spinerman Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Witam. Nowy Branzino ok. 3 m-cy, jakieś 200 godź. łowienia. Stracił swoją aksamitną pracę; zrobił się jakby suchy. Odkręciłem zaślepkę z tyłu kołowrotka i na trybach jakby nie było smaru. Czy mo?źna przez te otwory wpuścić bezpośrednio smar bez rozkręcania kołowrotka ??? Dodaję, ?źe kołowrotek nie miał przyg?łd z błotem i wodą <_< i jest czysty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Mo?źna - nikt Ci nie zabroni. Ale teoretycznie zaleca się oczyszczenie kołowrotka ze starego smaru przed aplikacją świe?źego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 teoretycznie tak, tylko czy jest sens wysyłać do serwisanta nowy kołowrotek. Osobiście załatwiłem kiedyś stelkę i był to ostatni kołowrotek kt?łry podjąłem się sam smarowa ć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Ech to jest wkurzające, nowe młynki a sucho w nich.Rozebrać wyczyścić, nasmarować.Masz teraz koniec sezonu i wypada mu zrobić porządny serwis jak CI zale?źy na długim u?źytkowaniu:d.Mo?źesz tak zrobić, ja tak zrobiłem smarem cx80 w sprayu ale nowym stelkom jak słyszałem ich przekładnie.Teraz czeka je serwis z rozbi?łrką włącznie przed nowym sezonem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Czy jest sens... Powiem Ci tak ?źe sporo os?łb na tym forum praktykuje zasadę ?źe nowe,fabryczne kołowrotki smarują zaraz po zakupie bo producenci w większości wypadk?łw dają tego smaru bardzo malutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Pewniej będzie go rozebrać, wyczyścić i przesmarować. Szkoda stosować p?łłśrodki dla dość drogiego kołowrotka. Obawiam się jednak, ?źe ta aksamitna praca ju?ź nie wr?łci. Te Daiwy tak mają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 A czemu go załatwiłeś?Je?źeli nie jest to tajemnicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Chodzi Ci o stelkę ? po prostu r ozebrałem a jak zło?źyłem to zaczął chodzić jak stary dobry Rex stare dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Macie namiar na jakiegoś dobrego szpenia od młynk?łw kt?łry zajmuje się smarowaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Macie namiar na jakiegoś dobrego szpenia od młynk?łw kt?łry zajmuje się smarowaniem ? Jest taki jeden co lubi Daiwy - ale ostatnio coś narzeka ?źe w czerwonym smalcu chodzi utytłany - Zorro się nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Macie namiar na jakiegoś dobrego szpenia od młynk?łw kt?łry zajmuje się smarowaniem ? Poczytaj sobie http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=24670&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Macie namiar na jakiegoś dobrego szpenia od młynk?łw kt?łry zajmuje się smarowaniem ? Jest taki jeden co lubi Daiwy - ale ostatnio coś narzeka ?źe w czerwonym smalcu chodzi utytłany - Zorro się nazywa. Ha, ha, ha... A ja słyszałem, ?źe Ci co mają jęzory do kolan, to się muszą strasznie bacznie rozglądać po wyjściu z domu... <_< :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Macie namiar na jakiegoś dobrego szpenia od młynk?łw kt?łry zajmuje się smarowaniem ? Jest taki jeden co lubi Daiwy - ale ostatnio coś narzeka ?źe w czerwonym smalcu chodzi utytłany - Zorro się nazywa. Ha, ha, ha... A ja słyszałem, ?źe Ci co mają jęzory do kolan, to się muszą strasznie bacznie rozglądać po wyjściu z domu... <_< :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Macie namiar na jakiegoś dobrego szpenia od młynk?łw kt?łry zajmuje się smarowaniem ? Jest taki jeden co lubi Daiwy - ale ostatnio coś narzeka ?źe w czerwonym smalcu chodzi utytłany - Zorro się nazywa. Ha, ha, ha... A ja słyszałem, ?źe Ci co mają jęzory do kolan, to się muszą strasznie bacznie rozglądać po wyjściu z domu... <_< :lol: Witam senior Zorro,poniewa?ź chciałbym spokojnie opuszczac swoją hacjendę, wyjaśniam Panu, ?źe sława Pańskich umiejętności i Pańskiego smalcu w przecudnym kolorze przerasta juz granice naszej galaktyki, a fakt ?źe nie słyszano o Panu w Białej Podlaskiej uznałem za niedopatrzenie kt?łre nale?źy natychmiast wyjaśnic.z niskimi ukłonami ślę pozdrowienia SławekPS. priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Witam. Nowy Branzino ok. 3 m-cy, jakieś 200 godź. łowienia. Stracił swoją aksamitną pracę; zrobił się jakby suchy. Tw?łj Morethan pracował aksamitnie przez 200 godzin.Obawiam się, ?źe wyczerpałeś ju?ź sw?łj limit szczęścia na resztę ?źycia Z moim nie było tak fajnie. I dość szybko (wtedy jeszcze nie rozkręcałem kołowrotk?łw) przyszło mi do głowy takie samo rozwiązanie - zasunięcie mu masła od tyłu. I nawet to zrobiłem. Ale w ten spos?łb posmarujesz tylko małą zębatkę, odpowiedzialną za posuw, i ona raczej nie przetransportuje smaru dalej.Na pocieszenie jednak powiem, ?źe to kołowrotek w miarę prostej konstrukcji, zdecydowanie łatwiejszy do serwisowania ni?ź Stella, i na Twoim miejscu podjąłbym walkę z demonami przeszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Witam. Nowy Branzino ok. 3 m-cy, jakieś 200 godź. łowienia. Stracił swoją aksamitną pracę; zrobił się jakby suchy. i na Twoim miejscu podjąłbym walkę z demonami przeszłości Bezczelnie dodam, ?źe najlepiej własnoręcznie, bo jak w ramach jakich gwarancji wyślą Ci do byłego NRD, to przy du?źej dozie szczęścia wr?łci najwcześniej za trzy miesiące... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 wiem, wiem dlatego pytałem jak to zrobić samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 A ja jeszcze dodam, ?źe tak doraźnie lub do nowego egzemplarza tzw. sucharka bardzo łatwo jest doło?źyć smarowidło. w ceratkowatych do kt?łrych defacto zalicza się ten mordehaj brandzelino demontujesz tą prawą okrągłą blaszkę z prawej strony na 3 śrubki. jest tam całkiem przyzwoitych rozmiar?łw otworek skierowany dokładnie na przekładnie(chyba nawet stworzony do tego, bo i po co by on był ? ) przez kt?łry jest bardzo dobry dostęp, śmiało mo?źna cienką wykałaczką nakładać smarowidło na przekładnie i pinion.troche małe foto ale tak na szybko wygrzebałem, tu widać ten otw?łr: tu jest źr?łdło, trochę info jak całość wypatroszyć: http://fishing.net.my/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13013 w caldiach itp. to po demonta?źu dupki jeszcze wyjmujesz od spodu taką prowadnicę od posuwu szpuli( taki stalowy pręcik) i te?ź masz dostęp do zęb?łw przekładni, nakładasz smarowidło cienką wykałaczką na kilka zęb?łw, obracasz nieco i ponownie a?ź objedziesz całe koło zębatki od posuwu szpuli i inne duperele mo?źna przesmarować zdejmując tą plastikową dupkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Dzięki za radę dobry człowieku Tak uczynię hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi