Wosiu Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Witam.To moje pierwsze woblerki Co o nich sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Czy stery nie są nieco przydługawe? Jak z ich pracą? Stabilna? Malowanie to kwesti adrugorzędna, lepiej skupić się najpierw na planowanym wariancie pracy, Tak, by robić coś świadomie... Powiedz coś o nich więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Stery sa duze i dzieki temu wobler wchodzi pod wodę głęboko. Woblery maja około 3. Cm. Maja agresywną prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Jak na pierwszy raz to pozytywnie Jednak wydaje mi się że w 1 wobku ster jednak jest nieco za długi a w innym za bardzo poziomo ustawiony względem osi woblera. Chodzi mi o woblery z oczkiem nie wychodzącym ze steru. Mowa o wobku z pierwszej fotki w samym środku (malowany na osę), i w prawym dolnym rogu (srebrny z mini czarnymi paskami). Nie wykładają się w szybszym nurcie? Oczywiście to taka osobista sugestia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Większość pracuje poprawnie lecz nie mogę dopasować wielkości steru do woblera :/ Jakieś porady Panowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Do podobnych woblerów mam zazwyczaj przygotowane kilka sterów. Dłuższe, szersze , krótkie itp. Idę nad rzeczkę i po kolei każdy ster wsadzam do woblerka (nie przyklejam), można zblokować kawałkiem wykałaczki lub czymś płaskim. Testuję pracę z każdym sterem i wybieram szablon najbardziej odpowiedni do woblera czyli teki w którym praca odpowiada mi najbardziej. W domu zostaje mi tylko odrysować ster w poliwęglanie, wyciąć i wkleić. Ewentualnie wklejasz ster w kształcie podłużnego trapezu, idziesz nad wodę z nożyczkami i przycinasz po troszku zaokrąglając. Trzeba ciąć małymi kawałeczkami aż dopasuje się kształt. Później tylko szlif papierem ściernym i gotowe. Pierwszy sposób jest wg mnie lepszy ale drugi też się nieźle sprawdza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 To muszę wyciąć parę sterów i przejść się nad wodę i wypróbować Wydaje mi się ze zrobię jeden ster i go skopiuję ponieważ każdy wobler jest praktycznie identyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Sterów raczej nie dobiera się do długości woblera, ale w zależności od tego co chce się osiągnąć. Ster i obciążenie najbardziej wpływają na pracę wobka. Moim zdaniem przyjdzie z czasem... i ilością wystruganych wobków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Dzieki za informacje pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Witam Nowy woblerek 30 mm Jutro wstawie fotki płotki 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_123 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Fajnie czy tylko nie zawielkie te stery, jak pracują ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Właśnie nie Pracują agresywnie Idealne na okonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Wygląda obiecująco (ten ostatni). Wstaw koneicznie jakiś filmik z pracą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Pewnie ! Jak będę nad wodą to postaram się nagrać pracę woblerka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Dzisiejszy Tygrysek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 No i płoteczka 10 cm Jeszcze przed testem w wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Tygrysek bardzo fajny ładne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 dziękuje za miłe słowa To dopiero pierwsze woblerki, będą jeszcze lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Nowe Woblery Na dniach będzie płotka oklejana tkaniną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Stery duże... Wrrrr... Aż się boje o ich pracę, ale trzymam kciuki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 oj tam Jak nie będą pracować to nad wodą przytnę :)a stery może wydają się takie duże w małych woblerkach maja tylko 13 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frycek Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Stery rzeczywiście za duże. Szkoda materiału bo do poprawnej pracy nie jest potrzebny taki duży ster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 To jakiej wielkości mam robić stery ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frycek Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 http://www.erka.yoyo.pl/ zobacz model nr 2 i zrób coś podobnego, a przy tych z oczkami w sterze długości mogą zostać takie tylko zwęzić musisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi