robert.bednarczyk Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Na pewno pójdę. Co do wzrostu, to nie wiem. Google mówi, że ten aktor ma 196cm. Tyle chyba jednak prof. Religa nie miał. Nie czepiam się, tylko to jest pierwsza myśl kiedy zobaczyłem zwiastun- Religę gra koszykarz i zapadło mi to w pamięci. Też nie wydaje mi się by prof. Religa był takim wielkoludem, ale jak zobaczysz Kota, genialnie naśladującego ruchy i całą sylwetkę Religi, garbiącego się w charakterystyczny sposób, sądzę, że będziesz pod wrażeniem, nie mówiąc już o innych bardzo charakterystycznych zachowaniach, szczególnie w warstwie językowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 "Bogowie" to naprawdę kino pierwszego sortu. Film jest prawdziwy,obiektywny,a w płaszczyźnie medycznej wręcz niespotykanie wiarygodny, Postać Profesora ,za zgodą rodziny, przedstawiono z wszystkimi blaskami i słabościami odegranymi przez Kota na oskarowym (w najlepszym tego słowa znaczeniu) poziomie.Pewne przerysowania były niezbędne dla utrzymania tempa i prawdziwego napięcia oraz humoru które dawkowane są w filmie w odpowiednich proporcjach. Aktorzy doskonale wcielili się w postaci aktywnych w większości do dziś zawodowo lekarzy co udowadniają ich wspólne końcowe ujęcia.Warto w związku z tym poczekać do tzw. "napisów".Być może moja opinia jest subiektywna (zajmuję się od 30 lat kardiochirurgią) ,ale i czujność w ocenie wiarygodności była wzmożona . Profesor był także wędkarzem - przed laty jak już wspominałem towarzysko konkurowaliśmy w łowieniu pstrągów w Czarnej Przemszy.Reasumując...warto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Kardi, dobra rekomendacja. Ja własnie wróciłem z Miasta44. Jestem skrajnie rozczarowany. Film jest płytki, infantylny, autorzy nie raczyli nawet dobrze wprowadzić widza w te straszne chwile.Latające kończyny to nie wszystko. Cukierkowy i tani Czas Honoru z tvp prezentuje wielkokrotnie wyższy poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Ja wczoraj machnąłem Sin City - A dame to kill for.Jak dla mnie lepszy niż poprzednia część.Fajne laski grają .Alba,Green... :rolleyes: ... http://www.solarmovie.is/link/play/3353727/ http://www.solarmovie.is/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 A ja proponuję obejrzeć film Pod Mocnym Aniołem (2014) :D Na pewno nie będzie się Wam chciało pić piwa na filmie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Dla przypomnienia, jedna z lepszych scen Bękartów.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Zimowy sen -polecam ten film każdemu kinomanowi.Gdy byłem w kinie to 3/4 ludzi po prostu wyszło po 30-40 minutach potwierdzając znaną mi statystykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) "Bogowie" to naprawdę kino pierwszego sortu. (...)Reasumując...warto Spędziłem dzisiaj wieczór z żoną w kinie, bardzo udany wieczór. Świetny film. Edytowane 4 Listopada 2014 przez Dagon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Dziś okazja aby przypomnieć dwa filmy. "Towarzysz generał" http://youtu.be/rE2yGuXGQ_8 oraz "Towarzysz generał idzie na wojnę" . Nie wiem, czy ten gdzieś znajduje się online. Ja nie znalzałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=A8o_EUPQqZk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) To warto... http://www.imdb.com/title/tt2113681/?ref_=fn_al_tt_1 Edit: dodam, że jeden z bohaterów ma ksywkę Szczupak... Edytowane 15 Grudnia 2014 przez AdasCzeski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Ostatnio oglądałem Rush. Polecam, niesamowicie wkręca, tamto F1 to musiało być coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Ostatnio byłem w kinie na "Geograf przepił globus" piękny film rosyjski, ni to dramat ni to komedia, oba elementy tam się mieszają. Dodatkowo przemysłowy krajobraz miasta Perm u podnoża Uralu oraz ładne ujęcia rzeki Kama dodają filmowi uroku. polecam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Ostatnio byłem w kinie na "Geograf przepił globus" piękny film rosyjski, ni to dramat ni to komedia, oba elementy tam się mieszają. Dodatkowo przemysłowy krajobraz miasta Perm u podnoża Uralu oraz ładne ujęcia rzeki Kama dodają filmowi uroku. polecam;) Zgadza się .Świetne kino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Jakieś 1,5 roku temu czytałem tą książkę (jest w języku polskim). Nie wiedziałem, że jest na YT prezentacja jednego z autorów. 40 min z życia, zachęcam bo warto. Naprawdę, chociażby dla swoich dzieci. Jeśli ktoś zechce krzyknąć "spisek", proszę się wstrzymać. Nie szukajmy spisku tam gdzie go nie ma, czyli w faktach. Jeśli ktoś zastanawia się dlaczego nie słyszał o tym wcześniej, odpowiadam. Dokumenty na które powołuje się autor, czyli dokumenty z procesu w Norymberdze (1945-1949) oraz dokument z przesłuchań tajnej komisji senatu USA (1946, 900 stron), w tej sprawie znane są od niedawna. Odtajnienie nastąpiło odpowiednio w roku 2007 i 2006. Szczegóły tu: http://www.profit-over-life.org/international/polski/main.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) autocenzura Edytowane 6 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Z pewnością warto obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Daleki jestem od prób szukania prawdy, to jest tylko wycinek. Jednak myślę, że warto się zainteresować skąd co się wzięło. Film jest jedynie zachętą. Warto też przeczytać książkę. Nazwisk, członków NSDAP, SA, faszystowskiej parii Woch PNF oraz osóbm które uniknęły opowiedzialności, a które są ojcami założycielami tej instytucji są dziesiątki. Zachęcam zwłaszcza do przeczytania, wspomnianego raportu sporządzonego w USA, w szczególności wniosków tam zawartych. To było pisane prawie 70 lat temu, a czyta się jakby wczoraj. Tylko fragmenty, ale wystarczy: http://www.profit-over-life.org/books/books.php?book=30 niestety tylko po angielsku. Pełną wersję można wygooglać, ale jest strasznie długa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Nowy Mojżesz. Nie polecam. Żałuję, że dałem się wyciągnąć, szkoda kasy. Wersja Z Charltonem Hestonem wciąż najlepsza. Ten dokument polecam bardzo. Spowiedź byłego bankiera o goleniu jeleni, na poziomie państw. Bardzo dobra produkcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) 50 Twarzy Greya, recenzja Edytowane 17 Lutego 2015 przez anpart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Właśnie wróciłem z kina ze "Snajpera" Clinta Eastwooda ze znakomitą rolą Bradleya Coopera, który wcielił się w postać "Legendy" - Chrisa Kyle - snajpera Navy SEALS.Kolejne dzieło Eastwooda, koło którego nie sposób przejść obojętnie, które najpewniej wejdzie do kanonu obrazów obowiązkowych. Zupełnie przypadkiem złożyło się tak, że kilka dni temu zacząłem czytać wspomnienia głównego bohatera (jeszcze nie skończyłem), które niewątpliwie stanowią kanwę scenariusza filmu. Film nie trzyma się wiernie historii prawdziwej, ale dla widza stanowi to nawet pewne uatrakcyjnienie istotnego wątku .... nie napiszę, którego. Kto przeczyta i obejrzy sam to dostrzeże. Warto,.... co ja gadam ..... koniecznie trzeba to zobaczyć i przeczytać (kolejność moim zdaniem nie ma znaczenia). W istocie to prosta historia, prostego człowieka, wyznającego proste zasady, wyszkolonego na wojownika ze stali......, tyle, że nie ma ludzi ze stali. Historia bez moralizatorskiego bełktotu, bez zbędnego retuszu, pokazana prostymi środkami, pozwalająca każdemu dokonać własnych ocen. Nie jestem ekspertem od kina,.....ale coś czuję, że będzie Oscar i to nie jeden. A tak na marginesie kto by pomyślał przed laty, że Clint Eastwood, swego czasu bohater "spaghetti - westernów" stworzy takie dzieła....., a ta jego genialna reżyserska robota trwa już ponad 20 lat .... zaczęło się od "Bez przebaczenia" (Unforgiven), później - Co się wydarzyło w Madison County", genialne "Za wszelką cenę" z Hillary Swank i nie mam pojęcia jakim cudem niedocenione "Listy z Iwo Jimy" i "Sztandar Chwały". W międzyczasie było kilka innych, niezłych filmów, ale te powyżej to dla mnie absolutny top..... teraz dołącza "Snajper". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Dodaj do listy "Jersey Boys". "Snajper" dobry, podobał mi się, chociaż trącił trochę amerykańskim patosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Dodaj do listy "Jersey Boys". "Snajper" dobry, podobał mi się, chociaż trącił trochę amerykańskim patosem. Troszkę tak,..... ale bez przegięcia. Patosem najbardziej trącą końcowe sceny z ostatnich 2-3 minut z końcowymi napisami....., ale z drugiej strony to ewidentnie materiał dokumentalny, a więc to było w realu. Nie bójmy się odrobiny patosu, bo a sumie może on mieć pozytywny wydźwięk. Bywa (coraz częściej), że wolę szczere proste emocje prostych ludzi niż pseudointelektualne, profesorsko - eksperckie, schłodzone racjonalizmem, często przyprawione hipokryzją i cynizmem, pierdolety......Wiesz jak jest urządzony ten świat..... pseudointelektualiści, gdyby przyszło, nie daj Boże, bronić Ojczyzny.....choćby przed "zielonymi ludzikami" jakoś się z okopów zgrabnie wymiksują..... poślą tam dzieci, ....... i dobrze byłoby by wtedy wspierali je tacy ludzie jak główny bohater "Snajpera", mimo jego wszelkich niedoskonałości. "Jersey Boys" nie oglądałem i nic o nim nie wiem..... teraz dopiero na trailer zerknąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi