pitt Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 panowie poszukuje blanku na nowa jerkowke, znalazlem sobie juz dwa ale moze bedziecie mieli jeszcze inne propozycjekij ma miec docelowo 6' max 6'4 dlugosci w jednym kawalkuszybka akcja, niekoniecznie szczytowa i med-heavy do heavy powerposzkuje blanku o mocy w granicach 20-25 lbwedka ma byc wylacznie do jerkowania przynetami w granicach 80-90 gramkraj pochodzenia bez roznicy, byle tylko do sprowadzenia do europy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Hej Pitt,nie chce wychodzić przed szereg, chyba ze bede musial ale moze ujawnisz te dwa swoje typy na poczatke, z krotkim opisem dlaczego akurat te? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 witam !stoję przed wyborem blanku do kija jerkowego.myślę o kiju takim do 3.5oz, 30-32lb długość 6'4''jakieś propozycje?pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 może coś z tego wydaje sie mocne http://pl.youtube.com/watch?v=tCJ09pZAxjk&feature=relate dtak serio to naprawdę widać że te blanki kryja potworną moc http://www.xzoga.com/taka_g.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Oj robi wrażenie, jak byś chciał Titanica wyciąnoć może być ciut mało,ale jak w planach masz maleństwa do 3m to powinno wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 A jak ważysz tyle co tamten Chińczyk ,to masz trampolinę do skoków w wodę .Tak na serio to te blanki robią wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art-Rod Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Robią wrażenie i owszem, ale wydaje mi się, że większości wobów w szerokiej terminologii jerk nimi się nie obsłuży.. Projekt blanku świadczy raczej o jego zbyt małej sztywności początkowej.. wg mnie lepiej sprawdzą się klasyki o sporej średnicy rury i cieńszej ściance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielXR Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 no to już wiem teraz jak mam blanki testować przed zrobieniem wedki, heheheh A serio: robie np teraz kij na premierze 7' do 8oz, jest równiez dość cieńki na dole, bardzo lekki, wygląda na zwykły spinning sandaczowy, podejrzewam że takie 7 czy 20 kilo również nim podniosę, nawet łatwiej niz ci panowie na filmiku ,ale... co innego podrzucac do góry krążki metalowe , a co innego nim ŁOWIĆ. Bo do większości użyć wędkarskich ten kij się wg mnie nie nadaje, a jak patrzę na jego moc i opis Muskie to zczynają mi się śnić potem jakieś potwory kilkudziesięciokilowe z zębiskami, podobne do naszych szczupaków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 O ja pierdziu robią blanki travel?? bo mam taki pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 witam !stoję przed wyborem blanku do kija jerkowego.myślę o kiju takim do 3.5oz, 30-32lb długość 6'4''jakieś propozycje?pozdrawiam! Najlepszym rozwiazaniem bedzie skrocenie Mephisto o 5 cali <_< <_< <_< Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 tu sie zgadzam - idealny kij tyle ze dla mnie za dlugi i niewygodnie mi sie nim jerkowalo ,oslabia mnie to ze naprawde ciezko nzalesc jakis sensowny blank o podanych powyzej parametrach pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Witam, Tak na powaznie to moze by warto zadac pytanie Ogawie czy moga cos takiego zrobic. Dla mnie Mephisto tez jest troszeczke za dlugi do jerkowania ale nic innego nie idzie znalesc. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 ale masz wymagania, moze daj sobie cos ukrecic i upiec? jakos za bardzo nie rozumiem dlaczego 6'4 jest OK a 6'6 juz nie? dla mnie jest praktycznie bez roznicy czy wedka ma 6' czy 7', w tym przedziale pasuje mi praktycznie kazda dlugosc ... oczywiscie sam kij tez musi mi pasowac z czystym sumieniem moge tobie polecic te blanki, bo je znam ...- talon musky 6'4, 30 lb do 2 1/2 OZ (realnie rzuca lekko do 110 gram) jest jak wypisz, wymaluj jak dla ciebie ... moj jest wprawdzie obciety o 3 cm, ale twoj moze pozostac w calosci- jest tez inny talon, jezeli dobrze pamietam to 6' do 40 lb i 3 OZ, jest troche mocniejszy i troszeczke szybszy niz powyzszy- st.croix ma taki jeden blank w serii premier musky, 2M610MF, pod wzgledem max. ciezaru wyrzutu lezy realnie w okolicach 120 gram, blank jest opisany do 30 lb, to bardzo fajna konstrukcja, ma piekne ugiecie, godny polecenia ... tylko w tym przypadku w gre wchodzi obciecie dolnika, inaczej bedzie zbyt dlugi dla ciebie- i jeszcze jeden st.croix premier, tym razem 2C66HF, blank jest opisany jako 1 1/2 OZ i 25 lb, ale efektywnie rzuca do 90 gram, byc moze bedzie tobie zbyt dlugi ...- w szwecji lowilem wedka kolegi na blanku RX6 z serii musky, produkcji batsona, ten blank tez byl skracany, z tego co pamietam byl opisany do 30 lb, max. cw. oscylowal w granicach 90 gramow, ale wiecej nie moge tobie o tym kiju powiedziec ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 @Peresada - PM610MF to jest mój premierek, miałeś z nim przyjemność, może ci dolnik uharatać kątówka i juz masz z głowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 witam!@pitt dzięki za tego talona, wygląda na to że to będzie idealny blank dla mnie. moje wymagania odnośnie długości kija mogą wydać się zabawne ale miałem już kilka jerkówek w długościach pomiędzy 6-7 stóp i wygląda na to ze taki 6,4 będzie idealnie do mnie pasował. w odróżnieniu do Ciebie mi ta długość robi różnicę. po prostu chodzi tu o moją wygodę podczas jerkowania. napisz proszę jeszcze parę słów jak możesz o samym blanku. nie jest to czasem jakaś okrutna pała? jakie mniej więcej ugięcie? jak trzyma ryby?z góry dziękuję. Kuba za Twojego st. croix podziękuję za bardzo pwałowaty jest. no i szkoda by było go rżnąć pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 wedka nie jest palowata, jak na przeznaczenie jest raczej delikatna i ma ciepla akcje przy plynnym ugieciu, cos pomiedzy med-fast a regular, jednoczesnie posiada duze rezerwy i powera ... moja wedka wazy tylko 177 gramy, rzucalem wabikami od 30 do 110 gram, blank laduje sie wspaniale, tylko nie wiem jak trzyma ryby, bo jeszcze nie mialem okazji nic wyholowac, ale nie spodziewam sie jakichs negatywnych historiiten talon to taki wilk w owczej skorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 witam!jeszcze raz wielkie dzieki!teraz juz jestem pewien ze to blank idealny dla mnie.bedzie trzeba sprowadzic...pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 blank na stronie (i w katalogu tez) talona jest opisany troche niechlujnie, srednica szczytowki sie nie zgadza, w rzeczywistosci jest troche mniejszazdjecia wedki sa w watku o daiwie TD luna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 witamMam wedke Rozemeijera Qualifier Gentle Jerk Jointed 1,95m 30-60g c.w. Wędeczką łowi mi się bardzo przyjemnie tylko komponenty i wykończenie pozostawia wiele do życzenia. Po ostatnich łowach casting na tyle mi się spodobał, że chcę zainwestować w nowy kijek złożony samodzielnie tylko mam problem ze znalezieniem blanku o w.w. parametrach - rynek amerykański chyba jednak trochę odbiega od europejskich oczekiwań (długie jednoczęściowe pały albo jakieś lighty)Jako, że siedzicie mocno w temacie może doradzicie mi coś ciekawego w rozsądnej cenie. Blank pod casting 1,95m, 2-skład, 30-60g c.w. Łowię na Slider 10, Skinner 12, Perch 12 itp.pozdrawiamz góry dziękuję za podpowiedzikwiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 porozmawial ze slawkiem. z tego co sie orientuje ma wedke wyukonana w pracowni XRods o parametrach ktore moglyby ci pasowac. a jak dobrze pogadasz to moze nawet da ci machnac ze dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielXR Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Witaj Chyba w twoim opisie jest jedno stwierdzenie które bardzo mocno zawęzi poszukiwania blanku: 2-skład. Gdybyś chciał kij o takich parametrach w 1-składzie to wybór byłby dość duży, niestety rynek amerykański faktycznie rożni się od europejskiego i w długości 6'6 2-składów prawie nie ma.... Zdecydowanie lepiej jest juz z 3-składami do tego celu , np Batson IC847-3, ATC TL704-3, St Croix 2SW70MHF3 , Lamiglas XT8425 , jednak sa to wszystko kije 7'. Jedyne 2-składy do tego celu jakie mi przychodza do głowy to blanki St Croix z serii Premier, np 2C66MHF2 i 2C70HF2. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 no właśnie, patrzyłem online w paru sklepach za oceanem i nic mi w oko nie wpadło, chyba będę jednak katował Rozemeijerka póki się nie rozpadnie - może do tego czasu coś sie amerykańcom odmieni i $ troszku osłabnie...pozdrawiamkwiatp.s.Sławek a jaki masz kijek 1-dno czy 2-sklad?zerknę jeszcze na te Premiery St. Croix-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 porozmawial ze slawkiem. z tego co sie orientuje ma wedke wyukonana w pracowni XRods o parametrach ktore moglyby ci pasowac. a jak dobrze pogadasz to moze nawet da ci machnac ze dwa razy Pomacać pozwolę a nawet użyć, ale przy mnie .Coś mało ją szanuję Piotrze jednoskład w takiej długości (1,80m)wygodnie jest przewozić nawet w autobusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 dzięki Sławek, przy okazji chętnie kij obejrzęale jakoś w erze promów kosmicznych jednoskład 1,80m mnie przerażapozdrawiamkwiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Niestety kolego inni mają rację.Mam ten sam problem.Przejrzałem już wszystko,byłem w pracowniach i co się okazuję:Nikt nie chce złożyć takiego kijka.Jedyne wyjście to chyba St.Croix Premier Ps.Jakiś czas temu założyłem wątek z dokładnie tym samym pytaniem?Chłopaki doradzili Premiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi