Skocz do zawartości

Blank na jerkówkę, do 100g?

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

Poważnie? To ja mam taki pomysł. Może uda się wskrzesić tradycję zimowych spotkań j.pl przy piwie. Jakbyś wpadł osobiście/przesłał kilka sampli na jedno z nich, to z pewnością znalazłoby się kilkunastu/kilkudziesięciu chętnych do takich macanek :) Co Ty na to?

Nie widzę przeciwwskazań. Napiszecie co was interesuje i prześle. Bez macanki to kupowanie kota w worku.

Edytowane przez robbox4

Jak chodzi o mnie to od 10 XII jestem w Warszawie i mysle, ze warto byloby pomyslec o spotkaniu jeszcze przed Swietami ?

A jeżeli chodzi o Ciebie to mamy kogoś w twoich okolicach, muszę sprawdzić gdzie dokładnie, kto zamawia różne rzeczy od nas, wiec można i tam wysłać blank.

A jeżeli chodzi o Ciebie to mamy kogoś w twoich okolicach, muszę sprawdzić gdzie dokładnie, kto zamawia różne rzeczy od nas, wiec można i tam wysłać blank.

Zdecydowanie Warszawa. Tu mam Zbrojmistrza. Poza tym ta jerkowka nie bedzie na hiszpanskie wody...

A realnie jakie jest max CW tego blanku z zachowaniem pełnego komfortu podczas konkretnego i dynamicznego wyrzutu wabikiem, oraz czy zapracuje choć troche pod nawet niewielką rybą - 50cm.

Edytowane przez minecjusz

A realnie jakie jest max CW tego blanku z zachowaniem pełnego komfortu podczas konkretnego i dynamicznego wyrzutu wabikiem, oraz czy zapracuje choć troche pod nawet niewielką rybą - 50cm.

To trzeba by pytać kogoś kto zbroił na tym blanku już kija. Zapewne nikt jeszcze tego nie uczynił :)

A więc tak. Decyzja padła na XZOGE tylko jeszcze nie wiem jaką wersja :( Mam ciągły dylemat między siódemką i ósemką, z przewagą siódemki. Jak na razie mam jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji, bo Robert czeka na dostawę blanków.

Jakie zbrojenie byście polecili? Myślałem o spirali alconite 10 do 6 i SIC na szczycie. Dodam że wędka będzie współpracowała z ABU SXem 

Wcześniej jeszcze brałem pod uwagę szóstkę, ale zrozumiałem, że to za mało. Szczerze powiedziawszy nie chcę się też porywać z armatą na komary, bo wszyscy wiemy, jakie ryby przeważają na naszych łowiskach. A z sumem miałem do tej pory tylko raz do czynienia (popływałem z nim trochę i nawet nie został oderwany od dna, po półtora godziny było rwanie :angry:) Chciałbym, żeby przy przyłowie mniejszych ryb kijek też jakoś dawał radę, bo będzie wykorzystywany też pod koguta i okazyjnie do łowienia bolków w miejscach gdzie może występować sum.

Oj, to chyba coś nie doczytałem, bo zdaje się tytułowe wymagania się zmieniły nieco... A na jakie przynęt okazyjnie tego bolenia chciałbyś łowić "jerkówką, co kijanek się nie boi" ?

Jeśli chodzi o Xzogę 7kg to w mojej ocenie minimum dla niej to jakieś 18-20gr. Lżejszą przynętą też rzuci, ale jeśli mówimy o komforcie to dla mnie jest to 20gr.

Generalnie ani siódemka ani ósemka to nie są armaty. Armaty zaczynają się od 12kg w górę ;)

• Like 1

zmieniło się zmieniło, bo do sezonu sumowego trochę zostało i pewnie do tego czasu odłożę jeszcze na jakiegoś kijaszka. A przynęty boleniowe to przy tym kijku myślałem od 15 wzwyż. To tylko taki dodatek, bo czasem trzeba dużo przejść i nie chce mi się targać kilku kijków i do tego torby wędkarskiej. Po za tym wytłumacz kobiecie po co Ci tyle wędek w domu ;) Staram się minimalizować sprzęt jak tylko się da i zdaję sobie sprawę z tego, że czasami z czegoś trzeba zrezygnować i czasem czegoś będzie brakować. Słyszałem że ta siódemka jest bardzo uniwersalną wędką i chyba Tomy teraz sobie robi taką pod bolka z możliwym przyłowem suma, widziałem też że kilka osób używa jej pod koguta i jako jerkówkę, więc chyba się da. Z sumem już się pogodziłem i parę osób mnie uświadomiło, że to nie z takim badylkiem do takiego potwora i będzie to wymagało czegoś bardziej wyspecjalizowanego

Edytowane przez MateuszDDZ

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Ja blanków Xzoga nikomu nie wysyłałem bo nikt się nie zgłosił wiec i pewnie macanka nie było.

W planie jest jeden chętny z warszawy który w ciągu paru dni dostanie do pomacania wszystkie blanki łącznie z nowa serią.

Niejaki @Friko z tego co pamietam :)

• Like 1