Skocz do zawartości
  • 0

Street Fishing Extreme 2018 - Wrocław 23.06.2018

admin

Pytanie

STREET FISHING EXTREME 2018 - WROCŁAW

Po niesamowitej Bydgoszczy, gdzie na liście startowej znalazło się aż 308 osób, przyszedł czas na Wrocław i Odrę. Zaczynamy o 7:30 i przez cały dzień, ze spinningiem, muchówką lub castingiem szukamy rekordowych ryb ... ale też dobrze spędzamy czas. Odra to bolenie, klenie, jazie, okonie. To wszystko w otoczeniu zabytkowego miasta.

W tym roku sporo nowości (dodatkowych atrakcji dla naszych uczestników - przygotowane przez Partnerów oraz przez Street Fishing Poland) oraz REKORDOWE wsparcie najlepszych Partnerów z branży wędkarskiej! Seria czterech imprez - Bydgoszcz (19.05.2018), Wrocław (23.06.2018), Poznań (8.09.2018*) i Szczecin (20.10.2018*).

PULA NAGRÓD 30.000PLN 

NAGRODY 1-3, 4-20, NAGRODY NA KONKURSY SMS, DLA WSZYSTKICH PAKIETY STARTOWE Z PRZYNĘTAM I GADŻETAMI

27166f942ba6a188d7c889a61b3160db.jpg

NAGRODY

REKORDOWA PULA NAGRÓD DLA MIEJSC 1-20. PAKIETY STARTOWE (ZE SPRZĘTEM WĘDKARSKIM!!!!) DLA WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW. Podczas zapisów, na bieżąco będziemy informować Ciebie o naszych atrakcjach i Partnerach. Oprócz nagród za klasyfikacje wędkarskie przewidzieliśmy - NAGRODY W POSTACI ATRAKCYJNYCH ZESTAWÓW W KONKURSACH SMS ORAZ NAGRODY SPECJALNE (np. największa ryba). Będzie się działo ... więc dołącz do nas i zaplanuj wizytę we Wrocławiu.

GRAND PRIX

NAGRODA DLA ZWYCIĘSCY - M.IN. WYCIECZKA WĘDKARSKA UFUNDOWANA PRZEZ EVENTUR FISHING. Na podobieństwo poprzednich lat stworzyliśmy klasyfikację Grand Prix. Do klasyfikacji generalnej zaliczamy 3 z 4 najlepiej punktowanych występów podczas naszych rywalizacji. Szczegóły znajdziesz w zakładce Grand Prix. M.in. wycieczka wędkarska ufundowana przez Eventur Fishing, dodatkowy sprzęt wędkarski..

W CENIE BILETU

Pakiet startowy spożywczy, pakiet startowy z atrakcjami od naszych Partnerów, wyżywienie (dwudaniowa obiadokolacja), miarka, smyczka Street Fishing Poland 2018. Dodatkowo potwierdzamy zwolnienie uczestników z opłat PZW (aktualnie czekamy na zielone zgodę). Przewidujemy również kawę z ekspresu (wszystko zależy od jakości prądu :)), przekąski.

TAK BYŁO WE WROCŁAWIU W 2017

facebookhttps://www.facebook.com/streetfishingpl/ 
wwwwww.streetfishing.pl oraz http://jerkbait.pl/

*) Daty orientacyjne. Faktyczne będą potwierdzane w momencie uruchomienia zapisów.

• Like 5

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Sie ma przeglądając statystyki to na każdych zawodach okoń w granicach 20-25cm jest przeważająca rybą na kartach, więc skoro klenia nie było za dużo na kartach a tylko w wodzie, to myslę ze również okoń powinien byc podciągniety do co najmniej 25cm jesli myslimy o łowienu ładnych ryb przytaczajac zdanie Remka , złowienie eokonia pow 25 cm wcale nie jest łatwiejsze niz klenia 35cm , to tylko moje zdanie gwoli sprawiedliwości wynikającej ze statystyki, pozdrawiam

• 0

AGENDA

• 7:30 - REJESTRACJA - (19.05.2018) w Biurze Zawodów zlokalizowanym na Bulwarach Politechniki Wrocławskiej (Wybrzeże Stanisława Wyspiańskiego 41A). Uwaga! wcześniej będziemy (Organizatorzy) bardzo zajęci organizacją imprezy więc nasza dostępność będzie ograniczona. Później przybijemy piątki!  
  • 8:30 - START -  startujemy z rywalizacją. Zdjęcie grupowe!
  • 17:00 - KONIEC - kończymy zbieranie kart startowych (po tej godzinie nie przyjmujemy kart).
  • 18:00 - OGŁOSZENIE WYNIKÓW - wręczenie nagród 1-20 i dodatkowych.
  • Informacje o dodatkowych atrakcjach wysyłane będą SMS’em.
PAKIETY INFORMACYJNE

1. Lista startowa (zobacz, który masz numer startowy i zapamiętaj - rejestrujemy tylko na podstawie numeru): https://tinyurl.com/sfe2018wLista

