Maciej W. Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Proszę właścicieli firm nie wpisanych do KRS o zapoznanie się z przepisem dotyczącym uzupełnienia PESEL-u w CEIDG. To pilne. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Na zaświadczeniu z CEIDG nie ma nawet rubryki na PESEL. Weszły nowe przepisy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/1124334,firma-zniknie-z-ceidg-bez-podania-numeru-pesel.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Już sprawdzam. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Wygląda na to, że po wykreśleniu z bazy, trzeba zakładać od nowa firmę z wszystkimi upierdlistwami z tym związanymi. Chyba, że skrobnie się pismo z przeprosinami do ministerstwa i wtedy odwieszą. Najsłabsze w tym wszystkim jest to, że dwa dni przed upływem terminu usłyszałem o tym od klienta, który to ogląda Telewizję Śniadaniową (sic!). Nie piszę się niestety, w przeciwieństwie do reszty społeczeństwa na codzienną lekturę dzienników ustaw. Mam obawy przed udaniem się do urzędu. W tej chwili może być tam kiepska atmosfera...Strona internetowa stoi jak zaklęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Już sprawdzam. Dzięki.Serwer chyba im siadł.Ja narazie nie mogę sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Nie pierwszy dzień nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Strona podaje, że aby upewnić się o wpisanym PESEL-u należy udać się do urzędu. Informatyzacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Strona podaje, że aby upewnić się o wpisanym PESEL-u należy udać się do urzędu. Informatyzacja.Można również zadzwonić do danego UM.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Można zadzwonić, ale informacji udzielają osobiście. Ochrona danych osobowych. To akurat zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Można zadzwonić, ale informacji udzielają osobiście. Ochrona danych osobowych. To akurat zrozumiałe.Swój sprawdzałem i Pani grzecznie mi udzieliła informacji,ba nawet innej osoby również udzieliła po podaniu pesel.Może była mało zorientowana o ochronie danych osobowych???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Uff. Właśnie dzwoniła księgowa, że wpisała nasze PESELE. Pod urzędem na Bemowie była TV, więc jutro może być niezły Meksyk. Na razie jest w miarę spokojnie. Współczuję tym, którzy są nieświadomi wejścia w życie tej ustawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Serwer chyba im siadł.Ja narazie nie mogę sprawdzić Strona podaje, że aby upewnić się o wpisanym PESEL-u należy udać się do urzędu. Informatyzacja.Byłem osobiście. Świeżo założonych firm to nie dotyczy bo od pewnego czasu normą jest wpisywanie PESEL-u do bazy CEIDG.Kolejek w Urzędzie W-wa Włochy brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Były u mnie dwie osoby, które faktycznie otrzymały info przez telefon. Urzędnicy zdają się rozumieć powagę sytuacji. Od wielu osób słyszałem dziś, że to niemożliwe albo jakiś fake. Machali ręka mówiąc, że zanim to wejdzie to się załatwi. Jednak to chyba poważna sprawa, bo ta ustawa jest prawem, które nie ma furtki. Tym bardziej, jeśli chodzi o drobnych przedsiębiorców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Od 2001r przy zakładaniu działalności gospodarczej był obowiązek podawania numeru PESEL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Dzięki za info - teść ma stary wpis do CEIDG i oczywiście o niczym nie wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Stronka CEIDG działa.Jeśli ktoś z Was ma profil zaufany, to wystarczy go sparować z kontem w CEIDG.Jeśli nie mieliście okazji założyć konta w CEIDG, to da się szybko je założyć i sparować z profilem. W profilu jest numer PESEL, parowanie automatycznie uzupełnia wpis w CEIDG. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 https://msp.money.pl/wiadomosci/prawo/artykul/wykreslenie-z-ceidg-pesel-firmy,168,0,2406312.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Jeśli dokonywaliście zmian w profilu zaufanym ( odnowienie, zmiana autoryzacji) to trzeba jeszcze raz sparować z kontem CEIDG Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi