fubu08 Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Witam wszystkich forumowiczów w wątku autorskim,postanowiłem pochwalić się swoim warsztatem jak i woblerami które wykonuję. Jestem początkującym strugaczem choć pierwsze kroki zaczelem z 3 lata temu po roku przerwy wracam silniejszy i z większym zapałem. Dłubie głównie pod swoje potrzeby pstrągowo -kleniowe.Większość woblerów wykonuję z balsy lub lipy ale to wszystko w swoim czasie. Zapraszam do obserwowania i komentowania, mile widziane wskazówki i podpowiedzi. Miłe widoki za oknem więc od tego zaczne swój wątek [emoji16] Woblery w głownej mierze robione na wysokości oj dużo mam tu czasu. HaHaHa[emoji2]Choć w domowym zaciszu są doprowadzane do perfekcji. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 24 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 (edytowane) Woblerki z przeznaczeniem pod pstrąga balsa 5.5 cm.Szerszenie 3cm.Mrówka i osy około 3.5 cm Początki zawsze są trudne.... Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Maja 2018 przez fubu08 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Początki są trudne, ale postępy szybkie Witaj we własnym wątku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 24 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 King:Materiał Balsa stelarz przez całość5cm 4gramyPraca: drobna Y ,lusterkowanie.Mój killer na pstrąga trzeba dorobić zapasy .Kolor przykładowy. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 25 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Kolejne wersje kolorystyczne King 5cm:Kiełb oraz pstrąg. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 ???? może wzrok już nie ten???? ale czy nie masz problemu z lakierem?(bąblowanie) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 25 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Używam hartzlack.Powiem tak nieraz zdażają się jakieś bąble i nie wiem jak sobie z nimi poradzić niby robie zawsze tak samo ale nieraz coś jest nie tak.Chodzi ci o bąbelki na pstrążku przy przednim oczku ? Bo majac wobler w reku tylko tam widzę. Reszta powierzchni jest gładka bez pęcherzyków. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Jak na jednym są bąble to pikuś???? zresztą jakie to ma znaczenie dla skuteczności. Na forum napewno znajdziesz jak ewentualnie to wykluczyć, bo przyczyn może być kilka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Jeśli zamaczasz je w jakimś słoiku z HL, nie pozwól, aby lakier ściekał bezpośrednio do naczynia, tylko przechyl je i pozwól lakierowi ściekać po ściance słoika/naczynia. W ten sposób wyeliminujesz 90% bąbelków. Możesz też po każdej warstwie sprawdzać powierzchnię wobków i usunąć powstałe pęcherzyki ( jeśli takowe będą) drobniutkim papierem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 26 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 muszę spróbować zawsze po zamoczeniu w słoik z HL czekałem aż ścieknie pionowo robiły się delikatne bąbelki ale jakoś na to uwagi nie zwracałem trzeba spróbować lub od razu na bok woblera tylko więcej lakieru pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 . Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 (edytowane) Widoki widokami ale malować trzeba.Pstrągówki i wobki z jajem. Kilka malowań Edytowane 30 Maja 2018 przez fubu08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Wobki z jajem 1.5gram oraz 2 gramówki. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 5cm4gram Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Cdn. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Próba z niewielkimi poperkami.Oraz łamaniec 3 segmentowy na szybko ciekawe co z tego wyjdzie. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Chyba musisz trochę info wyrwać od st.sekc odnośnie popków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Pewnie wyrwać trzeba od bardziej doświadczonych. [emoji16] Wobler z płetwą grzbietową.Balsa z 2 połówek 5.5cm plywający Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Pierwsze podejście do łamańców, praca zadowalająca ryby przetestują. materiał balsa.6cm. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Ten wobler z płetwą grzbietową... Dla mnie bomba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Dziś lekko burzowo [emoji846][emoji846] Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Kleniówki i nowy projekt pstrągówki 6 cm Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Pierwsze próby, Popery 5cm pomalowane uzbrojone. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Ciekawe te popery, jak z pracą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 2 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 (edytowane) Przy podszarpywaniu lekko uciekaja na boki. Przy ciagłym zwijaniu tylko smużą. Moze uda się nagrać filmy z pracą przynęt. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Lipca 2018 przez fubu08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi