Skocz do zawartości

Woblerowa dłubanina by FuBu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów w wątku autorskim,postanowiłem pochwalić się swoim warsztatem jak i woblerami które wykonuję.

Jestem początkującym strugaczem choć pierwsze kroki zaczelem z 3 lata temu po roku przerwy wracam silniejszy i z większym zapałem. Dłubie głównie pod swoje potrzeby pstrągowo -kleniowe.

Większość woblerów wykonuję z balsy lub lipy ale to wszystko w swoim czasie.

Zapraszam do obserwowania i komentowania, mile widziane wskazówki i podpowiedzi.

Miłe widoki za oknem więc od tego zaczne swój wątek [emoji16]

Woblery w głownej mierze robione na wysokości oj dużo mam tu czasu. HaHaHa[emoji2]

Choć w domowym zaciszu są doprowadzane do perfekcji.

1849b8fcb887b8f50a70636f02f9f039.jpg

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• Like 4

Używam hartzlack.

Powiem tak nieraz zdażają się jakieś bąble i nie wiem jak sobie z nimi poradzić niby robie zawsze tak samo ale nieraz coś jest nie tak.

Chodzi ci o bąbelki na pstrążku przy przednim oczku ? Bo majac wobler w reku tylko tam widzę.

Reszta powierzchni jest gładka bez pęcherzyków.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Jeśli zamaczasz je w jakimś słoiku z HL, nie pozwól, aby lakier ściekał bezpośrednio do naczynia, tylko przechyl je i pozwól lakierowi ściekać po ściance słoika/naczynia. W ten sposób wyeliminujesz 90% bąbelków. Możesz też po każdej warstwie sprawdzać powierzchnię wobków i usunąć powstałe pęcherzyki ( jeśli takowe będą) drobniutkim papierem.

• Like 2