Skocz do zawartości

Branzino Morethan czy tak można ?

spinerman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nowy Branzino ok. 3 m-cy, jakieś 200 godź. łowienia. Stracił swoją aksamitną pracę; zrobił się jakby suchy. Odkręciłem zaślepkę z tyłu kołowrotka i na trybach jakby nie było smaru. Czy mo?źna przez te otwory wpuścić bezpośrednio smar bez rozkręcania kołowrotka ??? Dodaję, ?źe kołowrotek nie miał przyg?łd z błotem i wodą <_< i jest czysty. Pozdrawiam.

Ech to jest wkurzające, nowe młynki a sucho w nich.Rozebrać wyczyścić, nasmarować.Masz teraz koniec sezonu i wypada mu zrobić porządny serwis jak CI zale?źy na długim u?źytkowaniu:d.

Mo?źesz tak zrobić, ja tak zrobiłem smarem cx80 w sprayu ale nowym stelkom jak słyszałem ich przekładnie.Teraz czeka je serwis z rozbi?łrką włącznie przed nowym sezonem :D.

Macie namiar na jakiegoś dobrego szpenia od młynk?łw kt?łry zajmuje się smarowaniem ?

Jest taki jeden co lubi Daiwy - ale ostatnio coś narzeka ?źe w czerwonym smalcu chodzi utytłany - Zorro się nazywa. :mellow:

Ha, ha, ha... A ja słyszałem, ?źe Ci co mają jęzory do kolan, to się muszą strasznie bacznie rozglądać po wyjściu z domu... <_< :lol: :lol:

Macie namiar na jakiegoś dobrego szpenia od młynk?łw kt?łry zajmuje się smarowaniem ?

Jest taki jeden co lubi Daiwy - ale ostatnio coś narzeka ?źe w czerwonym smalcu chodzi utytłany - Zorro się nazywa. :mellow:

Ha, ha, ha... A ja słyszałem, ?źe Ci co mają jęzory do kolan, to się muszą strasznie bacznie rozglądać po wyjściu z domu... <_< :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:

Witam senior Zorro,

poniewa?ź chciałbym spokojnie opuszczac swoją hacjendę, wyjaśniam Panu, ?źe sława Pańskich umiejętności i Pańskiego smalcu w przecudnym kolorze przerasta juz granice naszej galaktyki, a fakt ?źe nie słyszano o Panu w Białej Podlaskiej uznałem za niedopatrzenie kt?łre nale?źy natychmiast wyjaśnic.

z niskimi ukłonami ślę pozdrowienia

Sławek

PS. priv.

Witam. Nowy Branzino ok. 3 m-cy, jakieś 200 godź. łowienia. Stracił swoją aksamitną pracę; zrobił się jakby suchy.

Tw?łj Morethan pracował aksamitnie przez 200 godzin.

Obawiam się, ?źe wyczerpałeś ju?ź sw?łj limit szczęścia na resztę ?źycia :huh:

Z moim nie było tak fajnie. I dość szybko (wtedy jeszcze nie rozkręcałem kołowrotk?łw) przyszło mi do głowy takie samo rozwiązanie - zasunięcie mu masła od tyłu. I nawet to zrobiłem. Ale w ten spos?łb posmarujesz tylko małą zębatkę, odpowiedzialną za posuw, i ona raczej nie przetransportuje smaru dalej.

Na pocieszenie jednak powiem, ?źe to kołowrotek w miarę prostej konstrukcji, zdecydowanie łatwiejszy do serwisowania ni?ź Stella, i na Twoim miejscu podjąłbym walkę z demonami przeszłości

Witam. Nowy Branzino ok. 3 m-cy, jakieś 200 godź. łowienia. Stracił swoją aksamitną pracę; zrobił się jakby suchy.

i na Twoim miejscu podjąłbym walkę z demonami przeszłości

Bezczelnie dodam, ?źe najlepiej własnoręcznie, bo jak w ramach jakich gwarancji wyślą Ci do byłego NRD, to przy du?źej dozie szczęścia wr?łci najwcześniej za trzy miesiące... <_<

A ja jeszcze dodam, ?źe tak doraźnie lub do nowego egzemplarza tzw. sucharka :lol: bardzo łatwo jest doło?źyć smarowidło.

w ceratkowatych do kt?łrych defacto zalicza się ten mordehaj brandzelino demontujesz tą prawą okrągłą blaszkę z prawej strony na 3 śrubki.

jest tam całkiem przyzwoitych rozmiar?łw otworek skierowany dokładnie na przekładnie(chyba nawet stworzony do tego, bo i po co by on był ? ;) ) przez kt?łry jest bardzo dobry dostęp, śmiało mo?źna cienką wykałaczką nakładać smarowidło na przekładnie i pinion.

troche małe foto ale tak na szybko wygrzebałem, tu widać ten otw?łr:

http://i241.photobucket.com/albums/ff181/sunnyfan/IMGP1019.jpg

tu jest źr?łdło, trochę info jak całość wypatroszyć: http://fishing.net.my/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13013

w caldiach itp. to po demonta?źu dupki jeszcze wyjmujesz od spodu taką prowadnicę od posuwu szpuli( taki stalowy pręcik) i te?ź masz dostęp do zęb?łw przekładni, nakładasz smarowidło cienką wykałaczką na kilka zęb?łw, obracasz nieco i ponownie a?ź objedziesz całe koło :D

zębatki od posuwu szpuli i inne duperele mo?źna przesmarować zdejmując tą plastikową dupkę.