526e1aa44b1c6dbfc693ab2271;dci d=1

Ceny maja podobne takze dostepnosc do wody .Lowisko mamy zaledwie kilkaset metrow i smialo mozna zaczynac lowic .

Najlepsze miejsca znajduja sie okolo 1 km od hotelu .

Na wodzie przewaza ilosc ryb szlachetnych ,troc, losos i tych lowi sie najwiecej i oczywiscie najczesciej .Nie znaczy to ze nie tam tez pieknych sandalow ,okoni ,bialo/rybu .

Wszystko to sprawia ze mamy idealne miejsce pod nosem i o ile ryby dopisza to satysfakckja gwarantowana .a juz z pewnoscia klimat jai otacza to miejsce .A wiec bede pisal dalej .

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie ma zadnych zakazow i nakazow na konkretne typy wiec wedle uznania i przekonania .Kolega zawsze przed kazdym wypadem sam ostrzy zeby zaciac .Ja sam z tym mam problem dozo ryb zgobilem przez nieostre kotwiec i ciesze sie i tak bym wyposcil a zobaczyc i nawet mniec branie tez cieszy .Do blaszek zawsze podwojne kolka lacznikowe dobrej jakosc .

• 0

Wstepnie mozna ustalic dwa terminy 13 albo 20 kwietnia .Maj moze byc dobry z tym ze to juz po raz zawodach dwa miasto zaczyna sie budzic do zycia i bedzie tlok .

Ja bym byl za 20 kwitnia a wiec 20 ,21,22 a jak ktos chce cynk na pstragi abo zostac dlozej sloze pomoca .

Mogie tez odebrac kogos z lotniska jak bedzie trzeba mam wolne 4 miejsca i dosyc pojemny kombi .Kolega Adam tez sie zadeklarowal i moze odebrac dodatkowe dwie ma doze pojemne auto .Wiec jedynie odjazd z powrotem na wlasna reka ale to rzot beretem od stacji i auobusu ktory jedzie na lotnisko .

• 0

Proponowałbym wypłynięcie z Gdańska w czwartek, w?łwczas jesteśmy w piątek koło 13-tej w Nynashamn, a powr?łt w poniedziałek. Mamy trzy noclegi w Sztokholmie, p?łł dnia w piątek, całą sobotę i niedzielę i p?łł poniedziałku. Promy wypływają w obie strony o 18-tej, szacunkowa cena to 4300 SEK w obie strony dla czterech plus auto, łącznie z kabiną. Mo?źna rzec, ?źe to około 560 zł na osobę. :D

• 0

Na miejscu moge byc zaraz po waszym przyjezdzie wtedy mozna moze nie koniecznie polowy ale wyskoczyc na miasto .Sztokholm wieczorna pora,piekne miasto .

Sobota i niedziela czeszemy wode .

Andrzej zabij Mnie ale z mucha zbladzilem i oprocz konkretnie moch tubowych w klasycznych kolorach nie znalazlem za wiele postaram sie jeszcze poweszyc.

Czy na łowiskach kt?łre zaliczymy wystarczy mocny kij jednoręczny czy te?ź tylko dwuręczny (mucha)? Jeśli wyjazd dojdzie do skutku mam zamiar zabrać trzy kije: #7 switch i #9 morska oraz cast 30lb. Powinienem się przypasować do wody. Nie znam reali?łw jakie muchy - czy du?źe mokre i trociowe + streamer-y wystarczą.

Sprzet anapewno dworeczna z pozadnym zapasem .

• 0

Zadzwonilem wiec do najwiekszego w stolicy sklepu z zapytaniem .

Sprzet / wiekszosc lowi na dworeczna ale sa tacy ktorzy lowia na klasyczne zestawy powiedzmy niezbyt przystosowane do tych ryb wiec bez problemu /da sie .

Co do much nie ma takiej specjalnej na ta wode w zasadzie mozna lowic i probowac wszystkim pod warunkiem ze ma to ktorys z kolorow typu pomarancz,czarny i zolty .Wielkosci tu tez ciekawe bo od tubowych poprzez srednie i bardzo male z jednym hakiem lub podwujnym .

• 0

Troche Mnie nie bylo ale widze zezaiteresowanie delikatnie przygaslo .Jezeli ktos sie zdecydowal to prosze o potwierdzenie .

Termos,Kuba ,Andrzej ,bartsiedce ,tomek B,legion,zamki ,moze grzegom ,Mekamil i kryst

Zdaje sobie tez sprawe ze to raz ze dalekoa dwa nie tanio wiec jezeli nawet jeden sie zdecyduje bede na mijescu i sloze pomoca .

pozdrawiam Termos

• 0

Na pstrągutki nie wybiorę się, mam w tym czasie wyjazdowe szkolenie, na kt?łrym muszę i chcę być. W związku z powy?źszym nie będę miał okazji pokazać się i pogadać na temat.

Na dzień dzisiejszy mogę zadeklarować chęć spotkania w Sztokholmie na 75%, jeśli potrzeba będzie, to mogę pojechać swoim czarnuchem, czyli mam trzy wygodne miejsca. Mam trumnę dachową, więc gdyby jechało jakieś niskie autko, to mo?źemy wrzucić na dach i upchnąć wszystkie kije uczestnik?łw, zawsze to wygodniej ni?ź w aucie. Na moim będzie problem z promem, samoch?łd ze wszystkim powinien mieścić się w dw?łch metrach, a m?łj landek z trumną jest wy?źszy.

Mieszkam w Siedlcach (mazowieckie), trasa do uzgodnienia z ewentualnymi uczestnikami.

Po bobrowym zlocie dajcie znać - Bartek