Pawelek#LPU Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Witam Wybieram się w sierpniu z rodzinką na wakacje nad Solinę.Planuję zabrać spinning i spróbować się na Sanie od Hoczewki w dół.Gdzie najbliżej tego miejsca można zostawić auto i na jakie przynęty warto próbować coś wydłubać?Moje dotychczasowe doświadczenie z pstrągami tylko na lubelskich małych ciurkach. Z góry dziękuję za odpowiedź, może być również na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 (edytowane) Z pstrągiem szału nie ma, szczególnie z tym większym. Jak masz muchówkę to pole do popisu znacznie większe, dojdą lipienie i klenie a i wody niedaleko Soliny znacznie więcej. Co do parkowania to jak będziesz jechał nad Soline przez Hoczew to po drodze wypayrzysz miejsca i stojące samochody. Edytowane 6 Lipca 2018 przez siatkaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek#LPU Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Woblery 5-7cm, obrotówki ja najczęściej używam chrabąszczy mepsa 2, black furry, gumy - twistery czarny, motor, fiolet, białe na pstrągi, i małe 2-3 cm w podobnych kolorach na lipienie.Możesz też tak kombinować: https://www.fishing.org.pl/topic/83-g%C3%B3rny-san-od-%C5%BAr%C3%B3d%C5%82a-do-m-przemy%C5%9Bl/?page=149Co do miejscówek to jak będzie miejsce to ujście Hoczewki, później dołki na Łączkach, rynny na wysokości "SAN 31" +/- znak "teren zabudowany", później jeden i drugi zakręt poniżej mostu.Auto zaparkujesz co kawałek na poboczu, co kawałek sa widoczne wyjeżdżone miejsca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Jak jechałem kiedyś na wakacje w tamte strony to ktoś mi polecił tą książkę. Wszystko dla początkującego na Sanie. Polecam!http://fishingandhunting.pl/pstragowa-rzeka-przewodnik-po-sanie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Niestety OS wieczny nie będzie. Lubię górny San i dopływy, ale niestey moje obserwacje znajdują oficjalne potwierdzenie, wody jest coraz mniej i cierpi cały ekosystem. Znam też całkiem dobrze nizinny fragment w ok. Jarosławia i tam jest podobnie, pomimo widocznie mniejszej presji wędkarzy, ryb jest coraz mniej. Link do artykułu o sytuacji na Sanie i wersja papierowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 No fakt, wody jak by coraz mniej. W zeszłym roku jedne z kolegów z forum był an Sanie, pierwszy raz. Wczesniej napisałem mu co gdzie i jak, wysąłem pozaznaczane kawałki mapy, zdjęcia.Dzwoni pierwszego dnie kolo 11 i mówi ze odwiedził wszystkie miejsca które mu zaznaczyłem, ale chyba elektrownia całkiem wodę zakręciła.Odpalam pogodynke, jedna=a kamerkę na San, druga .. kurde woda jest, i to nie najgorsza.Dzwonie i pytam ile jest tej wody, a on że od kostek po kolana, na środku w rynnach tak po pas max i znowu po kolana.Był wielce zdziwiony jak mu powiedzeniem że u ans tyle wody to raczej norma, a latem to wręcz stan wysoki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 (edytowane) Panowie jadę z rodzinką w tym tyg. w okolicę Leska. Jak wygląda sytuacja na wodzie? Klarowność, stan ? Przy jakim stanie na wodowskazie w Lesku jet woda jest najlepsza do wędkowania w tym okresie ?? Bardzo proszę o odp. o pomoc, mam możliwość przesunąć wyjazd o 2-3 dni może woda się oczyści, spadnie, pogoda poprawi ? Edytowane 21 Lutego 2022 przez koyot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 (edytowane) https://kamery.live/polska/kamera-na-rzeke-san.html Kamera jest w Zagórzu, tylko obadaj sobie w dzień bo teraz nic nie zobaczysz, wprawdzie jest poniżej Leska, ale sporo mówi o wodzie.Stan na dzisiaj to 197cm w Lesku, więc idą 2 turbiny, woda raczej wysoka jak na brodzenie, chyba że znasz dobrze rzekę, bo inaczej trzeba się będzie szybko przebierać . Na Hoczewce woda spadła to może się troszkę San oczyści jak nie będzie lało. Edytowane 21 Lutego 2022 przez rally 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Trzy dni bylem w okolicy. Woda jeśli chodzi o kolor ok. Stan tak jak kolega wyżej pisał, ida dwie turbiny tak więc lekko nie ma. Wędki miałem ale nie łowiłem bo z rodzinką pojechałem i jakoś zebrać sie nie mogłem. Chyba nic nie straciłem bo przez 3 dni widziałem jednego wędkarza. Lepiej jedz na Myczkowce choć tam szalu pewnie tez nie będzie. Fajnie to już było, tak jak tanio w Bieszczadach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Tanio to już chyba nigdzie nie ma Co do ryb to kolega wyżej napisał całą prawdę. Szkoda Twoich nerwów i pieniędzy wydanych na opłatę Chyba że lubisz doskonalić technikę rzutów Bo na nic więcej bym nie liczył 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 OJJJJJJ WAM pokażę TWARDY jestem! Mam jeszcze pytanko jestem z nizin i u mnie nie wolno spiningować na zbiornikach do 1 maja. Jak to wygląda na ,Myczkowcach ? te łódki na Myczkowcach PZW to w jakim okresie są wypożyczane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 OJJJJJJ WAM pokażę TWARDY jestem! Mam jeszcze pytanko jestem z nizin i u mnie nie wolno spiningować na zbiornikach do 1 maja. Jak to wygląda na ,Myczkowcach ? te łódki na Myczkowcach PZW to w jakim okresie są wypożyczane ?Cały rok można pływać Ale kto się tym zajmuje to nie mam pojęcia. Ja tam pływam na swoim sprzęcie albo łowię z brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Panowie, gościnnie zwiedziłem Wasze rejony. Było to jakiś czas temu ale dopiero teraz czas pozwolił ogarnąć treści; https://rokifishboa.pl/san-glowacica/ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyk Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Myślałem, że to ja wariat a tu taka niespodzianka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 W porównaniu z takimi wariatami, My przeciętnie napaleni to jesteśmy cienkie bolki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyk Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Bardziej mi chodziło o przedstawiony "sposób na głowatkę" człowiek w sumie za uszami swoje przygody też ma ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 W porównaniu z takimi wariatami, My przeciętnie napaleni to jesteśmy cienkie bolki Każdy coś tam robi dziwnego w życiu... Wczoraj płynąłem Odrę, w tej pełni księżyca, noc całą... Człowiek ma prawie 40 lat na karku i takie głupoty! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Każdy coś tam robi dziwnego w życiu... Wczoraj płynąłem Odrę, w tej pełni księżyca, noc całą... Człowiek ma prawie 40 lat na karku i takie głupoty!A to można na Odrze lowic w nocy ze środków pływających? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Przecież napisał że plynoł a nie że łowił Ps ZŁapałeś coś w tej nocnej Odrze ? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 plynoł ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyk Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Przecież napisał że plynoł a nie że łowił Ps ZŁapałeś coś w tej nocnej Odrze ? Pali ale się nie zaciąga ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 A to można na Odrze lowic w nocy ze środków pływających?tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Plynoł ??? Dysortografia i dysleksja z papierami od dzieciństwaI widocznie mój tel też ma taką przypadłość skoro nie zawsze daje radę poprawić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Przecież napisał że plynoł a nie że łowił Ps ZŁapałeś coś w tej nocnej Odrze ? PłyNOłem i łowiłem. Bez ryby tym razem, ale październik pachnie grubym wąsatym, więc do końca z nadzieją... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi