Piotr Maciejczyk Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Witam serdecznie .Woblery robię od jakichś trzech lat.Są to przynęty do trollingu .Sam łowie szczupaki metodą trollingu z tąd zainteresowanie takimi przynętami. Rynek trollingowy u nas trzy cztery lata temu raczkował. Postanowiłem sam zrobić wobler dla siebie początkowo była wielka porażka. ale pomału ucząc się na błędach zaczęło wydaje mi się wychodzić.Wzoruje się na amerykanach ponieważ mają dużo większe doświadczenie w temacie trollingu.Woblery robię z olchy i pokrywam żywicą envirotex.Zapraszam na fanpage na facebooku Hand-Made Trolling Baits. . Edytowane 16 Maja 2018 przez Piotr Maciejczyk 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Jakiej są wielkości? Waga? Pływalność? Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Maciejczyk Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Witam robię trzy modele waga od 130 do 240 g.Wielkość 20 i 25cm.Pracują między 5 a 8 metrów zależy wiadomo od plecionki prędkości itd.Na początku przyszłego tygodnia wrzucę na fanpage filmiki z pracą w trollingu. Edytowane 16 Maja 2018 przez Piotr Maciejczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Nie wszyscy mają facebooka, a jeśli założyłeś temat to dawaj foty i filmy tutaj - będzie łatwiej 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grelo6 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Pewnie dawaj tutaj, też jestem bez facebooka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Pewnie dawaj tutaj, też jestem bez facebooka A ja nie lubię go używać A woblery chętnie pooglądam, więc wrzucaj zdjęcia z opisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Maciejczyk Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 (edytowane) Dobrze więc tak. Bardzo cenię Jerkbait sam wielokrotnie korzystałem z informacji na forum i artykułów.Woblery wykonuję z olchy.Do mocowania kotwic używam wkrętów które sam robię z drutu 1.6mm. Przedni i tylny wkręt ma długość 6cm dolne 4 oraz 5cm zależy jaki korpus.Stery wykonuję z aluminium 2 oraz 3mm a także z poliwęglanu 4mm wszystkie stery są piaskowane.Zamiast lakieru używam żywicy envirotex którą wobler pokrywam trzy razy.Korpusy mają szerokość 2.5 cm i 3cm.To na tyle tak ogólnie. A i do tego dochodzą dziesiątki nieudanych przynęt najlepiej się uczyć na swoich błędach. Puzniej dodam parę zdjęć. Pozdrawiam. Edytowane 17 Maja 2018 przez Piotr Maciejczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Maciejczyk Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Wobler 20cm.Waga 120g.Głębokość pracy około 4 , 5m. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 (edytowane) A ja mam takie pytanie, na pierwszym zdjęciu są dwa wobki wyglądające jakby nie miały przedniego oczka za to mają 3 dziurki w sterze. Co to, jak to działa, w jakim celu? Możesz coś na ten temat napisać? Edytowane 17 Maja 2018 przez Matiz992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Maciejczyk Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Już tłumaczę.W tym modelu mocowanie przyponu znajduje się w sterze nie klasycznie w korpusie. Dzięki tym dziurką można regulować głębokość pracy przynęty. W otwór wkłada się pin z kółkiem łącznikowym. W moich woblerach jest ten pin.Zdjęcie robiłem przed montażem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 To takim przypadku ster też jakoś specjalnie mocujesz w korpusie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Czemu piaskujesz stery z poliwęglanu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Maciejczyk Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Ster jest głęboko osadzony w korpusie przyklejony i przykręcony wkrętem. Poliwęglan wypiaskowałem po prostu żeby buło coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Maciejczyk Opublikowano 18 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Wobler 25 cm.Waga 230g.Głębokość pracy około 7m 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Maciejczyk Opublikowano 18 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 (edytowane) Woblery 20 i25 cm waga kolejno 150g i 190g.GŁębokość pracy mniejszy około 5m większy około7m. Edytowane 18 Maja 2018 przez Piotr Maciejczyk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Maciejczyk Opublikowano 18 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 · Wobler 25cm.Waga 140g.Głębokość pracy około 4m. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Artystyczne woblery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Maciejczyk Opublikowano 18 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Mają cieszyć oko ale przede wszystkim mają łapać ogromne szczupaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Maciejczyk Opublikowano 19 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Woblery 20 i 25cm.Waga kolejno 130 i 240g.Głębokość pracy mniejszy około 5,6m.Większy około 8m.Głębokość i charakter pracy można zmienić poprzez otwory znajdujące się w sterze. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Maciejczyk Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Prubowałem wstawić filmiki z pracą przynęt jednak nie mogę brak uprawnień.Zainteresowanych zapraszam na facebooka Hand-Made Trolling Baits tam są filmiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Maciejczyk Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 (edytowane) https://www.youtube.com/channel/UC0auzqVbDCQNONIcCrlBQpA?view_as=subscriber Filmiki z pracą Edytowane 21 Maja 2018 przez Piotr Maciejczyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Maciejczyk Opublikowano 23 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 (edytowane) A tu takie oto wytopy guma będzie nazywać się Komodo 25cm waga 130g i Komodo 40 cm waga 135g. Pierwsze testy wypadły dobrze. Gumy jeszcze przed malowaniem Edytowane 23 Maja 2018 przez Piotr Maciejczyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 (edytowane) . Edytowane 23 Maja 2018 przez kostom63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Maciejczyk Opublikowano 31 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Kolejne formy gumy Komodo 20 i 25 cm.Testy wypadły pomyślnie ryby niebyły durze ale gryzły 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Maciejczyk Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 (edytowane) Witam chciałem przedstawić swoje soft baits. Komodo twist 40 cm. woga 135g. Komodo 25 cm. woga 130g. Komodo junior 20cm. woga 100g. Guma bardzo ładnie pracuje nawet w opadzie z obciążeniem od 10 gram.lekko kołysze się na boki. W trollingu kozak. Udało mi się wyeliminować obracanie się gumy wokół własnej osi co jest częstą przypadłością dużych gum. Edytowane 11 Czerwca 2018 przez Piotr Maciejczyk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi