Skocz do zawartości
  • 0

Nad wodę Was wyganiam

Jaculek

Pytanie

Część, coś cicho na forum :mellow: Łowicie? Jeśli nie, to łapcie za kije i nad wodę. Biorą - oj, biorą :mellow: Ubiegły weekend nad Odrą był najlepszy w tym roku. Normalnie, wszystko gryzło, oprócz komarów :mellow: Bolenie ruszały do przynęty z 10 metrów! Jeszcze mi serce wali na samą myśl. Jutro znowu jadę. Niestety, Andrzej się wprosił, więc pewnie już nic nie będzie brało... Ruszajcie nad wodę ;)

Ps. Czy ktoś mógły mi wytłumaczyć, jak teraz należy dodawać zdjęcia na forum?

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja jutro ruszam na jedną z Odrzańskich żwirownii, tam też się dzieje ostatnio. Aktywne są szczupaki a wieczorem na stokach zaczynają gryżć zandery. W dzień trzeba je dłubać, wieczorem robią się agresywne i nieżle kopią w kij :huh: :mellow: . Połamania chłopaki :D

• 0

@Jaculek

Zostawię, napewno zostawię.A kopnięcie sandaczowe to najlepszy moment( i najkrótszy) w połowie mętnookich. Będę musiał zafundować sobie jakieś środki uspokajające bo jak koleś zacina to jednostka pływająca staje dęba.. normalnie zawału mozna dostać :blush::lol: ...

• 0

Byłem i wczoraj (piątek) po pracy przez całe... 30 min i dzisiaj jakieś 1,5 godziny... Niestety zarówno w piątek jak i dzisiaj tak wiało, że szybko odpuściłem łowienie. Jakoś szukanie bolenia pośród morsko-wiślanych fal mnie nie podnieca (lub po prostu nie opanowalem tego technicznie) :mellow:

• 0

Ciekawi mnie co to za tajemnicze miejsce, myślałem że już wszystko nad Odrą jest odkryte. Wklejajcie zdjęcia bo już sie doczekac nie moge, a sam w ten weekend nigdzie nie byłem.

P.s Czyżby na Mietkowie coś sie ruszyło? byłem przejazdem i około dwadzieścia łódek naliczyłem.

• 0

Cześć,

Mnie wczoraj w pierwszym rzucie udało się złowić bolenia. Byłem bardzo zaskoczony. Niestety 5 minut później samodzielnie się zdyskwalifikowałem i musiałem zakończyć wędkowanie.

Do Gromita, dzięki Ci brachu! Jestem dłużnikiem!

Pozdrawiam

Remek

• 0

Cześć. Niestety, w sobotę ryby już tak nie brały. Złowiliśmy (z Andrzejem) 3 boleniki, jakiegoś szczupaczka i sandaczyka, ale nie było najlepiej. Woda spadła gwałtownie o metr i nieprzyjemnie wiało. Poza tym nowy odcinek rzeki okazał się taki sobie (za płytki). W środę powtórzymy:)))

Tajemnicze miejsca na Odrze? Wbrew pozorom jest ich jeszcze wiele. Oczywiście miejsce tajemnicze dla nas wcale nie musi być tajemnicze dla innych:)))

Pozdrawiam

Ps. Zdjęcie z holu na nowym łowisku

post-68-1348913303,2136_thumb.jpg