Skocz do zawartości

shimano twin power xtr a co to?

lewyspec

Rekomendowane odpowiedzi

No tak Patryk musze się opanować i chyba te?ź wysprzedać,aby bilans wyszedł na 0. A ty chyba te?ź wyścig zbrojeń marzeń B) :mellow: przeprowadziłeś. Te?ź bym chętnie tyle stelli przytulił, normalnie jak w stajni ferrari :o . Jak się dorobię to kto wie:-)

Na poczcie jak sprawdzałem paczke - taka mi dal mo?źliwośc sprzedawca przed zakupem, pani poprosiła mnie , czy mo?źe to coś zobaczyć. Wzięła do ręki i m?łwi ?źe sie sam kręci, i faktycznie trzymając te młynki tylko za uchwyt, poruszając kołowrotkiem wolno ruchami okrę?źnymi korbka sama zaczyna sie kręcić:-)jak w perpetum mobile, a do tego nic z środka nie niepokoi

Ta sama reakcja byla mojego brata. Pierwszy rozpakowal TP 3000 98 Super Ship od @hasiora. Teraz ubrany w szpulke 4000. Pierwsze słowa po okreznym ruchu dłonia - K....on sam sie kreci, jak by tam nic nie bylo w srodku.

No tak Patryk musze się opanować i chyba te?ź wysprzedać,aby bilans wyszedł na 0. A ty chyba te?ź wyścig zbrojeń marzeń B) :mellow: przeprowadziłeś. Te?ź bym chętnie tyle stelli przytulił, normalnie jak w stajni ferrari :o . Jak się dorobię to kto wie:-)

Hey.jak byś zmieniał tego xtr na stellke to daj znac :D A tego drugiego te?ź ty łyknąłeś?

Smarowałem kilka razy w ?źyciu T.P XTR przekładnie ma taką samą jak T.P-F tylko z tą r?ł?źnicą, ?źe korbkę miał przetykaną. Jakby miał w pełni aluminiowa obudowę + wkręcaną korbkę - kołowrotek doskonały, je?źeli chodzi o tylnio-hamulcowe. I tak jest numer 1, i długo się to nie zmieni. :D

havy mam teraz 2 xtr, kupiłem kilka dni temu 3000.Rok 2012 planuję z nimi. Jak będę kupował stelle to mo?źe dam znać, aczkolwiek sentymentalnie jestem do nich przywiązany i raczej jak kaska będzie to i one zostaną ze mną do końca:-)Niedosyć ?źe to wspaniałe i wytrzymałe maszynki, to jeszcze do tego prawie nie osiągalne. 8)pozdrawiam

dla zainteresowanych na alledrogo jest nowa 1000czka ,idealna np:na pstrągi

http://allegro.pl/shimano-twin-power-xtr-1000-fabrycznie-now y-i2051917123.html

Niestety wiem ?źe nieosiągalny...choruję na ten młynek od kilkunastu lat.Kiedy był do kupienia w sklepie wolałem w?łde,a jak smak mi się zmienił to za cholerę nie mogę trafic.Od lat przegłądanie alle... rozpoczynam od szukania TP XTR,ale albo idą przed czasem albo są przecenione(tak jak ten z linka).Jesteś farciarz.Dzwoniłem to sprzedającego ale trzeciego ju?ź nie miał.Tak z ciekawości napisz na priw ile dałes.

Panowie a nie przesadzacie trochę, oczywiście TP to super maszyna i nie ma o czym dyskutować. Ale, ja mam trzy shimaniaki; GT 3000 i GTM 3000 oraz SBL 3000 (dla nie wtajemniczonych, SBL to pierwszy shimaniak z podw?łjną korbką) a jego rozmiar to tak do końca nie 3000, ale raczej 3500, pasują do niego szpule z 4000 i nic nie haczy. Tego SBL'a kupiłem 1992r. Więc swoje lata ma, a chodzi płynniej ni?ź te p?łźniejsze GT czy GTM. A dlaczego wspomniałem o przesadzie ? To mo?źe najpierw cytat;

aczkolwiek sentymentalnie jestem do nich przywiązany i raczej jak kaska będzie to i one zostaną ze mną

Z cytatu mo?źna wywnioskować, ?źe zostaną do końca B) Panowie pamiętajcie, trumna nie ma kieszeni, więc nic się nie da zabrać ze sobą na drugą stronę B) :lol: Oczywiście ?źart ale sami przyznacie, ?źe coś w tym jest. B)

Niestety wiem ?źe nieosiągalny...choruję na ten młynek od kilkunastu lat.Kiedy był do kupienia w sklepie wolałem w?łde,a jak smak mi się zmienił to za cholerę nie mogę trafic.Od lat przegłądanie alle... rozpoczynam od szukania TP XTR,ale albo idą przed czasem albo są przecenione(tak jak ten z linka).Jesteś farciarz.

AJ tam. Jak byłbys zdeterminowany, to spokojnie mozna wyhaczyc na allegro. Ostatnio byl 3000 - nie sprzedany.

Wczesniejszy pamietam poszedł z nieco ponad 700pln. Trafiaja sie regularnie. Oczywiscie zadziej niz ,, czarnuchy ,,.

Ja postanowiłem nabyc za granica. Traf chcial ze Sprzedajacy XTR 4000 mial takze do opchniecia ,, białego ,, GTM 4000. Nie moglem odpuscic takiego tandemu.

Zabralem obydwa, gdyz przechodze na wielkosc 4.

Nieco ponad 800pln za komplet.

A czemu to 4000? Do lekkiego wędkowania tak?źe?

Przy tych starszych klockach mają one słuszną wagę... nie przeszkadza to?

Chodzi o dalsze rzuty szerszej szpuli, mocniejsza konstrukcję, płynniejszą pracę przy cię?źkich przynętach/warunkach?

Domyślam się powod?łw, ale ciekawi mnie, czy są jeszcze jakieś.

Sorki za mały OT.

Pozdrawiam

A czemu to 4000? Do lekkiego wędkowania tak?źe?

Przy tych starszych klockach mają one słuszną wagę... nie przeszkadza to?

Chodzi o dalsze rzuty szerszej szpuli, mocniejsza konstrukcję, płynniejszą pracę przy cię?źkich przynętach/warunkach?

Domyślam się powod?łw, ale ciekawi mnie, czy są jeszcze jakieś.

Sorki za mały OT.

Pozdrawiam

I szybsze nawijanie linki na szersze szpulki jak kto bolonki gania... :D

Niestety wiem ?źe nieosiągalny...choruję na ten młynek od kilkunastu lat.Kiedy był do kupienia w sklepie wolałem w?łde,a jak smak mi się zmienił to za cholerę nie mogę trafic.Od lat przegłądanie alle... rozpoczynam od szukania TP XTR,ale albo idą przed czasem albo są przecenione(tak jak ten z linka).Jesteś farciarz.

AJ tam. Jak byłbys zdeterminowany, to spokojnie mozna wyhaczyc na allegro. Ostatnio byl 3000 - nie sprzedany.

Wczesniejszy pamietam poszedł z nieco ponad 700pln. Trafiaja sie regularnie. Oczywiscie zadziej niz ,, czarnuchy ,,.

Ja postanowiłem nabyc za granica. Traf chcial ze Sprzedajacy XTR 4000 mial takze do opchniecia ,, białego ,, GTM 4000. Nie moglem odpuscic takiego tandemu.

Zabralem obydwa, gdyz przechodze na wielkosc 4.

Nieco ponad 800pln za komplet.

Te nie sprzedane to z reguły sprzedane po za aukcją przed czasem.Zapomniałem te?ź dodac ze niestety ze smakiem zmienił mi się r?łwnie?ź stan posiadania :( i wa?źna jest te?ź cena...

@jozi ja tylu młynk?łw nawet nie widziałem co ty z nimi robisz?

Trochę łowię a w zimie mam co konserwować :lol: .

Zajęcie jeszcze jest.

Nie wspomniałem jeszcze o gruntowych i spławikowych.

Jeszcze coś ze 2 daiwy laguny 2500 mam, jedna n?łwka nie śmigana :lol: .

Pan, to jakiś dziwny jest... :unsure: :lol: :lol: