PILOT Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) No racja, ciężko z dwu składem jeżeli chodzi o jerkówkę, przydałby mi się blank taki... No chcę zrobić ale nie ma... Jedynie do fatso 14f jednak max. A czy jet problem z ucięciem takiego blanku i przerobieniem na dwie części? Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 A czy taki trzy częściowy się nada: TR906-2-MHX G raphite 3 2,30 28-84 15-40 Mod/F Extra/H Znalazłem jeszcze takie jednoskaled jeżeli można urżnąć: MU84MH-MHX Graphite 1 2,13 28-105 15-40 Fast M/H lamiglas NZ 842M 2,13m 2 28-85gr 12-30lb Fast 15,3 2.8 93gr LGM 841MH 2,13m 1 40-90gr 15-35lb 17,9 2,8 125gr Fast LGM 841H 2,13m 1 50-120gr 17- 40lb 20,3 3mm 110gr Fast IC 78H 1,98m 1 25-85gr 15-30lb 16,1 2,8 106gr ModFast Nie wiem jakie jeszcze... Jedynie jeszcze jak pisałem jest kij z Dragona HM80 Monster Jerk Cast... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stopa Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Witam Panów serdecznie Poszukuje możliwie dobrego blanku do jerkowania w zakresie 20 - 50/60g. Najlepiej w jednym kawałku i w długości do 2 m. Zależy mi tez na tym żeby w trakcie holu schodził z ugieciem możliwie głęboko zachowując odpowiedni zapas mocy. Kij będzie pracował w multkiem Shimano Curado 201E7. Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Hej. Poczytaj na temat blanków Xzoga z serii Taka-G. Było nieco na ich temat. Mam wersję do 7 kg, która ogarnia wabie od 20 gr do 80 gr, przy czym mowa tu o komfortowym rzucaniu i łowieniu, bo max leży dużo, dużo, dużo dalej Da się też rzucić zdecydowanie lżejszymi przynętami, ale nie do nich ów patyk jest przeznaczony. Najlepiej łowi mi się właśnie jerkami typu Slider 10 S, Sweeper 14tka. Pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stopa Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Dziękuje bardzo za tak szybka odpowiedź. O bankach X-Zogi rozmawiałem z Panami z Art-Rodu i powiedzieli ze nie są to najlepsze konstrukcje do jerkow i ze ich żywiołem jest jiggowanie w pionie, Choć wiele osób zamawia u nich jerkówki na tych bankach. Szukam wedki optymalnej (choć wiem ze nie będzie to proste) i sklaniał bym sie raczej w stronę konstrukcji zza oceanu ze względu na ich ogromne doświadczenie w budowaniu banków pod szczupaka/muskie. Ale jeszcze raz dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Rozmawiając z rodbuilderami obierasz słuszny kierunek - ja jestem jedynie użytkownikiem jerkówki na tym blanku, a przy tym żółtodziobem w dziedzinie baitcastingu. Być może stąd wynika moje ogromne zadowolenie z tego kija? Trudno powiedzieć. W każdym razie, na inną wędkę bym się nie zamienił. Chciałem mocny, lekki kij z bajeczną amortyzacją i to dostałem. To było moje "optimum". Jakie jest Twoje, wiesz tylko Ty. Oby i Tobie się udało odnaleźć to, czego szukasz. Serdecznie Tobie tego życzę, bo wiem, że nie jest łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Dobra firma zza oceanu... Pacbay, materiał IM7, cena 46eur w DE RF2MBC785 195cm6'6"ft 110-75g14,3 dolnik2,4 szczyt88g wagaMED-HEAVY Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stopa Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Dzięki za podpowiedź napewno wezmę pod uwagę :-) A co możecie polecić z Talona, Lamiglasa albo z St Croix? Zależy mi na naprawdę dobrym kiju i cena nie jest ważnym czynnikiem ( na życiowej pasji sie nie oszczędza ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Dobra firma zza oceanu... Pacbay, materiał IM7, cena 46eur w DE RF2MBC785 195cm6'6"ft 110-75g14,3 dolnik2,4 szczyt88g wagaMED-HEAVYYglo, a gdzie to cudo można w DE kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 A tu :http://server7.gs-shop.de/200/cgi-bin/shop.dll?SESSIONID=0840608247322962&AnbieterID=10136 i sklep naprawde rzetelny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Dziękuję za namiary. Możesz kilka słów o tym blanku napisać? Podobnie jak Stopa szukam blanku na jerkówkę i właściwie interesują mnie podobne cechy blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Czytajc post Stopy o blanku pod jerkówke, aby był z dobrej firmy(USA) w jednoskładzie, sredniej mocy... nasuneła mi sie oferta Pacbay, bo aktualnie z moim kuplem grzebiemy w temacie tyle ze kij ma byc mocniejszy, pod klocki ok 100gr, proponowana seria RF2MBC ma zelete ekonomilczną w tackle.24.de blaki sa po 45-46eur: a seria z materiałuIM7 (44 mln psi) .To juz najpewniejsze dane ze strony Pacbay, bo Niemcy "troszkę" ściemniaja z parametrami:RF2MBC783 6’6” 10-17 1/4-3/4 1 FAST MED-HEAVY 5.5 0.54” 2.35RF2MBC784 6’6” 12-20 1/4-1 1 FAST MED-HEAVY 6.0 0.55” 2.70RF2MBC785 6’6” 12-25 3/8-1 1/4 1 FAST HEAVY 6.5 0.56” 3.35I jak to Stopa napisał: "Szukam wedki optymalnej (choć wiem ze nie będzie to proste) i sklaniał bym sie raczej w stronę konstrukcji zza oceanu ze względu na ich ogromne doświadczenie w budowaniu banków pod szczupaka/muskie"... ja tez uwazam ze amerykańce maja wielkie doswiadczenie w budowniau jednoskładów jerkowych. Do czynienia miałem z modelem RF2MBC783Blank lekki, dobrze wywazony, opisany jako fast i taki jest, ładnie wchodzcy w ugiecie,gruboscienny i czuły... idac tym tropem poleciłem koledze model z tej serii.... Sa tez modele z serii Quickline, blanki o kosmiczych parametrach, wysokomodułowe, ale i cena za blank razy 2,5... Probowałem podpytac o te serie na forum, ale nikt narazie nie odpisał - poza fajna dyskusją ze blanki pod sporego (50-100g) jerka juz niekoniecznie musza przypominac wygladem trzonek od łopaty... srednica szczytówki i dolnika Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stopa Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Szukałem w internecie jakichś konstruktywnych opini o tych blankach i cieżko coś znaleźć i pewnie w Polsce tez by był problem z pomacaniem któregoś z nich :-) Panowie z Art Rod mówią ze najlepszym blankiem jaki istnieje pod takie parametry jest Talon VI+ 64HM :-) Ale chciałbym zebrać jeszcze kilka opinii i porad bardziej doświadczonych Kolegów po kiju :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 ... Probowałem podpytac o te serie na forum, ale nikt narazie nie odpisał - poza fajna dyskusją ze blanki pod sporego (50-100g) jerka juz niekoniecznie musza przypominac wygladem trzonek od łopaty... srednica szczytówki i dolnikaNo właśnie, ja swoje myśli kieruję np w kierunku MB785-MHX. Podobno, ktoś budował na tym blanku jerkówkę. Ale co z tego wyszło do dzisiaj nie wiadomo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Talon VI+ 64HM.... cos mi sie mgliscie kojarzy, ze pitt coś takiego miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecha Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja mam MHX MB785 niestety w trakcie budowy . Jutro rozmieszczę przelotki to może wrzucę jakieś fotki ugięcia. Na razie na sucho to kijek trochę nie doszacowany mi się wydaje. Niby opisany jest CW 14-35 ale pod 40g główką szczyt się ledwo co odkształca Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez Plecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Ten MB785 to jerkówka na ponad100gr., a tego Talona (chyba MU) 64MH próbowałem ściągnąć przez Żbika, ale się ponoć nie opłacało. Podobno to taki "złoty środek" do max.100gr. ze wskazaniem na mniej niż więcej .A propos.Gdyby ktoś się jednak zdecydował ściągać ten blank to z chęcią dorzucę się do orderu;) Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez PLECIONA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Czy macie na myśli ten blank? 6'4" 1 15-30lb 3/4-2 1/2oz Heavy 6.5 .555 B082 $97.00 Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stopa Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Dokładnie ten blank :-) Maja je w ArtRodzie po 490 zł :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stopa Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Dzis dostałem fotkę ugiecia tego Talona i wyglada bardzo dobrze :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Dokładnie ten blank :-) Maja je w ArtRodzie po 490 zł :-)Może źle szukam. Nie mją takiego modelu na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecha Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Pleciona myślisz że ten MHX aż tak nie doszacowany ? ja planowałem go explatować tak max do 60g i sparować z Curado ale może żeczywiście podepnę go do abu C3 ? tylko specing muszę na nowo wymyślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stopa Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Na stronie nie maja ale w pracowni jak najbardziej :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Bartek chyba nie jeden blank (785) już uzbroił, zapytaj to wyjaśni. Miał nawet swego czasu też na sprzedaż i gdyby nie spirala to bym go kupił. Zaznaczam, że szukałem wtedy kijka do ok.100gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Na stronie nie maja ale w pracowni jak najbardziej :-)Dzięks! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi