Guzu Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 (edytowane) Nie będę wkręcał. Mam patyk 12 lb z tej serii. Mogę ocenić sam materiał/charakter blanku.Ten blank jest szybki i czuły - a przy tym dość głęboko się ładuje i bardzo płynnie ugina pod rybą. Spadów z mojego praktycznie nie ma. Pod Twoje potrzeby to chyba MHF albo HF? Wiem, że Maciek Wobler129 miał wersję 20 lb, no i chyba jeszcze ktoś z dolnośląskich rewirów? Chyba Monk? Podpytuj ich. Na youtube masz film Maćka jak wyjmuje szczupaka +90 na tego swojego Inshore'a MHF. Powinien dużo powiedzieć.No i ten kolor blanku, dla mnie klasa.Dzieki za info.Najmilej widziany kolor blanku to grafitowy blank Edytowane 27 Listopada 2013 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 20lb scv 7'. Lowie sam jak i trzech kolegów. Moim zdaniem jerkowka doskonala. Lekka, mocna nie tracąca ryb. Jak trzeba to szarpie i 100g, przy czym 20 lata już z niej doskonale. Najlepsza pod slidery w obu rozmiarach Jacki czy mniejsze sweppery. Lowilem w tym roku dosyć dużo tym kijem rdzawcow wertyklanie na twardo jak i na miękko. Świetnie to działało. Więc blank b. uniwersalny. Do tego mały round ( polecam nową calcutte w rozmiarze 100) i do boju. Muszę przyznać że to mój ulubiony kij.PozdrowkaOooo, Krzychu to już nie Ryoga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Już dawno nie. Trochę za droga i za duza. Sprzedałem na ebay. Starczyło na calcutte i zostało na waciki. To doskonały młyn ale za drogi trochę. Calcutta mniejsza tańsza lżejsza srebrna i dla mnie równie dobra Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Już dawno nie. Trochę za droga i za duza. Sprzedałem na ebay. Starczyło na calcutte i zostało na waciki. To doskonały młyn ale za drogi trochę. Calcutta mniejsza tańsza lżejsza srebrna i dla mnie równie dobraPozdrowkaNie za wolno nawija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Już dawno nie. Trochę za droga i za duza. Sprzedałem na ebay. Starczyło na calcutte i zostało na waciki. To doskonały młyn ale za drogi trochę. Calcutta mniejsza tańsza lżejsza srebrna i dla mnie równie dobraPozdrowkaAle nie DC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Nie dc. Calcutta d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 5.9 daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 w takim wypadku ja zrobilbym tak: zapytal w pracowni dystrybujacej st. croix od dluzszego czasu, ktore z obecnych blankow s2 maja taka sama charakterystyke jak stary s2 6'6" lub 7' 20 lb do 1 oz (jeszcze z ery made in usa) i taki wybralbym ... lub talona, ktory obleci wszystko od 30 do 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Do takich przynęt używam SCIV 6,6 1 oz 20 lb. 60 gramowe przynęty latają dobrze i dobrze się też nimi szarpie ale z rzutami tonącego Jacka nie jest już kolorowo, czuć że jest już dla wędki ciężki. 20 lb st croix to jest dobre do przynęt 60 gr, moim zdaniem oczywiście. Padło pytanie o inshore. To by odpowiadało Ci, pracują troszkę bardziej w środku i są piekielnie mocne. Mam avida, co prawda 1/2 oz ale na rybie gnie się w korku .Też uważam, że St Croix i reszta świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Czyli STC 20 lb . A zeby pracowalo srodkiem pewnie bedzie ktorys z tych MHM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 stare premiery mialy bardzo fajne ugiecie, natomiast nowych po prostu nie znam na tyle a widze, ze sa calkowicie inaczej opisane, 17 lb, 20 lb a nawet 25 lb ... stary premier 20 lb do 1 oz pracowal dobrze z jerkami i woblerami do okolo 45 gram (ale moj partner z lodki rzucal nim w szwecji wszystkim co mu w rece wpadlo, wabikami po 60-75 gram i z wedka nic sie wprawdzie nie stalo, z tym ze wedlug mnie blank byl juz przeciazany) powyzej tej gramatury uzywalem 7 stopowego 25 funciaka, ktory w starej wersji rzucal do 115 gram a katalogowo byl opisany do 1.5 oz ... dlatego proponuje zapytac w pracowni o podobienstwo charakterystyki ugiecia nowych i starych modeli ...zreszta bez macanki i tak sie nie obejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 (edytowane) "Stare Premiery", to kiedy nastapil przelom na Nowe? Edytowane 27 Listopada 2013 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 jak w avidach wprowadzili ipc, tak mi sie przynajmniej wydaje, w ktorym roku to bylo, nie wiem dokladnie, pamietam ze 17 lb byl do 3/4 oz, 20 lb byl do 1 oz, 25 lb byl do 1.5 oz, do 2 oz byl dopiero 30 lb w modelach musky, w bassowych wedkach nie bylo takiego mocnego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 (edytowane) To juz nic nie kumam, przepatrzylem przed chwila SCII spin/cast na mudhole i nadal w catach jest tak ze 3/4 to 17lb, 1 oz to 20lb, a 1 1/2 to 25 lb tak w jednoskladach jak i dwuskladach....to samo mowi strona St.Croix'a... Edytowane 27 Listopada 2013 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 no tak, ja przez chwile tez nie rozumialem i juz sie zastanawialem, czy oby do fielmanna nie musze masz racje, w castach tak ale w spinach nie ... a na 100% sa to te same blanki, wiec podane lb dotyczy raczej przelotek a nie mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Na Twoim miejscu pomacałbym pałkę Radka Przepraszam ale ie moglem sie powstrzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Przepraszam ale ie moglem sie powstrzymac od czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 MU/ATC 638 polecam. Ale pewnie z drugiej ręki tyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Bo to takie mietowe bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Powoli urabiam Guza na : 3C70HM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 A ja nadal będę się upierał przy swoim Xzoga Taka-G 60 8kg. Najbardziej uniwersalny blank jerkowy. Ogarnia bezbłędnie podany zakres, przy holu nie jest sztywną pałą, do tego w porywach można rzucić i 120gBlank waży około 77g, średnica szczytówki 1,9mm, a zakończenia 10,6mm. Wygląd mocniejszej okoniówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 A ja nadal będę się upierał przy swoim Xzoga Taka-G 60 8kg. Najbardziej uniwersalny blank jerkowy. Ogarnia bezbłędnie podany zakres, przy holu nie jest sztywną pałą, do tego w porywach można rzucić i 120gBlank waży około 77g, średnica szczytówki 1,9mm, a zakończenia 10,6mm. Wygląd mocniejszej okoniówki. Parametry ma fajne Ale bez macanki... sam rozumiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Parametry ma fajne Ale bez macanki... sam rozumiesz... Jak najbardziej. Gdzie mam wysłać do macania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Poważnie? To ja mam taki pomysł. Może uda się wskrzesić tradycję zimowych spotkań j.pl przy piwie. Jakbyś wpadł osobiście/przesłał kilka sampli na jedno z nich, to z pewnością znalazłoby się kilkunastu/kilkudziesięciu chętnych do takich macanek Co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 zbiorowe macanko??? zapowiada się niezła orgia rodmaniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi