robbox4 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) Poważnie? To ja mam taki pomysł. Może uda się wskrzesić tradycję zimowych spotkań j.pl przy piwie. Jakbyś wpadł osobiście/przesłał kilka sampli na jedno z nich, to z pewnością znalazłoby się kilkunastu/kilkudziesięciu chętnych do takich macanek Co Ty na to?Nie widzę przeciwwskazań. Napiszecie co was interesuje i prześle. Bez macanki to kupowanie kota w worku. Edytowane 28 Listopada 2013 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Juz jestem w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 zbiorowe macanko??? zapowiada się niezła orgia rodmaniaków Co poradzę, że tak lubię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Bardzo ciekawa inicjatywa.Sklonny jestem sie wstrzymac z zakupem i ogladnac w realu . Inicjatywa godna pochwaly - brawo Robbox! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Przypominam tez o CZARNYM PIĄTKU, może kogoś to zainteresuje jeżeli ktoś jest już zdecydowany bez macanka , czyli randka w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Jak chodzi o mnie to od 10 XII jestem w Warszawie i mysle, ze warto byloby pomyslec o spotkaniu jeszcze przed Swietami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Jak chodzi o mnie to od 10 XII jestem w Warszawie i mysle, ze warto byloby pomyslec o spotkaniu jeszcze przed Swietami ?A jeżeli chodzi o Ciebie to mamy kogoś w twoich okolicach, muszę sprawdzić gdzie dokładnie, kto zamawia różne rzeczy od nas, wiec można i tam wysłać blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 A jeżeli chodzi o Ciebie to mamy kogoś w twoich okolicach, muszę sprawdzić gdzie dokładnie, kto zamawia różne rzeczy od nas, wiec można i tam wysłać blank. Zdecydowanie Warszawa. Tu mam Zbrojmistrza. Poza tym ta jerkowka nie bedzie na hiszpanskie wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Guzu, jak dojdzie do spotkania i wciąż będziesz zainteresowany, mogę przywlec na spotkanie moją 7mkę, zbrojoną właśnie przez Roberta. Porównasz sobie z 8mką i innymi blankami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Rozmawiałem przez tel z @krzyśkiem.... załozymy nowy watek spotkaniowy, pewnie lada moment 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 to bym prosił o podanie terminu w miarę wcześnie, moze uda się ściągnąć najnowsze blanki na sezon 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 REVC68H czy ten nadal by się pod jerkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 po pierwszym macanku wydaje mi się że jak najbardziej, ale bez szaleństwa z C.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 (edytowane) A realnie jakie jest max CW tego blanku z zachowaniem pełnego komfortu podczas konkretnego i dynamicznego wyrzutu wabikiem, oraz czy zapracuje choć troche pod nawet niewielką rybą - 50cm. Edytowane 29 Listopada 2013 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 A realnie jakie jest max CW tego blanku z zachowaniem pełnego komfortu podczas konkretnego i dynamicznego wyrzutu wabikiem, oraz czy zapracuje choć troche pod nawet niewielką rybą - 50cm.To trzeba by pytać kogoś kto zbroił na tym blanku już kija. Zapewne nikt jeszcze tego nie uczynił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Tak na marginesie bardzo fajny temat wśród ogólnego marazmu nowopowstałych ostatnio tematów. Sory za OT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 A więc tak. Decyzja padła na XZOGE tylko jeszcze nie wiem jaką wersja Mam ciągły dylemat między siódemką i ósemką, z przewagą siódemki. Jak na razie mam jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji, bo Robert czeka na dostawę blanków.Jakie zbrojenie byście polecili? Myślałem o spirali alconite 10 do 6 i SIC na szczycie. Dodam że wędka będzie współpracowała z ABU SXem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Osobiście - patrząc na temat wątku - szedłbym w kierunku ósemki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Wcześniej jeszcze brałem pod uwagę szóstkę, ale zrozumiałem, że to za mało. Szczerze powiedziawszy nie chcę się też porywać z armatą na komary, bo wszyscy wiemy, jakie ryby przeważają na naszych łowiskach. A z sumem miałem do tej pory tylko raz do czynienia (popływałem z nim trochę i nawet nie został oderwany od dna, po półtora godziny było rwanie ) Chciałbym, żeby przy przyłowie mniejszych ryb kijek też jakoś dawał radę, bo będzie wykorzystywany też pod koguta i okazyjnie do łowienia bolków w miejscach gdzie może występować sum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Oj, to chyba coś nie doczytałem, bo zdaje się tytułowe wymagania się zmieniły nieco... A na jakie przynęt okazyjnie tego bolenia chciałbyś łowić "jerkówką, co kijanek się nie boi" ?Jeśli chodzi o Xzogę 7kg to w mojej ocenie minimum dla niej to jakieś 18-20gr. Lżejszą przynętą też rzuci, ale jeśli mówimy o komforcie to dla mnie jest to 20gr.Generalnie ani siódemka ani ósemka to nie są armaty. Armaty zaczynają się od 12kg w górę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 (edytowane) zmieniło się zmieniło, bo do sezonu sumowego trochę zostało i pewnie do tego czasu odłożę jeszcze na jakiegoś kijaszka. A przynęty boleniowe to przy tym kijku myślałem od 15 wzwyż. To tylko taki dodatek, bo czasem trzeba dużo przejść i nie chce mi się targać kilku kijków i do tego torby wędkarskiej. Po za tym wytłumacz kobiecie po co Ci tyle wędek w domu Staram się minimalizować sprzęt jak tylko się da i zdaję sobie sprawę z tego, że czasami z czegoś trzeba zrezygnować i czasem czegoś będzie brakować. Słyszałem że ta siódemka jest bardzo uniwersalną wędką i chyba Tomy teraz sobie robi taką pod bolka z możliwym przyłowem suma, widziałem też że kilka osób używa jej pod koguta i jako jerkówkę, więc chyba się da. Z sumem już się pogodziłem i parę osób mnie uświadomiło, że to nie z takim badylkiem do takiego potwora i będzie to wymagało czegoś bardziej wyspecjalizowanego Edytowane 4 Grudnia 2013 przez MateuszDDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Doszło wogóle do tego zbiorowego macanka? Jak się mają do siebie te dwa blanki 7 i 8kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Jaki blank został wybrany w ww.temacie i zakresie rzucanych wabików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Też bym chciał wiedzieć jaki blank został wybrany.Stoję nad dylematem sc czy xzoga.Przedział 45-70g przynęty.długość 198max,Rybki czucie i tych 60cm zębatych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Ja blanków Xzoga nikomu nie wysyłałem bo nikt się nie zgłosił wiec i pewnie macanka nie było.W planie jest jeden chętny z warszawy który w ciągu paru dni dostanie do pomacania wszystkie blanki łącznie z nowa serią. Niejaki @Friko z tego co pamietam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi