Skocz do zawartości

Woblery trollingowe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nie miałem potrzeby bez ołowiu z 5 g. obciążeniem nimi trolluje i łowie z łapy. Ale sprawdzę z samym wkrętem.Miałem takie gumy duże  oczywiście gdzie tylko wbijanie ołowiu w brzuch przynosiło efekt.Tu wystarczy parę gram z przodu i guma działa prawidłowo.Z tak małym obciążeniem jestem w stanie bez problemu prowadzić ją przy powierzchni.Z kilkoma gramami ołowiu lepiej się rzuca.Dam znać.

Edytowane przez Piotr Maciejczyk

Witam.Byłem testowałem sprawdzałem praca gum bez ołowiu . Oglądałem na yt pracę przynęt przystosowanych do takiego zbrojenia typu pig shad .mają dużo węższe ogony.Moja przynęta ma kawał łopaty w trollu na 30 metrowym wypuście widać na wędce ruchy ogona.Mimo to nagrałem filmiki i chętnych zapraszam do obejrzenia.Myślę że mimo swojej budowy której celem była praca w trollingu bez konieczności wbijania, kombinowania z ołowiem wypada niezle. Szybko okazało się że fajnie się tym łowi z łapy i z kilkoma gramami ołowiu można gumą robić co się chce.Miło by  było gdyby ktoś łowiący w ten sposób i mający pojęcie napisał czy jest w miarę spoko.Link https://www.facebook.com/pg/HMtrollingbaits/posts/?ref=page_internal

• 2 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...

Oryginalne podejście do woblerów :)

Czy otwory w sterze są wykonane pod konkretne agrafki? Czy jest jeszcze inny punkt mocowania, czy wyłącznie całość przenoszona jest przez ster? Jak wygląda wytrzymałość tej konstrukcji, czyli czy ster nie wypadnie lub się nie odkształci? Wykonywałeś jakieś testy?

Może stelaż łapie ster z 1 strony.

Mocowanie to być może wkładany oo dołu jakiś element i od góry agrafka.

edit

no właśnie - w poście 10 jest pokazane mocowanie do agrafki - tak mi się wydawało, że już to grali  :)

Edytowane przez Darek K

W serze jest pin z kółkiem do tego przypon. (...)

post-65007-0-97200600-1551099600.jpg

Chyba muszę pójść do okulisty wcześniej, niż zamierzałem. 

Skoro piszesz, że jest tam pin, z kółkiem czy bez, a ja tylko ster z dziurkami dostrzegam ;)  B)

Fajny patent.

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...