Skocz do zawartości

Blank na jerkówkę, do 100g?

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie blanki już są dostępne i Xzoga 7kg już w przyszłym tygodniu powinna u mnie być. Teraz kolejny problem ze zbrojeniem. Spirala czy klasycznie, jakbyście to widzieli? Lighta mam uzbrojonego spiralnie i jest git, ale nie widziałem jeszcze Xzogi zbrojonej spiralnie. Jak takie zbrojenie sprawdza się w jerkówkach?

• 4 tygodnie później...

No wiec jest, trafil w moje rece taki blank co nie bedzie bal sie kijanek :) To Batsonowski REVC68H, opisany katalogowo 25 lb i 1 1/4oz.... ale

No wlasnie... dolem opisany od 3/8... na golym blanku gdy podwiesilem Fatso10 uznalem ze to jest jego dolny zakres, w gore... Sweeper17

czyli okolice 100g. Na pewno do twardych przynent, w szczycie blank ma 2,6 mm i scianke szczytowki ze do srodka igle trudno wcisnac. miesisty od dolu, co potwierdza moje oko:) Na wadze z Ikei 75g caly, w reku wrazenie lekkosci, w kieszeni tez, dobrze zbalansowany, waga skupiona w dolnej czesci i gnie sie tak wlasnie ze dolnik stoi a progresja naprawde cieszy oko... No i oczywiscie nie bylbym soba, gdybym nie zajzal pod czarny mat.... podskrobalem dolnik na dl 30cm, doczyscilem papierami, przemylem benz ekstrakcyjna... grafit na tej dl pieknie spolerowany, gladki, bez skaz, nawijek, przekladek, sekow.... Ten czarny mat robi wrazenie przy zdejmowaniu ... jakiejs pasty, jest go dosc grubo, gdyby go zdjac z calosci mysle ze blank by odetchnal ... Jednym slowem bardzo, bardzo pozytywne odczucia mam co do tego modelu.

Edytowane przez yglo
  • Like 1

Poleci do SE , a zdjecia... samego blanku? Rozumiem ze chodzi o ugiecie, wiec jak tylko druga para rak sie pojawi z wizyta to cykniemy kilka fotek wygietego blanku, a po ostatnich Pawle doswiadczeniach z Twoim castem... pojde drobno jak na ten blank... MNST6/2,6 potem w dol 6L 6L6L zaforhanowane i juz dwustopkowo do 12 :)

Edytowane przez yglo

Nie wiem czy bedzie skrobany, proba byla z ciekawosci grafitu. Przedluzka, bo bedzie dluga rekojesc, 33 cm od konca uchwytu do konca dolnika i zeby nie tracic dl uzytkowej, tych modeli castingowych 7'2ft 25lb nie ma w Fc bo taki bylby nabyty...

Edytowane przez yglo

• 4 tygodnie później...