szewer Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 :)gramów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revizor Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 A może coś zupełnie innego? Pozdrawiam Najmocniejszy jednoczęściowy MagBass MHX-a - chociażby dlatego że możesz być tu pierwszym który zrobi sobie na tym wędkę, a taka okazja często się nie trafia niestety pierwszym jestem JA <_< w FC już się dla mnie robi dam znac jak odiorę. BTW byłeś przy zamówieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 A, to Ty byłeś... no to swoją szansę na przejście do historii wykorzystałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revizor Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Mhx po Szwedzkich testach. Spasowany z 201b calcuttą, to super kij do jerkowania. Ja nim miotałem od sliderów 10f po największego sweepera tonącego. Mega mocny kij. Co miał wyjąć, wyjął. Spadów nie zaliczył. Chrzest przechodził od 16.08 do 21.09. Jeżeli ktoś szuka banku po jerkówkę mogę tylko gorąco polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 To ten model : MB785-MHX Graphite 14-35?Też potrzebuję uniwersalnej jerkówki w jednym składzie tak od 35 do 80 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Czyli można rozumieć że avid jest odrobinę delikatniejszy?Bo mam jeden kij do 120g i chciałem lzejszy kijek wstępnie celowałem w avida 66hf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 mam możliwość złożenia zestawu jerkowego lecz nie wiem jak to ugryżć.mianowicie chciałbym nabyć blank do jerków 2-skład 195-200cm max40-45g.cienkościenny lekki raczej szybki i taki co się ładnie ładyje pry rzutach.czy można coś takiego nabyć w granicach 300zł.proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Może coś z ST croix ,jest taki 1oz 2C66MHF2.Ja mam do jerków 6'62oz w jednoskładzie ale ten się nie ładuje przy 45g spokojnie można łowić pilkerem 100g.Więc może ten 1oz byłby OK a cena jego na oficjalnej stronie $95 .Podejrzewam że w Żbiku dałoby radę wyrwać w okolicach 300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 jeśli 1oz.to jest 20-45g to by pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Ten powinien dać radę moc 20lb, bo jest też w wersji spin ale ciut cieńszy w dole i 17lb . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 jeśli cieńszy w dole to mi pasuje tylko nie potrafię sobie wyobrazić czy 17lb da radę. MHX MB 843-2 lub 844-2.co powiecie na temat tych blanków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysan Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Wg mnie 844-2. Mam 843-2 zrobiony pod spina i wydaje się że 40 g to dla niego zbyt dużo. Jest trochę dłuższy niż zakładałeś w pierwszym poście, ale jak zakładałeś dwu skład do 300 to jedna z niewielu opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Cenowo bardzo podobnie ,ale przy jerkowaniu w pierwszej kolejności stawiałbym komfort i operatywność kijkiem.Ja mam 193cm wzrostu i 6'6 to w moim przypadku maks. długość,są tacy którzy powiedzą że nie więcej jak 190 a nawet 180cm.Więc dla mnie 7' odpada na starcie ,ale pewnie to kwestia indywidualna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 busz, masz priv. Ten MHX 17lb ma spory zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysan Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 busz, masz priv. Ten MHX 17lb ma spory zapas. krzysiekKażdy z tych blanków ma spory zapas i c.w. opisane przez producenta są sporo zaniżone ale czy aż tak? Wiem ze wiesz dużo na temat blanków, ale z nami też mógłbyś podzielić się tą wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Eee, to przesada. Po prostu znam MHX-844-2/MHX-843-2 tudzież MB/IMB 843/844. Ja lubię, kiedy kij się ładuje w czasie rzutu. 20lb będzie się raczej słabo ładował 20g przynętą, za to będzie bardziej agresywnie szarpał przynętę rzędu 45g. Myślę, że każdy powinien spróbować, co mu pasuje. W pracowniach powinny być kije w obu mocach – to popularne wędziska. Chociaż… Jeżeli kolega faktycznie ma zamiar używać głównie jerków typu pływający Slider, to może faktycznie 844-2 będzie lepszym wyborem. A odnośnie dzielenia się wiedzą - busz wysłał mi priva, dlatego odpowiedziałem na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysan Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Spoko. ja tylko staram się zbierać wiedzę na temat MHX-ów. I znowu wyjdzie na to, że trzeba by mieć dwa, jeden do lżejszych drugi do większych.Swoją drogą Dąbek 111 napisał chyba dobrze o długości kija. Te MHX maja po 2,13. A próbował ktoś może je skracać, np po 10 cm od góry i dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Niestety nie. Ale do jerkowania wybrałbym ten krótszy (lub skrócił dłuższy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Z tą długością to bym zbytnio nie brał do głowy ,chyba że kijek typowo posd Jerki.Ja swoją pałkę na szczypakach stosuję nie za często i tylko pod S10 i 12 ,no i pod ciężkie koguty na sandaczach.Przeważnie łowię gumami i blachami ,ale do tego mam przerobionego pod casta Millenium Jerk 6'6 do 35g ,ładuje się pod gumami 12-15cm na główkach 10g i pod S10 ,którego też spokojnie pociągnie.Ale z powodzeniem pod gumy, blachy +jerki nadałby się kijek 7'.Chociaż wygodniej jerkuje mi się na stojąco tym krutszym.Myślę że ten wspomniany Ct Croix 20lb jak i MB844 MHX nadają się do wspomnianych przynęt, kwestia upodobań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Wiadomo ,że lepij mieć dwa uzupełniające się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysan Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Krzysiek a znasz może MHX MB785.Mnie nie przeszkadza to że patyk jest jedno częściowy. Do tej pory nie trenowałem też z multikiem. Ale coraz bardziej mnie to kusi. Postanowiłem zrobić sobie patyk. Przewiduję, że lekkimi wabikami trenował nie będę. Myślę raczej o wabikach rzędu 30-60 g, może czasem ciut większym. A jak mnie to nie wciągnie to będzie do kogutów. Co o tym sadzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 jeśli chodzi o długość to może to być max 213cm[jeszcze nie potrafię się przestawić na stopy].jerki to własne konstrukcje typu;głównie fatso 8cm może jakieś slidery 8-9cm i łamańce.używam do tej pory team dragon se 198cm 7-25g.całkiem pokręcony opis bo zaczyna się ładować od 20g i spokojnie ciagnie 40-tkę.używam go także do wobów 12-14cm drów i daje radę.problem w tym że trochę ciężko mi się macha bo jest jakby za sztywny.większość moich spinów to td.o szybkich akcjach co lubię lecz zauważyłem że casting wymaga trochę innego kija dlatego poprosiłem o pomoc jednak nie wyobrażam sobie jakiejś parabolki chciałbym dość szybki blank lecz oczko w stronę med.co by się lepiej ładował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Znam, kawał pały. Salmo Jackiem śmiga bez problemu, podobnie Sliderem 12/12S. Od biedy wrzuci nawet jerka w granicach 90-100g, ale do tak ciężkich przynęt - nie polecam. Podany przez Ciebie zakres obsłuży bez problemu. Sam używam dłuższego - 845. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysan Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 No to ok. Zobaczymy co z tego wyjdzie bo to pierwszy cast którego będę robił i pierwszy cast na którego spróbuję coś złapać.Gorzej będzie jak się spodoba.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revizor Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Na mb785 ma jerkówkę, oczywiście Cast. Zajebisty kijek. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi