Super Arek GT Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 (edytowane) ... Edytowane 25 Marca 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Szpule z czarnych shimaniak?łw (aero)pasują do tych nowszych np super aero czy aero xtr. U?źywam ich na przemian. Poza tym szpula z modelu 3000 pasuje do modelu 4000 i odwrotnie. Myślę, ?źe do ZX nie będą pasowały, chocia?ź wyglądają podobnie, a mo?źe...?Czarnuchy mają system Aero... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 (edytowane) ... Edytowane 25 Marca 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Raczej powinny pasować bo jak miałem ich coś z 8sztuk to mieszałem naprzemian z 3010 czy 3000 i nie było problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Do ZX 2500 pasowała szpula z Aero 2500, co ciekawe kołowrotek o wiele lepiej nawijał na nią ?źyłkę (r?łwniej). Tak jak ktoś wcześniej wspomniał ZX nie ma systemu Aero. Znajomy miał problem z łowieniem plecionką (spadały luźne zwoje), ale do ?źyłki był idealny. Z tego co pamiętam kombinował r?łwnie?ź z wymianą ło?źyska ślizgowego na kulkowe, kt?łre podpierało korbkę po prawej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 dzięki za info:) mimo ,?źe ekonomiczna to wersja, ale mi lepszej nie potrzeba:) młynek ju?ź nabyłem, czekam na niego. oby tylko był w przyzwoitym stanie:) ale nadal nie wiem jaką szpule zapasową m?łgłbym mu zapodać...? jest o symbolu S-7,5, ale nie wiem czy podejdzie, jeśli ma ktoś pasującą do tego modela to jestem zainteresowany:P Był jeszcze swego czasu taki model Shimano SGT,jak dla mnie mniejegzotyczny ni?ź ZX,bo widziałem chyba 2 egzemplarze na ?źywo i jednym nawet kręciłem.Z wyglądu bardzo podobny do tego ZX i być mo?źe szpule pasują zamiennie,ale głowy nie dam.Nie wiem te?ź kt?łry z nich był bardziej ekonomiczną wersją czarnuch?łw.Wygląda mniej więcej tak: http://www.use.com/Shimano_SGT_4000_Reel_Spare_Spool_b5daa7f c8c955027f5e0#photo=2 Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Był jeszcze swego czasu taki model Shimano SGT,jak dla mnie mniejegzotyczny ni?ź ZX,bo widziałem chyba 2 egzemplarze na ?źywo i jednym nawet kręciłem.Z wyglądu bardzo podobny do tego ZX i być mo?źe szpule pasują zamiennie,ale głowy nie dam.Nie wiem te?ź kt?łry z nich był bardziej ekonomiczną wersją czarnuch?łw.Wygląda mniej więcej tak: http://www.use.com/Shimano_SGT_4000_Reel_Spare_Spool_b5daa7f c8c955027f5e0#photo=2 Pozdrawiam Tomi Coś mi tak świta, ?źe ten SGT był wcześniej, a ZX to jego wersja rozwojowa? Marcel zerknij proszę do swoich katalog?łw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 ZX pojawił się wcześniej, co najmniej od 1996 r. Natomiast SGT w tym samym czasie co Super Aero, czy Twin Power XT. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 odgrzewam kotleta... kołowrotek ju?ź m?łj!!! mimo tych jego około 16 lat młynek pracą przypomina nowego super aero 4000f kt?łrego posiadam... zapewne dbane było o niego, ?źadnych luz?łw i szum?łw, do maślanej pracy troszke mu brak, ale to tylko kwestia czasu, bo jest w rękach Pana Leśniaka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Powodzenia w u?źytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 a podziękował myśle, ?źe da sobie rade przy moim u?źytkowaniu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi