Skocz do zawartości

Ale kino !

Ugly

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

A ja polecam Bullet Train

W sam raz na piątkowy lub sobotni wieczór. Rozrywka bez napiny, nakręcona ciekawie i z pomysłem. Dobra komedia sensacyjna.

Styl, moim zdaniem, trochę zainspirowany Tarantino.

Brad Pitt świetny w swojej roli.

Do obejrzenia na HBO max

• Like 2

• 3 miesiące temu...

Kiedy okazało się, że szykuje się ekranizacja Diuny, miałem nadzieję, że Denis Villeneuve będzie reżyserem, bo jak mało kto pasował do tego klimatu i był w stanie udźwignąć ten tytuł. Udźwignął, ale... liczyłem na więcej i druga część mam nadzieję, że będzie jeszcze lepsza????

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

No właśnie - tyle tematów jest do podniesienia dla wyjątkowo zdolnej, kosmopolitycznej reżyserówny - np. mur w Izraelu, judenraty, burzenie palestyńskich wiosek itp. Nie tylko wieczne cenzurowanie Polski, która tak bardzo tutejszych europejsów uwiera  :)

• Like 2

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Jeśli chodzi o nie amerykańskie kino, to w sobotę na Netfliksie przypadkowo trafiłem na "Izzat znaczy honor". Polecam, chociaż nie jestem szczególnie fanem kina gangsterskiego, to ten dobrze mnie wciągnął.

Nieco wcześniej obejrzałem "Nic nowego pod słońcem" - skandynawski romans, przepiękne zdjęcia, prowincjonalny klimat, troszkę jak z Kolskiego u nas. Dobry do obejrzenia z kobietką.

Ze skandynawskich polecam również "Strasznie szczęśliwi", chociaż nie wiem czy jeszcze jest w serwisie, bo oglądałem dość dawno.

Aha, i z Netfliksa jeszcze koniecznie "Kaliber". Dawno nie miałem takiego ścisku w żołądku.

Edytowane przez Grzegorz B.
  • Like 3

• 3 miesiące temu...