2. Mapa (zapoznaj się z terenem zawodów): https://tinyurl.com/sfe2018wMapa 

3. Mapa do druku: MAPA TERENU ZAWODÓW oraz MAPA WYSP

3. Punktacja i zasady punktowania (zmieniliśmy zasady): https://tinyurl.com/sfe2018wPunktacja

KONIECZNIE ZAPOZNAJ SIĘ Z WARUNKAMI UBEZPIECZNENIA

OWZ PZU: https://tinyurl.com/sfe2018bOWU

WYDRUKUJ PRZED ZAWODAMI (usprawnisz nam zapisy jeśli przyjedziesz z wypełnionym dokumentem; takie formularze będą też na miejscu): https://tinyurl.com/sfe2018wOSW

PZW i OPŁATY

Zarząd O/PZW we Wrocławiu jest patronatem honorowym wydarzenia Street Fishing Extreme 2018 we Wrocławiu i zwolnił nas z opłat dodatkowych. Pamiętajcie jednak o zabraniu karty wędkarskiej.

DODATKOWE INFORMACJE

1. Regulamin: https://wroclaw2018....rona/?ESID=6167

2. Dodatkowe informacje: https://wroclaw2018....rona/?ESID=6166

3. Parkingi - miasto, okolice Politechniki Wrocławskiej.

4. Toalety - na miejscu + miejskie.

5. Telefony - koniecznie weźcie ze sobą i naładujcie (5-9 konkursów SMS). Wszystkie punktowane ryby podlegają weryfikacji na podstawie zdjęcia.

• 0

Hmmmm .... ostatni live przed Wrocławiem! A jak wiadomo Wrocław ... będzie na prawdę bardzo fajny. Już wiemy! Ponad 200 osób na starcie. REKORD!!!! Mamy nadzieję, że ryby dopiszą i zabawa będzie na świetnym poziomie.

Jak zwykle na facebook! W środę live z Łukaszem Myśliwcem z fishingstore.pl!

bydgoszcz_live_small.jpg

• Like 1

• 0

Witam

Kupiłem znaczy kota w worku(miał być łowny z centralnej Polski okazał się kanapowym pieszczochem)

Nie to miejsce - w domyśle jak w poprzednio Wyspa Piasek.

Nie te wymiary - nie ma w Okręgu Wrocław podwyższonych wymiarów.

Argument, że chronimy ławice drobnych kleni to żaden argument. Chyba chronić należy to czego mało? 

Poza tym - złowionej rybie - dużej czy małej zupełnie obojętne, czy ją do karty wpiszemy.

Wsiadam do samolotu do Berlina, a pilot mówi, że do Pragi lecimy.... Panie lecimy, a co to za różnica gdzie?

Fajnie...

No i nie wiem czemu straciłem zaufanie u organizatorów. W Bydgoszczy wystarczył jeden, tutaj już dwa identyfikatory.

Coś się stało?

Może by o tym powiedzieć dlaczego? Ktoś zgodnie z zapowiedziami został wykluczony? Może tylko działanie prewencyjne????

Pomijam fakt, że w tej formule - czyli takim typowym czasie rozgrywania zawodów SFP stracił swój największy urok. Właśnie czas na efektywne łowienie w porze kiedy ryby biorą.

Aby wysmażyć się na słońcu kilka godzin nie muszę jechać kilkaset kilometrów. To mam na miejscu.

To powyżej... no wiedziałem...

I jeszcze propozycja:

Punktowana tylko jedna największa ryba.

Same zalety.

1.Tabeli wyników to jakoś radykalnie nie wywróci do góry nogami.W sumie i tak łowione są pojedyncze sztuki.

2. Zrówna szanse miejscowych i przyjezdnych

3.Wykluczy, a właściwie mocno ograniczy próby oszustw. Jak dam koledze największą rybę to reszta i tak na tym nie straci...

4. I dla organizatorów będzie bonus - mniejsza liczba fotek do przejrzenia. Mogę przypuszczać ( sam tak robię, że gdy złowię coś mało istotnego w punktacji to zwyczajnie nie zgłaszam) że inni też tak mogą postąpić.

Pozdrawiam Romek

• Like 2

• 0

Jadę z kolegą do Wrocławia w sobotę wcześnie rano. Jeśli ktoś z Bydgoszczy (lub po drodze do Wrocka) szuka transportu na SFE to jedno miejsce mamy wolne. Zrzutka na paliwo. Wyruszamy o 3 rano. Zainteresowanych proszę o kontakt na priv do piątku do południa najpóźniej.

• Like 1

• 0

Punktacja jest ustalona dla wszystkich taka sama, wiec nie wiem dlaczego każdy chce na sile wprowadzać zmiany?? Czemu to ma służyć? ? Jest jasno napisane ze są to zawody dla wszechstronnego wędkarza a nie łowcy okoni czy kleni. Każdy zawodnik będzie tak samo rozliczony ze zlapanych ryb, czy jest to przyjezdny czy miejscowy dla wszystkich jednakowa punktacja. Ludzie dajcie już spokuj i weźcie się za przygotowania sprzętu i opracowania techniki połowu a nie takimi pierdolami się zajmujecie jak okoń 25 cm czy klen 35 cm. Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakręconych, bez spiny panowie ;)

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

• Like 3

• 0

To nie są pierdoły. Czy uznał byś za pierdołę jak byś poszedł do dobrej knajpy zamówił kawior, zapłacił a przynieśli by ci kaszankę i bez możliwości reklamacji. Usłyszałbyś tylko, że tak musi być bo właściciel wie najlepiej co ci ma smakować ?

To po pierwsze a po drugie, jak sądzę (bo tak było) będą też startować młodzi wędkarze i co mają już zostać na starcie pozbawieniu złudzeń o zaliczeniu wymiarowej ryby?

No chyba, że liczy się na fuksa ale to wtedy lepiej postawić na starcie coś w rodzaju "koła fortuny" .

Zresztą startowe jest płatne, to są nasze pieniądze i jeśli komuś przychodzi do głowy zmiana regulaminu po zainkasowaniu kasy to powinien również przewidzieć możliwość

jej zwrotu. 

• Like 1

• 0

To nie są pierdoły. Czy uznał byś za pierdołę jak byś poszedł do dobrej knajpy zamówił kawior, zapłacił a przynieśli by ci kaszankę i bez możliwości reklamacji. Usłyszałbyś tylko, że tak musi być bo właściciel wie najlepiej co ci ma smakować ?

To po pierwsze a po drugie, jak sądzę (bo tak było) będą też startować młodzi wędkarze i co mają już zostać na starcie pozbawieniu złudzeń o zaliczeniu wymiarowej ryby?

No chyba, że liczy się na fuksa ale to wtedy lepiej postawić na starcie coś w rodzaju "koła fortuny" .

Zresztą startowe jest płatne, to są nasze pieniądze i jeśli komuś przychodzi do głowy zmiana regulaminu po zainkasowaniu kasy to powinien również przewidzieć możliwość

jej zwrotu.

Zgadzam się z twoją wypowiedzią w 100%.

Punktacja z Bydgoszczy w zupełności wystarczyła by na Wrocław. Sam do końca nie mogę zrozumieć dlaczego, wszyscy wypowiadajacy się w tym wątku chcą podnieść wymiar okonia?? Przecież i tak wszystkich dotyczy ta sama punktacja..po co te zmiany i podnoszenie wymiaru okonia?? Bo ktoś ich nie lubi łowić i boi się ze osoba lowia ca okonia 25 cm wygra z osobą lowia ca sandacza 50cm?? Wszyscy mogą łowić i okonie i sandacze i nikt nikomu z góry nie narzuca co ma łowić i na co się nastawic. To jest indywidualne podejście każdego z nas. Mi nie przeszkadza jak ktoś zlowi dwa małe okonie i pokona nimi mojego załóżmy wymiarów ego sandacza...będę się cieszył jak złapie cokolwiek ;)

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

• 0

W Odrze ryby może i są ale w nocy w dzień trafić klenia czy jazia ponad 35 to raczej szczęście niż wypracowany gatunek a okoń 25 o tej porze roku w centrum Wrocławia to chyba po złączeniu 2 szt. Niech sobie organizatorzy zaczerpną informacji od miejscowych którzy ŁOWIĄ W DZIEŃ a na pewno zmienią zdanie. Okonie w okolicach 20cm i tak będą się wieszać i tak a przypuszczam że 70% będzie trafiało na miarę a może ma tyczy się to również innych gatunków więc gadanie o nie męczeniu mniejszych ryb znikło jak bańka mydlana.

Do zobaczenia w sobotę ????

• Like 4

• 0

Dzięki Koledzy za poparcie.

Już myślałem, że tylko ja z księżyca spadłem z tymi wymaganiami aby pozostawić wymiary z Bydgoszczy.

A co do przewidywanych wyników. Sądzę, że będzie podobnie jak w Bydgoszczy. Wymiarowa ryba na trzech wędkarzy. A jeśli wymiary będą podniesione(znaczy są) to na pięciu może.

• 0

Teraz dopiero będziecie przerzucać setki okoni, by cokolwiek wkleić do tabeli. A można by szybko złowić upragnione początkowe punkty i przejść do kolejnego gatunku. Z kleniem podobnie, przebić się przez 35 cm w warunkach miejskich, to mimo wszystko wyczyn. Pozdrawiam systematycznie łowiących kluski +40;)

Szkoda, że dla uczestników amatorów robi się bariery nie do przeskoczenia. Drastycznie zmalały dla nich szanse. 

Póki bierze udział młodzież, mniej doświadczeni wędkarze, to można by zrobić ukłon dla robiących tło najlepszym? Nie czarujmy się, nikt nie chce oddać czystej karty:)

Fajna impreza, brałem udział i przy sprzyjających okolicznościach może następnym razem?

Uczestnikom życzę mocnego przygięcia:)

• Like 4