grzegorzw1990 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Witam chcialbym prosic o porady odnosnie sprzetu wedkarskiego. Mieszkam w Angli i znalazlem fajne jeziorko gdzie wystepuja szczupaki do 15 kg (rekord lowiska) i sandacze do 10 kg (rekord lowiska). Jaka wedke i kolowrotek polecacie? Bedzie to wedkowanie mieszane troche z lodzi troche z brzegu i wedka ma tez sluzyc do lowienia na rzece rybek glownie w przedziale od 3-5kg (jak narazie takie sie trafialy) ale moze trafic sie dwucyfrowa :)Lapie glownie na duze gumy i woblery czasem wahadlowki. Ograniczenie cenowe to jakies 1000-1500zl za zestaw ale przedewszystkim chce dobry sprawdzony sprzet a nie drogi i bubel wiec moze byc cos sporo tanszego oczywiscie Prosze o porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Nie podales najwazniejszego, jaki budzet posiadasz Jakbys sie troche postaral odp. na forum znajdziesz . Ale do rzeczy moim zdaniem do 400 nic lepszego nie wymyslisz, o ile ma byc to nowy kolowrotek, niz redarc lub zauber, powyzej 400 penn battle. Uzywany w tych pieniadzach: shimano biomaster XT, stradic FH, daiwa emblem. Co do kija to St. Triumph 2.60 do 28g nowy cos ok. 500 uzywke mozna dostac za 300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Po mojemu jakbym miał Ci doradzić na te rybki co wymieniłeś to avid AVS86MHF-2.Z USA powinieneś ściągnąć tak do 270$ z przesyłką, cło Wysp nie dotyczy .Młynej jak Ci Patryk radzi ewentualnie myślałbym nad Penem Slamerkiem 260 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowos Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgadzam sie z Jozim, a sprzecik bedziesz miał na lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 ew w wersji castowej avida 20lb i np revo sx? Curado 201? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 no kolego po edycji tekstu i podaniu bud?źetu to do tego avida mo?źna dorzucić w dobrym stanie Twin Power. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malutki20 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Co do cła to rozumiem, ?źe się nie płaci. A jak to jest z Vat-em?? Są jakieś ustalone stawki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzw1990 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Jesli chodzi o uzywki to odpada. Hmm z tego co napisaliscie to interesuje mnie tylko Penn Battle. A ten Red Arc albo Gold Arc to porownywalne do Penna Battle? A z wedek patrze na e-bay i sa te kije z St Croix. Hmm nie znam sie na tyle wiec pytam to taka dobra marka? No i pomozcie mi z tym angielskim oznaczeniem do 30 gram polecacie wiec jakie to bedzie oznaczenie angielskie (ile tych oz czy lb? tam w ulamkach jest podane) a i jaka akcje maja te kije czy sa miekkie czy witki, i jakie ugiecie. Chodzi mi o tiumpha a i mam problem po patrze na strone oficjalna ST Croix i wszystkie kijki sa krotkie a ja potrzebuje 2,7 okolo wiec co innego polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Jak pisałem AVS 86MHF-a lub AVS 90MHF-2 to masz kije 2,6m lub 2,7m. Oba opisane 3 3/8-1oz czyli po naszemu 10-28g ale mają większy c.W jak zdeklarowane w opisie.86 spokojnie posyła gł?łwki 30g+guma 8-10cm.Moc podawana 8-17lb po naszemu 4-8,5kg moc linki czyli stosujesz plecionki 10-20lb spokojnie-przynajmniej ja takie stosowałem.2,7 jest spolegliwszy w szczycie i mniej dynamiczny jak ten kr?łtki.Kr?łtko m?łwiąc ten kr?łtszy jest fajniejszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzw1990 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Hmm mam pewne zastrzezenie odnosnie tego co napisales ale moze sie myle. A wiec patrze na oficialnej stronie i te modele maja po 8,6 i 9 a to nie jest 2,6 - 2,7 tylko 2,2 i 2,3 odnosnie modelu kolowrotka Penn Battle czytalem ze maja szersza stopke pod kolowrotek niz zwykle i moga nie pasowac do niektorych wedzisk prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 86 to jest 8st?łp i 6 cali- stopa=30,5cm cal= 2,5cm a więc (8st?łpx30,5cm)+(6calix2,5cm)=(244cm)+(15cm)=259cmJak wyliczyłeś 2,2m ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzw1990 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 ojj to zwracam honor ja to liczylem ze to sa cale wszystko dziekuje serdecznie a co myslisz o seri triumph? Jednak tansze i moze cos jeszcze z ST Croix moze jakas inna seria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 No Wild River były bardziej spolegliwy pod szczupaki bo to węgiel II generacji Tańsza opcja w stosunku do avida III generacji ale avid to dynamit i spokojnie zacinasz rybę na dalekim dystansie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 z troszkę tańszej polki ni?ź avidhttp://www.makarfish.pl/index.php?producent=&cat_id= 1694&&page=1 fujitsu shogun 8-42gr,245cm kupiłem go na wypadzie wakacyjnym w PL(mieszkam w hiszpani)jestem 100procent zadowolony, w miarę tani ,bardzo solidny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 sorkihttp://www.makarfish.pl/index.php?producent=&cat_id =1694&&page=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzw1990 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Panowie poczytalem po forum poszukalem i mam. Podsumowujac wedka ST CROIX avid 2,6 do 28g ta ktora mi polecaliscie. Kolowrotek Penn Battle 3000 co myslicie o tym komplecie? Do tego jaka plecionke? Mysle nad 10-12 i jakiej firmy i model konkretnie z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Pover pro 15lb, 10 za cienka będzie . ZEstaw bęzie jak lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzw1990 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ktora konkretnie power pro? Bo jest kilka typow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Witam chcialbym prosic o porady odnosnie sprzetu wedkarskiego. Mieszkam w Angli i znalazlem fajne jeziorko gdzie wystepuja szczupaki do 15 kg (rekord lowiska) i sandacze do 10 kg (rekord lowiska). Jaka wedke i kolowrotek polecacie? Bedzie to wedkowanie mieszane troche z lodzi troche z brzegu i wedka ma tez sluzyc do lowienia na rzece rybek glownie w przedziale od 3-5kg (jak narazie takie sie trafialy) ale moze trafic sie dwucyfrowa :)Lapie glownie na duze gumy i woblery czasem wahadlowki. Ograniczenie cenowe to jakies 1000-1500zl za zestaw ale przedewszystkim chce dobry sprawdzony sprzet a nie drogi i bubel wiec moze byc cos sporo tanszego oczywiscie Prosze o porady Zapraszam kolego do :http://www.polishanglers.com/zarejestruj sie , znajdziesz mnie tam migiem , a poza tym to mam 2 kroki do Ciebie a moze blizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzw1990 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Odwiedze i odezwe sie ale teraz jestem w pracy i nie mam az tyle czasu a odnosnie wedki st croix avid to ma ktos z was ta wedke ze tak ja zachwalacie? Bo ten kijek to niby jest na salmon and stealhead wiec hmm dobry bedzie pod sandacze i szczupaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Hm daje się przystosować do połowu sandacza i szczupaka mimo ?źe to na łososie i stalogłowe .Polecam avida AVS-a 86MHF-2 bo go u?źytkowałem ze 2-3 lata.Świetny patyk lekki, dynamiczny, poręczny z brzegu i ł?łdkę te?ź obskoczy.Sprzedałem bo przyszła ochota na kije z pracowni .Jak ktoś ma dostęp bezpośrednio ściągnąć lub kupić w USA to polecam z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzw1990 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Dziekuje serdecznie Jozi bardzo mi pomogles jak i inni zamierzam kupic ten kijek mam nadzieje ze nie bede zalowal bo juz troszke kosztuje pozdrawiam i polamania kija nad woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Panowie poczytalem po forum poszukalem i mam. Podsumowujac wedka ST CROIX avid 2,6 do 28g ta ktora mi polecaliscie. Kolowrotek Penn Battle 3000 co myslicie o tym komplecie? Do tego jaka plecionke? Mysle nad 10-12 i jakiej firmy i model konkretnie z gory dziekuje i pozdrawiam Podpisuję się pod tym zestawem rękami i nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Ja na tego kijka i czarne aero 4000GT złowiłem wiele sandaczy, bardzo fartowny był to kijek .Z łezką w oku go wspominam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzw1990 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 No Panowie wedka ST Croix AVS86MHF2 i Kolowrotek Penn Battle 3000 leca do mnie ze stanow tak ze czekam z niecierpliwoscią na sprzęcik i jak tylko dostane go to ide nad wode testowac i dam znac jak sie sprawuje dziekuje serdecznie za rady i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi