Baars Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Witam, Szukam osoby , która biegle posługuje się w języku niemieckim.Sprawa dotyczy mandatu drogowego Dostałem pismo, ze zdjęciem swoim, moje numery rejestracyjne auta itd.Faktycznie data się zgadza i miejscowość również.Nie ma kwoty jaką mam zapłacić, przekroczenie prędkości o 28km/h.Jest jakiś druk do wypełnienia i nie wiem co z tym fantem zrobić?Podejrzewam, że jest to pismo z Urzędu Miasta czy jakoś tak - na 100% nie jest to z policji niemieckiej. Czy ktoś mógłby pomóc? Co z tym dalej robić?Pzdr Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 To jest pismo w ktorym musisz napisac tozsamosc osoby sfotografowanej na zdjeciu.Chodzi o przypisanie mandatu do konkretnej osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Dzięki, Daniel a co z tym teraz robić mam to wypełnić i odesłać do Niemiec?Później to chyba tylko czekać na kolejne pismo z kwotą do zapłaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Dziwne ze ta kwota od razu nie jest podana.z mojego doswiadczenia bylo tak ze podawali rodzaj wykroczenia i kwote 28 kmh ponad limit...wysokosc kary bedzie tez zalezala od limitu w danym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 80km/h a miałem 108km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 80km/h a miałem 108km/h Pirat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 tak jakoś wyszło... na dwiesta się szykuję <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Hej.Przeslij mi skan na dzerwys@wp.plMoja Natalia Ci to przetłumaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 wyslij mi skan na maila ... a maila dostaniesz na priv ... acha, zeskanuj wszystkie strony listu ... ps. jezeli jest zalaczony przekaz do przelewu, to czesto suma jest w nim zapisana ... tak jakos mi sie przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Serdeczne podziękowania dla Kolegi Daniela /@Guzu/, Igora i Jego Żony za pomoc w uzupełnieniu formularza.List wyślę jutro...Teraz wystarczy czekać na odpowiedź i kwotę do przelewu. Pozdrawiam Wojtek Dziękuję również @Pitt za odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Toś się Wojtuś dostał .Boli takie wydarcie z kieszeni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Papiery wysłane poleconym, a teraz trzeba tylko czekać co przyjdzie od naszych sąsiadów No i ile ta przyjemność będzie kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 pewnie pstrykneli cie na autostradzie, na odcinku budowlanym? przy tym przekroczyles o okolo 25-30 km/h ... gdybys byl niemcem to dostalbys 80 euro i 3 punkty we flensburgu ... ze wzgledu na to, ze nie dostaniesz punktow, to typuje na kare okolo 150 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 nastawiam się właśnie na taką kwotę Nie pamiętam dokładnie czy to był odcinek budowy, ale bardzo możliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Skończyło się na 103.50EUR - czyli nie jest źle...Jeszcze raz dziękuję wszystkim ,którzy mi pomogli w tłumaczeniu papierów.Pzdr Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi