Skocz do zawartości

Phenix Elixir

caen

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie czytam co Koledzy piszą i odnosze wrażenie że zostali bardzo skutecznie indoktrynowani do kupowanie najdroższych przelotek <_< całkiem słusznie, wszak pracownie muszą na czymś zarabiać.

Gdyby jednak @caen chciał się zachować zgoła egoistycznie i nie dołożyć tych paru złotych do wspólnego wysiłku mającego na celu podtrzymanie koniunktury i wzrostu gospodarczego, to nieśmiało zaproponowałbym opcję trochę odmienną, mianowicie microguides.

skoro będziesz łowił tak maleńskimi przynętami to zakładam że równie mikroskopijnie cienka będzie żyłeczka czy plecioneczka, podejrzewam że przy żyłce mówimy tu o czymś w rodzaju 0,14 a przy plecionce o czym w granicach 5lb.

Otóż, jeśli to założenie co do linki jest słuszne a do tego kupisz dobrą miękką żyłkę np. zielonego OWNERA (plecionka jest miękka niejako z definicji więc o tym nie wspominam) to moim zdaniem spokojnie możesz ucieć z rozmiarówką przelotek w dół. Dodatkowo, przy delikatnych kijkach wystarczą moim zdaniem zwykłe alu-oxy, jako że nie będa one poddawane przeciązeniom rodem z silnika odrzutowego. Taki komplet:

MCAT-4.5 [4.5] Alconite

MKOG-4.5

MKOG-4.5

MKOG-5

L-6

L-7

L-8

YOG-8L

YOG-12

YOG-20

(szczytowa Alconite reszta Alu-Oxy) na Mudhole będzie kosztował podejrzewam w granicach $10, jak Ci wyślą w kopercie do Polski to za zaszczędzone na tytanach pieniądze pojedziesz z tym kijem na niezłe ryby B)

Ale oczywiście to tylko moja subiektywna i niepoprawna politycznie opinia. Oficjalnie jak najbardziej namawiam do zakupu tytanów, najlepiej w Gold Cermecie bo jest jeszcze lżejszy niż SIC !

ps. ew. opcja która poleca @pstrągman bo na wyższej stopce cienka linka będzie mniej kleiła się do blanku

W kwestii Mudhole'a/u ...

Koszt przesyłki minimum 20 zielonych :angry:

Ale jeśli przelotki połaczyć innymi rzeczami i zmieścić się w 100$ (do 100 - pocztą, powyżej Fedex, który upierdliwy jest wielce), to to ma sens.

A i można pokombinować, wybór przelotek mają tam przecież duuuży :mellow: , że o uchwytach kołowrotków i innych wynalazkach nie wspomnę :unsure:

Pzdr,

Fatso

A ów Ci umknęło, niecnoto? ;) :lol:

Zauważyłem, zauważyłem, ale autor pisał też że prowadząca to BYAG 25, dlatego - niejako w celu podkreślenia możliwości zmiany koloru, napisałem, com napisał B) :mellow:

Pzdr,

Fatso

P.S. Poniżej wartości VAT'owskiej z pewnością, ale jesli już bulić 20$ za przesyłkę, to warto upchnąć tam, ile wlezie ... uchwyt, winding check, zaczep haczyka i inne takie ... albo w ogóle pojechać w złotym kolorze, tudzież holo :huh: B)

Ja zbroiłem w aconity jego krótszego brata FX 862 kończąc na 5,5 i jest OK.Tym bardziej ,że zamierzasz rzucać małymi nielotami w czym raczej nie przeszkodzi troszkę spolegliwszy szczyt ,a raczej może pomóc.Możesz skończyć na 5 lub jeszcze mniejszych ale odbije się na odległości rzutu.Jak po d korbę mniejszą niż 2500 to zacznij od 20.

Tak sobie czytam co Koledzy piszą i odnosze wrażenie że zostali bardzo skutecznie indoktrynowani do kupowanie najdroższych przelotek <_< całkiem słusznie, wszak pracownie muszą na czymś zarabiać.

Gdyby jednak @caen chciał się zachować zgoła egoistycznie i nie dołożyć tych paru złotych do wspólnego wysiłku mającego na celu podtrzymanie koniunktury i wzrostu gospodarczego, to nieśmiało zaproponowałbym opcję trochę odmienną, mianowicie microguides.

skoro będziesz łowił tak maleńskimi przynętami to zakładam że równie mikroskopijnie cienka będzie żyłeczka czy plecioneczka, podejrzewam że przy żyłce mówimy tu o czymś w rodzaju 0,14 a przy plecionce o czym w granicach 5lb.

Otóż, jeśli to założenie co do linki jest słuszne a do tego kupisz dobrą miękką żyłkę np. zielonego OWNERA (plecionka jest miękka niejako z definicji więc o tym nie wspominam) to moim zdaniem spokojnie możesz ucieć z rozmiarówką przelotek w dół. Dodatkowo, przy delikatnych kijkach wystarczą moim zdaniem zwykłe alu-oxy, jako że nie będa one poddawane przeciązeniom rodem z silnika odrzutowego. Taki komplet:

MCAT-4.5 [4.5] Alconite

MKOG-4.5

MKOG-4.5

MKOG-5

L-6

L-7

L-8

YOG-8L

YOG-12

YOG-20

(szczytowa Alconite reszta Alu-Oxy) na Mudhole będzie kosztował podejrzewam w granicach $10, jak Ci wyślą w kopercie do Polski to za zaszczędzone na tytanach pieniądze pojedziesz z tym kijem na niezłe ryby B)

Ale oczywiście to tylko moja subiektywna i niepoprawna politycznie opinia. Oficjalnie jak najbardziej namawiam do zakupu tytanów, najlepiej w Gold Cermecie bo jest jeszcze lżejszy niż SIC !

ps. ew. opcja która poleca @pstrągman bo na wyższej stopce cienka linka będzie mniej kleiła się do blanku

Witam,

fakt zapomniałem zupełnie o micro-przelotkach, spokojnie możesz zastosować najmniejsze Alconite i też będzie ok.

Pzdr.

Tarłoś