Skocz do zawartości

Szukam woblerka / jerka

Luke

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

nietypowa akcja (a może wielce typowa). Łowisko zarośniete, często występuje twarda zeschnięta trzcina zaraz pod powierzchnią wody. Szukam woblerka lub jerka który będzie spełniał 3 wymagania.

1) praca tuz przy powierzchni (tak płytko żeby było widać lekką falkę idącą za wobkiem) , mocno pływający

2) lotność - wiadomo z tym jest ciężko bo pływaki latają dosyć słabo stąd wzmianka o jerkach

3) cena - szukam czegoś w granicach do 20zł

Póki co sprawdził mi się Megabass darter i slider 7F ale oba cholernie drogie :)

Cel to oczywiście król wód ;)

(...)

Cel to oczywiście król wód ;)

Czyli na suma  :D :D  :D  ?

Dorado Drunk F, Kenart Bass jerk, Jaxon Karaś - to chyba z tych najtańszych ;)

@@@ Edit, jeszcze był chyba Dorado Tender w wersji pływającej.

Edytowane przez Matiz992
  • Like 1

Jak mogą wobki schodzić trochę głębiej aniżeli tylko pod powierzchnię to Mateusz dobrze prawi. Kenarty, Dorado czy Jaxony to dobre propozycje.

W zeszłym roku na dżaksony szczupaki były, zwłaszcza na karasie zarówno te mniejsze jak i te największe :)

Tu masz tanie jerki slideropodobne Kenarta u kolegi z forum, co prawda tonące, ale przy tak płytkim łowisku i tak musisz kręcić od razu po wpadnięciu do wody: http://jerkbait.pl/topic/108407-rippery-relax-okazjazestawy-i-woblerki-na-stronie-2/page-2

Ja jakoś nie mogę się wstrzelić w tę przynętę. Jak ją prowadzisz?

A różnie. Z każdą przynętą się bawię ???? Najbardziej mi się sprawdza tzn. chyba najwięcej brań miałem podczas ściągania i podciagania szczytowką coś ala jerkowanie na płytko ☺

Edytowane przez SlawekNikt
  • Like 1

Ten Karaś fajnie wygląda ale patrząc na ster to od razu widzę że zejdzie za głeboko.

Co do stera to Adrian Ci napisał co masz z nim zrobić :D Odetnij, przytnij na pożądaną długość albo skracaj po kawałku, aż osiągniesz to na czym Ci zależy ... A potem to już akcję woblera będziesz miał jedyną w swoim rodzaju  :D

Edytowane przez SlawekNikt
  • Like 1

Witam W takim łowisku bardzo dobrze się sprawdzają duże gumy SEBILLE zbrojone hakiem offset.

no właśnie guma z offsetem ..... jak nie żabki.....

Temat bardzo ciekawy .. po dzisiejszych obserwacjach też mam coś do wydłubania z podobnego terenu ....

Edytowane przez sero1975
  • Like 1