lipien84 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Dzieje sie cos na wodzie ostatnio na tym odcinku ? sezon lipieniowy sie zbliza pstragowy w pelni wiec warto zapytac o to czy cos sie dzieje na wodzie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Ja mogę kilka słów z mojego pobytu nad Sanem z przed GP - same drobne pstrążki między 15-27cm, lipieni nie łowilem więc nie piszę chociaz widziłem kilka oczek i kilka fajnych lipieni się pokazało, przed samym GP wpuszczono trochę pstrągów w okolicach miary i trochę powyżej i to jest prawie całe pogłowie miarowego pstrąga na Sanie. Generalnie jak na tak piękną rzekę z taką renomą słabiutko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Piotrze, a słyszałeś o wynikach GP?Najsłabszy zawodnik złowił 9 pstrągów, podobno.Dziś miałem info, że ryb masa i biorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien84 Opublikowano 23 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 ponoc przed gp spiningowym wpuscili duzo pstraga 2plus .... do tej pory pewnie juz zdolal sie pochowac i rozejsc w kryjowki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien84 Opublikowano 23 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 ja planuje wyjazd na drugi weekend czerwca... moze strimer moze jakias nimfa byle woda byla w miare bo nigdy nic nie wiadomo ... troche popada w okolicy i sie kawa z mlekiem zrobi .... jakie muchy polecacie i gdzie najlepiej lowic.... bo jak w zeszlym roku na otwarciu sezonu bylem to w zasiegu wzroku w Laczkach naliczylem 30 wedkarzy.... presja wedkarska w tamtym rejonie to jakas masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Śledziłem wyniki GP gdyż startowali tam moi przyjaciele...wiem jak był zanim wpuścili ryby i po tym oraz jak reagowały podczas zawodów... i wiem jedno gdyby nie te wpuszczaki byłaby katastrofa...jeszcze od Hoczewki do mostu w Huzelach coś rybki....15-25cm a niżej byłoby pełno zer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 ... wiem jedno gdyby nie te wpuszczaki byłaby katastrofa...jeszcze od Hoczewki do mostu w Huzelach coś rybki....15-25cm a niżej byłoby pełno zerDokładnie jak piszesz. Rozmawiałem właśnie z kolegą, sporo połowił, ale wszystko wpuszczaki. Byliśmy jakieś 2tyg. wcześniej, trafiały się kropki, ale było bardzo słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Te wszystkie ryby które teraz tak fajnie biorą to wpuszczaki których początkiem maja jeszcze nie było a pojawiły sie przed GP Spinnigowym i z tego co sobie przypominam w tym tygodniu było GP muchowe ..tego nie śledzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Ja właśnie o muchowym pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 (edytowane) Na muchowym na odcinku poniżej Hoczewki zawodnicy kompletnie nie połowili Chodzi mi o Muchowy Puchar Sanu i odcinek ogólnodostępny. Edytowane 23 Maja 2018 przez pawlikowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Ryba wpuszczana jest już pokuta i po części wyłowiona za miesiąc wszystko wróci do normy pstrągów nie będzie....podsumowując na moje 5 dni łowienia 0 kontroli i wszyscy muszkarze poniżej OS łowią lipienie...łowiąc na codzień na Dunajcu kontrole są prawie codziennie a zdarzają się dwa razy dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Niestety taka jest rzeczywistość. Z pstrągiem każdego roku poniżej Hoczewki jest co raz gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien84 Opublikowano 23 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 (edytowane) jakie muchy ssugerujecie na san.... czy lepiej ze strimerem chodzic czy nimfki i suche ? Edytowane 23 Maja 2018 przez lipien84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 I ja będę w nadchodzący długi weekend w Bieszczadach ale z tego co piszecie to chyba daruję sobie ten odcinek. Pewnie ludzi będzie jak zwykle w taki weekend - jak na Krupówkach. Może na Solinie się pobawię a może gdzieś na dopływach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Bylem na weekendzie z żoną w Łączkach w trakcie GP. Łowilem tylko w piątek na spina, 10szt największy jakieś 30cm plus dwa małe lipienie. Ryby wyłącznie brały w pewnej partii wody. Oglądając zawodników w sobotę (piesza tura) przez godzinę widziałem 4 ryby, druga tura grilujac nad wodą od 16 do wieczora nie zobaczyłem ani jednej ryby????. W tamtym roku brały nawet takie 40-tki.Oczywiście były to wpuszczaki. Gdzie one są...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 (edytowane) nowa punktacja GP "ryba - kartka" spowodowała że nie trzeba wpuszczać selektów, wystarczą ryby sportowe....... Edytowane 24 Maja 2018 przez Piotr Boruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 I ja będę w nadchodzący długi weekend w Bieszczadach ale z tego co piszecie to chyba daruję sobie ten odcinek. Pewnie ludzi będzie jak zwykle w taki weekend - jak na Krupówkach. Może na Solinie się pobawię a może gdzieś na dopływach ... Osława, piękna rzeka dużo fajnego klenia i tysiące świnek no i zdarzają się pstrągi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 (edytowane) Ponoć tam panuje C&R i wszyscy się tego trzymają jak przystało na "kwiat" wędkarstwa ....Lata zarybień , odcinki specjalne , limitowane licencje , itd... ; a ryb jak nie było , tak niema .... - poza "czasowymi wpuszczakami" Edytowane 24 Maja 2018 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Osława, piękna rzeka dużo fajnego klenia i tysiące świnek no i zdarzają się pstrągi...Dzięki Piotrek.Znam Osławę jak i inne dopływy też. Zapewne polatam trochę wyżej , o większa rybę tam zdecydowanie trudniej ale za to cisza i spokój - a jakie krajobrazy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Ponoć tam panuje C&R i wszyscy się tego trzymają jak przystało na "kwiat" wędkarstwa ....Lata zarybień , odcinki specjalne , limitowane licencje , itd... ; a ryb jak nie było , tak niema .... - poza "czasowymi wpuszczakami" Panowie nie piszą OS SAN tylko o odcinku poniżej.OS ostatnio wizytowałem (pierwszy raz) bardzo fajna woda, jako muszkarski nowicjusz w 4 dni (przy kiepskiej pogodzie) wydrapałem około 25 pstrągów i ze 30 lipasków. Lipaski małe a pstrągi fajne max 51 cm. Widać i czuć że na OSie ryby są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Ja też o sanie poniżej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien84 Opublikowano 24 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 tam od hoczewki w dol to lipieni nie mozna zabierac od lat jest calkowity zakaz .... a ryb coraz mniej..... jak to wytlumaczyc.... czy zrobienie odcinka no-kill powoduje ze okreg nie ma obowiazku zarybiania takowego odcinka danym gatunkiem ryb a pstragi wpuszczane tylko przed zawodami sa tzw magnesem dla ludzi lubiacych - pol dzikie rybie mieso ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien84 Opublikowano 24 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 co sadzicie o takich pijawkach na san.... czy da si elowic na plywajaca linke z dwoma pijawkami czy raczej pijawka na prowadzaca a na skoczku jakis inny strim albo mokra.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Biały strimerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi