Skocz do zawartości

...

Super Arek GT

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem kiedys 4010 ZX

To kolowrotek z tylnim hamulcem i dodatkowo wyposazony w fight drag.

Zdecydowanie nizsza polka niz slynne Shimano Aero.

Kontrukcja grafitowa, chyba 4 lozyska. jakies 350 g wagi.

To bardzo stara konstrukcja (JAPAN byl ten ktorego mialem).

Poza tym 4010 mialem 1010, ale to juz inna historia (UL)...

Szczerze to te kołowrotki mnie nie powaliły konstrukcją :mellow: .Zamiast ło?źyska oporowego seria 10 ma lekko skomplikowany system krzywek, na dodatek na lekki luz korby do tyłu nim zablokuje korbę.Je?źeli jest w przyzwoitym stanie to 150zł jest przystępną ceną zakupu.

Zdecydowanie wy?źej cenię serię GT czy SuperX posiadają ło?źysko oporowe i niebywale mocną konstrukcję.Osobiście celowałbym w tą serię. ale wyb?łr Tw?łj.

O ile kojarzę to 4,8:1.

Chetnie, ale chwilowo nie moge zajzec do katalogu.

Pogladowe zdjecie na najmniejszy model.

Ja bym chyba nie zaryzykowal. 16 lat wg katalogu, moze i w bardzo dobrym stanie, choc zwykle sie usmiecham pod nosem - gdy na allegro nagle wszystkie ,, czarnuchy ,, do sprzedania sa w bardzo dobrym stanie. Jednak oczywiscie zycze Ci udanego nabytku i obys był długo zadowolony z niego. A Pan Lesniak zawsze moze cos poprawic.

post-458-1348916251,5306_thumb.jpg

Marcel, a skąd masz taki katalog tych starszych kręciołk?łw spod znaku S...?:D

To chyba z pierwszych Targow Wedkarskich jakie odbywały sie w Polsce. Jak sie myle to przepraszam. Odbywały sie na Warszawskim Słuzewcu. Katalogi tylko ze sprzetem shimano 1996, 1998 i nastepny. Ładnie wydane musze przyznac.

No i ze 3 kilo innych starych firm z tamtego okresu.

Teraz włapce mam na 2011 ( na Skandynawie ) Gruba ksiazka, ale to dlatego ze juz procz Shimano - Elbe Normark - ma 21 firm w ,, stajni ,,.

Te?ź mam fightin draga w jednym stradicku, ale nie przydał mi się ani jeden raz. Shimano ma na tyle dopracowany hamulec, ?źe nie trzeba się bawić wspomagaczem :D. Pozostałe kołowrotki mam ju?ź tylko z przednim hamulcem i nigdy nie miałem sytuacji w kt?łrej myślałbym, ?źeby przydał się taki dodatkowy hamulec.

Witam.

Posiadam katalog Shimano na 1996 rok. I co tam jest napisane?

Dane w sumie bardzo og?łlne, a więc : 2 ło?źyska, Power Roller, Shimano Balance Lock oraz Dyna Balance. No i oczywiście hamulec walki. Poza tym przeło?źenie 5.2:1 (ZX 4010), poj. szpuli lbs/yds -

8/240 10/200.

Tak jak wspomniał Guzu, jest to wersja ekonomiczna w stosunku do Aero GT/GTM.

Pozdrawiam