Super Arek GT Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 (edytowane) ... Edytowane 25 Marca 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Czesc.Ostatnio przegladalem stare katalogi shimano.Jest w katalogu z 1996 roku. Plus troche danych technicznych.W reku go jednak nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 jeśli mo?źesz Marcel to podrzuć te dane... z g?łry dzięki za fatyge:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Mialem kiedys 4010 ZXTo kolowrotek z tylnim hamulcem i dodatkowo wyposazony w fight drag.Zdecydowanie nizsza polka niz slynne Shimano Aero.Kontrukcja grafitowa, chyba 4 lozyska. jakies 350 g wagi. To bardzo stara konstrukcja (JAPAN byl ten ktorego mialem). Poza tym 4010 mialem 1010, ale to juz inna historia (UL)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 ok, dzięki. ten co mnie interesi ma 2 ło?źyska i draga. ale jest JDM:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 (edytowane) a jakie ma przeło�źenie ta maszyna? I og�łlnie Guzu jakie wra�źenia wynosisz z tego kręciołka? stan jego jest wg właściciela bardzo dobry... Edytowane 25 Marca 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Prosty kolowrotek. Ciezko doszukac sie w nim jakis wad czy super zalet.Nie wiem jakie pieniadze ma kosztowac.Ale spodziewam sie, ze to oferta bardzo ekonomiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 (edytowane) ... Edytowane 25 Marca 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Szczerze to te kołowrotki mnie nie powaliły konstrukcją .Zamiast ło?źyska oporowego seria 10 ma lekko skomplikowany system krzywek, na dodatek na lekki luz korby do tyłu nim zablokuje korbę.Je?źeli jest w przyzwoitym stanie to 150zł jest przystępną ceną zakupu.Zdecydowanie wy?źej cenię serię GT czy SuperX posiadają ło?źysko oporowe i niebywale mocną konstrukcję.Osobiście celowałbym w tą serię. ale wyb?łr Tw?łj.O ile kojarzę to 4,8:1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 (edytowane) ... Edytowane 25 Marca 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Chetnie, ale chwilowo nie moge zajzec do katalogu.Pogladowe zdjecie na najmniejszy model.Ja bym chyba nie zaryzykowal. 16 lat wg katalogu, moze i w bardzo dobrym stanie, choc zwykle sie usmiecham pod nosem - gdy na allegro nagle wszystkie ,, czarnuchy ,, do sprzedania sa w bardzo dobrym stanie. Jednak oczywiscie zycze Ci udanego nabytku i obys był długo zadowolony z niego. A Pan Lesniak zawsze moze cos poprawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 (edytowane) .... Edytowane 25 Marca 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Mnie takze ciesza stare shimaniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Marcel, a skąd masz taki katalog tych starszych kręciołk?łw spod znaku S...? To chyba z pierwszych Targow Wedkarskich jakie odbywały sie w Polsce. Jak sie myle to przepraszam. Odbywały sie na Warszawskim Słuzewcu. Katalogi tylko ze sprzetem shimano 1996, 1998 i nastepny. Ładnie wydane musze przyznac.No i ze 3 kilo innych starych firm z tamtego okresu. Teraz włapce mam na 2011 ( na Skandynawie ) Gruba ksiazka, ale to dlatego ze juz procz Shimano - Elbe Normark - ma 21 firm w ,, stajni ,,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankoś Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Stare czarnuchy Shimanowskie są nie do zajechania,mam Aero 4010 GTM i mimo 15 lat chodzi tak samo jak w dniu zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 (edytowane) ... Edytowane 25 Marca 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Powiem CI tak.W czarnym aero 4000GT superX mam tak ustawiony hamulec walki ?źe jednym ruchem popuszczam poktętło od hamulca walki i ryba mo?źe jechać na luzaku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 (edytowane) .. Edytowane 25 Marca 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Te?ź mam fightin draga w jednym stradicku, ale nie przydał mi się ani jeden raz. Shimano ma na tyle dopracowany hamulec, ?źe nie trzeba się bawić wspomagaczem . Pozostałe kołowrotki mam ju?ź tylko z przednim hamulcem i nigdy nie miałem sytuacji w kt?łrej myślałbym, ?źeby przydał się taki dodatkowy hamulec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 No mnie się przydał jak sandaczyki miały po 90cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 (edytowane) ... Edytowane 25 Marca 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 (edytowane) ... Edytowane 20 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Witam.Posiadam katalog Shimano na 1996 rok. I co tam jest napisane?Dane w sumie bardzo og?łlne, a więc : 2 ło?źyska, Power Roller, Shimano Balance Lock oraz Dyna Balance. No i oczywiście hamulec walki. Poza tym przeło?źenie 5.2:1 (ZX 4010), poj. szpuli lbs/yds - 8/240 10/200. Tak jak wspomniał Guzu, jest to wersja ekonomiczna w stosunku do Aero GT/GTM. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi