danielXR Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Pomyśl poważnie nad 3-składem, to naprawdę fajne rozwiązanie, robiłem jakiś czas temu kij do tego samego celu wędkę na wspomnianym Batsonie IC847-3, wychodzi na nim naprawdę ciekawy kij do łowienia szczupaków na większe przynęty. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 dzięki Sławek, przy okazji chętnie kij obejrzęale jakoś w erze promów kosmicznych jednoskład 1,80m mnie przerażapozdrawiamkwiatNic prostszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Patrzyłem na te Premiery ale niestety za delikatne c.w. do 1 1/2oz. (42g) to troszku przymało, mi nada do 60g.Łowić będę chińszczyzną Rozemeijera - jak ktoś może kupić za małą kasę to polecam - przyjemny kijek acz słabo wykończony.pozdro kwiatmoże w przyszłym roku amerykańcy wprowadzą coś w 2pcs ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Zdziwisz się Z resztą niech wypowiedzą się koledzy którzy łowią na te kijki.Pitt czekamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielXR Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Patrzyłem na te Premiery ale niestety za delikatne c.w. do 1 1/2oz. (42g) to troszku przymało, mi nada do 60g. Nie wierz ślepo opisom katalogowym;)Tym premierem i 80 gr rzucisz be stęknięcia Ale może niech użytkownicy potwierdzą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 @Daniel a może zrobisz coś na spigocie? Pamietam że Irek Matuszewski wykonał kiedyś taki kij do jerkowania na magbassie batsona dla jednego kolegi z Warszawy - na spigot była wklejana sama rękojeść praktycznie (kij był podzielony asymetrycznie). Oczywiście takie cięcie blanku oznacza utratę gwarancji producenta, ale przy magbassie z RX6 to co to za problem Przyznam że więcej tego typu konstrukcji nie widziałem - choc pomysł jest dosyć ciekwy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 hah, kije st.croix mają troszkę źle opisany wyrzut. ja 2oz premierem muskyie spokojnie łowiłem ponad 150g, momentami zbliżając sipod 200g różnymi wynalazkami. Odnosze wrażaenie że max c.w w stcroix to dopiero waga przynęty od której te wędki budzą się do życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 w takim razie poprosze o wypowiedź użytkownika wędeczki wykonanej na blanku St. Croix 2C66MHF2 pod jakimi przynętami węda dobrze chodzi?z góry dziękujępzdrkwiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Zieliński Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Witam, ze swojej strony mógłbym zaproponować blank CTS-a z serii Elite Muskie, 17-30lb, ciężar wyrzutowy 14-70g. CTS w standardzie o tej długości ma jednoskład, jednak nie będzie problemu z indywidualnym zamówieniem dwuskładu. Przy takim zamówieniu można wybrać kolor blanku z kilkunastu dostępnych wzorców. Jedyny problem to czas potrzebny na realizację takiego zamówienia wynoszący około 6-7 tygodni.Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 blank premiera opisany w tym wątku(2C66MHF2) ma ciężar wyrzutu do 1oz =28gr a nie 42gr .aż tak nie do szacowany to on nie jest żeby targać fatso lub slidera 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 blank premiera opisany w tym wątku(2C66MHF2) ma ciężar wyrzutu do 1oz =28gr a nie 42gr .aż tak nie do szacowany to on nie jest żeby targać fatso lub slidera 10. a tutaj post kolegi łowiącego takim kijem...??? nie bede chyba zbyt oryginalny jak napisze, ze taka wedke posiadam (gotowca), uzywam jej do jerkow od 30 do 50 gram (tak na oko) i srednich woblerow w granicach 20 do 30 gramugiecie jest jak dla mnie mod-fast a power med-heavy, kij dobrze trzyma rybe i wybacza bledy, ladnie sie laduje pod podanymi przynetami (na mniejsze nie lowilem), uzywam go z niskim profilem i plecionka 20 lb, to dobra i w zasadzie niskobudzetowa wedka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 ja nie napisałem że nie można,ale uważam że jednak brakuje mu trochę mocy żeby nazwać to komfortowym jerkowaniem.to jest tylko i wyłącznie moje zdanie,nie musisz go brać pod uwagę przy wyborze kija. w drugim wątku w którym pytasz dokładnie o ten blank napisałem przy czym sprawdza się dobrze w moim uznaniu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Mam pytanie... Czy kos łowi wedka castingowa zbudowana na dwuczesciowym blanku SCII St.Croix - 2C66MHF2 ? Mam zamiar zrobic wedke castingowa na tym blanku... Na szczupaka pod slaidery 10, moze jacki... Ciepło pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Czy kos łowi wedka castingowa zbudowana na dwuczesciowym blanku SCII St.Croix - 2C66MHF2tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Yglo , Jeśli szukasz trwałości , mocy i niezawodności , przy kosztach banalnych , to ten Premier jerkówką i nie tylko , bedzie ci dozgonną .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadex Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Witam Mam pytanie do użytkowników kijków na blankach MU665 , MU 666 , C 606 oraz .Jakie są wasze odczucia , jakie stosujecie przynęty na wędziskach zbudowanych na powyższych blankach.Do sezonu szczupakowego zostałovjeszcze troche czasu ale nie zaszkodzi zapuytać o opinie. Szukam wędziska dla siebie pod przynęty od Slidera10 po Jacka18 i slidera 12S(łowię tylko z łodzi)nie pogradze rowniez duzą gumą czy woblerami DR . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Z wyzej wymienionych nie znam zadnego... Ale mam MU 638 - w wersji spinn. Chwalilem juz ja w watku o szczupakowym kiju... http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=12629&am p;start=0& O tu. Polecam. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadex Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Dzieki za odpoiedz , o powecie na temat Batsona IMB785 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 @dadexO (I)MB785 w roli blanku na jerkówkę możesz poczytać w dziale Rodbuilding w artykule sprzed kilku lat pt. Przygoda z wędką cz. II Wybieramy Blank. Jest to sprawdzony przez wielu forumowiczów blank pod kątem jerka. Popularnymi SLiderami 10F, 10S i 12F połowisz nim przyjemnie i bez problemów. Jack 18 i Slider 12S to już granica górnych obciążeń tego kija. Z tego co kojarzę niektórzy rodbuilderzy, a w zasadzie DanielXR z X-rods skracają trochę batsonowskie mag-bassy ze szcztówki żeby zwiększyć ich górny zakres ciężaru wyrzutowego - proponowałbym bezpośredni kontakt z Danielem z X-Rods w tej sprawie. @Jozek... a nie mówiłem przypominasz sobie naszą rozmowę jak pierwszy raz zobaczyłem C606? Opis górnego c.w. tego blanku pod kątem jerka od razu wydał mi się nieporozumieniem natomiast wydaje mi sie że jest to bardzo fajny blank crnkbaitowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 najlepszy jaki znam, to talon 6'4HM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 najlepszy jaki znam, to talon 6'4HM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 64-HMLength: 6'4Sections: 1Line: 15-30Lure: 3/4 - 2 1/2Power: HeavyTip: 6.5Butt: .555 Takie ma parametry, jeśli dobrze znalazłem.Jakie widełki ciężaru wabików są dla Ciebie komfortowe w tym kiju? Jak się zachowuje pod rybą, pod jakim obciążeniem jak głęboko pracuje?Czy średniak 70-80cm daje wrażenie holowania ryby tym kijem, czy raczej wrażenie ściągnięcia do łodzi większego swimbaita? <_< PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 z tego co wiem, blank jest troche niechlujnie opisany, tzn. szczyt ma inna srednice niz w katalogu ... ale nie pamietam w ktora stronepoza tym podaje wabiki od 30 do 100 jak zloto, nic nie wazy, ma piekne ugiecie pod kazda przyneta, ryby duze i male holuje bez ekscesow i malwersacji maskujac sie przty tym na crankbait rod...to najlepsza jerkowka jaka znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 to najlepsza jerkowka jaka znam To fajosko Widełki 30-100g póki co mnie nie interesują, ale może Kolega @dadex przy wyborze weźmie pod uwagę i Twoją opinię.Zwłaszcza, że jak napisał, nie pogardzi deep runnerem, a ten Talon niby skutecznie się maskuje. Chociaż o czym już wspominałeś nieraz, taka jerkówka nie każdemu przypasi. Dzięki Pitt, pracusiu Życzę trafionego wyboru @dadex, pozdrawiam.Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 szczytówka jest zawyżona, tak naprawdę wynosi w okolicach 5.5-6.0. Jerkówka @pitta to tak naprawdę 6'3 bo była przycięta jeden cal ze szczytu żeby trochę zgrubieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi